Learning to love you more

Am aflat initial de carte, apoi de site.

Ideea mi s-a parut draguta, ambele au scopul ca prin anumite misiuni cotidiene, sa schimbe perspectiva din care ne privim existenta zilnica si sa ne faca sa realizam, cum lucruri simple, pe care le facem zi de zi, pot fi mai importante decat am crede, ajungand pana la rangul de arta.

„Misiunile” sunt date de artistii Miranda July si Harrell Fletcher, aceleasi care au scris si cartea. Cei interesati urmeaza instructiunile, indeplinesc misiunile si trimit site-ului „operele” personale, care sunt apoi postate online si eventual, chiar in expozitii.

Lumea se pare ca a reactionat bine la aflarea ideii, intrucat asa cum confirma site-ul, de la inceputul proiectului, respectiv in 2002, si pana in prezent au participat peste 8000 de persoane, din diferite tari.

Dintre „misiunile” propuse: urca in varful unui copac si fotografiaza peisajul (grija totusi cu inaltimea), fa un banner incurajator, ia interviu cuiva care a fost in razboi, fa un portret in care sa arati dorintele unui prieten, scrie o conversatie telefonica pe care ti-ai dori sa o ai (easy! toti avem anumite lucruri de spus si totusi le pastram doar pentru noi, din motive mai mult sau mai putin stupide; asta sigur ar ajuta sa te descarci putin), fotografiaza o tinuta cu valoare sentimentala pentru tine, soarele, doi straini tinandu-se de mana (de preferabil din spate, sa nu se lase si cu scandal dupa), scrie un articol de ziar privind un eveniment cotidian, inregistreaza sunetul care te tine treaz (cu speranta ca vecinii sa fie decenti), deseneaza stirile, compune cel mai trist cantec (influenta curentului emo), inregistreaza un cor cantand, pozeaza-ti parintii sarutandu-se, deseneaza o scena dintr-un film care te-a facut sa plangi, inregistreaza pe cineva dansand, fotografiaza o cicatrice si scrie povestea ei, aranjeaza o mica gradina intr-un loc neasteptat, deseneaza o constelatie din pistruii/ alunitele cuiva (that should be interesting), scrie povestea vietii tale intr-o zi, realizeaza un videoclip documentar despre un copil mic s.a.

Evident ca o poza, un desen, o conversatie imaginara, nu te fac peste noapte artist. Dar, chiar si neluand in seama ideea de arta, unele dintre misiuni pot fi facute si pentru simpla alungare a plictiselii, pentru schimbarea in bine a unei zile ori doar de curiozitate/amuzament. Ah da, si ideea optimista ca poate pana la urma chiar iese ceva de care sa fii mandru, care  sa te faca sa te apreciezi mai mult pe tine insuti 😀

Dintre misiuni, eu as putea sa spun la poza cu strainii checked, inregistratul corului checked, poza cu parintii not quite, but close – hugging, poza inaltime checked. Nu ma intrebati totusi daca ma iubesc mai mult dupa 😆 , pe aparatul foto insa, cu siguranta da. Si pozatul ma relaxeaza, deci checked si pentru schimbarea zilei in bine.

http://www.learningtoloveyoumore.com/

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s