Evgeni pierde in fata lui Lysacek

Olimpice 2010… o mare dezamagire! Va pot spune jumate de patinatori din proba masculina care nu sunt clasati corespunzator cu ce au prezentat.  Nesimtire maxima… e incredibil…

Stilul lui Lysacek nu se compara nici pe departe cu al lui Evgeni, rusul a avut intr-adevar o ezitare la axel, dar americanul n-a facut cvadrupla si de asemenea cel de-al doilea triplu axel nu i-a iesit tocmai perfect. Totusi, Evan l-a invins la tehnic, conform punctajelor. Dar pe canada.com tre’ sa laude ca vezi dom’le „They had found a way to beat Plushenko. They all had time to arm themselves with quads and combinations ( da, intr-adevar toti s-au „inarmat” cu cvadruple, toti au facut! c*c*tul praf au facut!). But Lysacek stayed with his focus on component scores. They carried him to gold on Thursday. ” Idiotilor, uitati-va la note, la punctajul total pt componente sunt egali!

Plushenko a fost mai bun la skating skills, performanta/executie si interpretare, dar omul negru a compensat la tranzitii si coreografie, ajungand astfel ambii la 82,80 pt componente.

La elementele executate, Evgeni are un avantaj (mic), cu un total de 75.03, spre deosebire de al americanului – 74.93. Si Evgeni avea un alt avantaj si de la programul scurt. In concluzie, singura diferenta, cea de 1,31 in final, au facut-o acele puncte date in plus de arbitri, pe langa nota de baza, bonusurile la care pot fi si sunt subiectivi. Mda, trebuia mentinuta regula aceea ca in perioada moderna, nici un campion olimpic la patinaj en titre nu castiga si a doua oara, nu?

Dupa, Evgeni a declarat:  „Nu mai sunt pregătit să patinez bine şi să pierd„, considerand ca a fost nedreptatit pentru inceputul programului, mai exact pt cvadrupla, americanul fiind notat mai bine, in conditiile in care nu a riscat saritura cu 4 rotatii.

Stirile americanilor sunt teribil de enervante, ridicandu-l pana in al 11-lea cer pe Lysacek, totusi declaratiile cred ca sunt ceva mai corect redate:

„I am happy with my performance today. After 31/2 years (off) you can win the silver, it’s not bad. I knew I would accept any outcome. After this defeat, I’m not going to put my hands down and stop.”
„If the Olympic champion doesn’t know how to jump a quad, I don’t know. Now it’s not men’s figure skating, now it’s dancing”, a declarat Plushenko 😆

„La finalul programului eram optimist. Am crezut că am câştigat. Însă Evan poate avea mai multă nevoie de această medalie de aur decât mine . Pentru că eu o am deja. Două medalii de aur şi una de argint nu este aşa rău. După acest eşec nu voi renunţa. Trebuie să mergem înainte”.  Sunt si stiri cum ca ar vrea sa renunte. Nu stiu care a fost ultima declaratie, in orice caz nu se ia o hotarare definitiva acum la cald, dar sper sa nu renunte E.P.

Johnny Weir a fost iarasi total nedreptatit cu locul 5 la liber, dupa un program curat! Atat el, cat si Nobunari, au fost, parerea mea, peste Chan. Jeremy Abbott trebuie sa faca plecaciuni un an intreg pt locul ocupat. Joubert, Contesti si Van Der Perren toti dupa SCHULTHEISS? Seriously?

Am pierdut si noaptea aiurea. Am nervi acum, m-as lega de viata tuturor arbitrilor, asa ca ma culc pana nu spun cine stie ce si ma injura fanii  lui Lysacek, revin eventual cu detalii mai tarziu, cu mintea limpede. Doamne, ce tampenie!

  1. LYSACEK Evan 257.67

 

  1. PLUSHENKO Yevgeny 256.36

 

  1. TAKAHASHI Daisuke 247.23

 

  1. LAMBIEL Stephane 246.72

 

  1. CHAN Patrick 241.42

 

  1. WEIR Johnny 238.87

 

  1. ODA Nobunari 238.54

 

  1. KOZUKA Takahiko 231.19

 

  1. ABBOTT Jeremy 218.96

 

  1. BREZINA Michal 216.73

 

  1. TEN Denis 211.25

 

  1. AMODIO Florent 210,30

 

  1. BORODULIN Artem 210,16

 

  1. FERNANDEZ Javier 206,68

 

  1. SCHULTHEISS Adrian 200,44

 

  1. JOUBERT Brian 200,22

 

  1. VAN DER PERREN Kevin 189,84

 

  1. CONTESTI Samuel 187,50

 

  1. VERNER Tomas 184,74

 

  1. BACCHINI Paolo 177,21

 

  1. PFEIFER  Viktor 175,93

 

  1. LINDEMANN Stefan 171,98

 

  1. CHIPEUR Vaughn    170.92

 

  1. KOVALEVSKI Anton  165.90

 

 

Later edit:

 

Ok, totusi sa spun cate ceva despre fiecare, desi nu mai am nici o tragere de inima :-<

Din prima grupa valorica, doar pe cel care ma interesa cel mai tare din grupa asta nu l-am vazut, adica Tomas Verner. A fost primul, pana am deschis, pana am gasit… in fine, am vazut cateva scene de reluari… dezastru complet. O cvadrupla buna si in rest Hasta la vista baby! La pasi pe burta, Dumnezeule…

Vicecampionul Italiei, Paolo Bachini, bun la pasi, piruete, cosmar la sarituri… cam toti din grupa asta au gresit teribil de mult si asta m-a facut sa-mi fie ciuda si mai tare ca Zoli nu e in programul liber, s-ar fi prezentat mai frumos!

Victor Pfeiffer pe Concertul aranjuez, melodie pe care a patinat Evgeni la scurt… Pai cum sa apari tu asa ca un mascarici, pe melodia asta, dupa programul rusului? Apreciez totusi ca incearca cvadrupla, rateaza insa, dar e important sa dai tot ce ai. Cum au spus si prezentatorii, ei nu mai risca nimic, nu pierd nici o medalie, faptul ca au ajuns la liber e de ajuns asa ca aici pun tot in joc.

Vaughn Chipeur, vicecampionul Canadei, nu s-a inteles cu triplul axel nicidecum!

Anton Kovalevski, 3 puncte deductie mai rar vezi… La pasi mi se pare intotdeauna cea mai urata ratare… La sarituri m-am cam obisnuit de acum, dar la pasi e… uf, bad, bad!!

Suedezul Adrien Scultheiss, ciudatel dar interesant 😀 Costum ce voia sa imite camasa de forta, muzica corespunzatoare – Teardrop si Insane in the brain. Mi-a placut, a fost altceva, m-a amuzat. A reusit cvadrupla, perfecta chiar. Program curat si de-ar mai lucra la artistic, poate auzim de el in alta grupa valorica in anii urmatori.

Mare pacat de Stefan Lindemann care a evoluat pentru ultima data intr-o competitie, intentionand sa se retraga pt a deveni antrenor. Ar fi fost frumos sa se retraga mai in glorie.

Pe rusul  Arteom Borodulin a fost o reala placere sa-l vezi patinand, frumos atat tehnic, cat si artistic. Scoala rusa, ce sa mai… Selectia de tango-uri pe care a patinat cu gratie i-au asigurat un loc 1 intermediar, unde as fi sperat sa ramana mai mult.

Jeremy Abbott l-a intrecut insa in cateva minute… parerea mea, doar teoretic, DOAR DPDV AL NOTELOR. Practic, a fost mai slab, chiar enervant 😐 Cum a reusit sa castige la campionatul american cu 25 puncte avans o sa ramana un mister pt mine…. dar, ma rog, la valorile americanilor 8-|

Samuel Contesti a gresit 😦 Acelasi program frumos Panpipes of the Andes, dar nu la fel de corect ca altadata, gresind la ambele sarituri triplu axel la aterizari. Dpdv artistic, a transmis foarte bine, programele energice ii vin ca o masusa…  Luand in considerare asta + greselile lui Abbott, merita mai mult decat un loc intermediar 4. Incepand cu grupa asta m-a dezamagit teribil stilul de notare.

Javier Fernandez a avut un program simpatic in rol de pirat, a gresit in partea de inceput a programului cand a ratat aterizarea la cvadrupla (de asemenea, mie mi-a placut macar ca a incercat), s-a redresat destul de bine apoi, reusindu-i de doua ori triplu axel, a doua oara in combinatie cu dubla. Ador secventele de pasi ce imita scene de scrima, asa ca m-a cucerit si el, cum o facea si Candeloro altadata. Intermediar 3 si incredibil Abbott se mentinea pe locul 1.

Brian Joubert trebuie sa aiba o mare problema cu Olimpicele, nu-mi pot explica atatea greseli la un profesionist asa cum e francezul. Am stat ca pe spini toate cele 4 min jumate cat a patinat. Pornise zambitor de langa mantinela, ma gandeam ca rupe acum, sa vezi ca le arata tot ce poate si ce greseala fantastica a fost programul scurt. A cazut asa urat la cvadrupla incat nici nu a reusit sa se ridice imediat, nu-mi venea sa cred ochilor. Totusi, la cvadrupla au gresit majoritatea, artistic a fost bun, programul Ancient land are o coreografie reusita, secventa de pasi e minunata, are o ezitare la aterizarea sariturii triplu axel, ii reuseste combinatie de triplu lutz-dublu tulup… si ia un loc 5 intermediar?! Deja nu mai stiu exact care erau cei 4 din fata lui, nu mai vreau sa calculez, dar chiar 5?!

Trecem la alta grupa valorica si incepem cu Takahiko Kozuka care a patinat pe Concert pt chitara, are un inceput de program frumos cu o cvadrupla reusita, o combinatie de triplu axel cu triplu tulup, rateaza insa triplu axel in partea a II-a, iar spre final are o frumoasa pirueta de am ramas „oaw!”. Precum spuneam, nu sunt mare amatoare a asiaticilor, de asta m-a mirat finalul.

Micutul Denis Ten, in pasi de paso doble si concert aranjuez (din nou) ne-a incantat cu pirueta Bielmann. Rateaza la triplu axel, la triplu flip, reuseste o combinatie de triplu axel si dublu tulup. Placut per ansamblu, el a parut dezamagit de note, dar pana la urma sa fii la 16 ani la JO e lucru mare. Are timp sa creasca si sa dovedeasca multe de acum incolo.

Mi-a parut rau de greselile la sarituri ale lui Kevin van der Perren, aici urma sa obtina plusurile, artistic nu a stat prea bine nici inainte.

Mi-a placut  francezul Florent Amadio, nici n-avea cum altfel, a inceput cu melodia mea preferata din Amelie, Comptine d’un autre été 😀 Are un stil frumos, interesant, mai aparte si in curand, pe cand or sa plece cei mai mari incet-incet, cred ca o sa devina unul din preferatii mei 🙂 Clasat pe locul 4 intermediar (curioasa notare iarasi)

Patrick Chan nu m-a cucerit cu a lui Fantoma de la Opera. A cazut, a primit un punct deductie prin urmare, a avut combinatii bune insa – triplu axel-triplu tulup, triplu flip-triplu tulup, triplu lutz+doua duble tulup… Totusi, eu nu l-as fi vazut in top 5, dupa toate programele, mi-ar fi placut J. Weir pe 5.

Michal Brezina incepuse atat de bine ca salta inima in mine – minunat triplu axel, inaltime foarte buna la triplu lutz, combinatie de triplu axel cu dublu tulup… si cade spre final. Aah!! A fost dezamagit si el de prestatie, poate la mondiale il vedem mai in forma, ca tare incepe sa-mi fie drag.

Ultima grupa valorica… incepe  omul negru, a se intelege Evan Lysacek. (Would u mind killing this guy for me, pretty please?? ) Recunosc, program bun, sarituri reusite, ii tineam pumnii… pt o cazatura, nu mi-a fost dat sa o vad, executa triplele cu lejeritate, a avut combinatii bune de triplu lutz cu triplu tulup, de 3F-2T-2R, mi-au placut pasii… si m-am mirat pe tot programul (in timp ce ma rugam sa cada) cum de l-a invins Abbott la distanta aceea? N-a facut cvadrupla (coward), fapt pt care americanii l-au laudat teribil… daca ar fi facut el cvadrupla si Evgeni nu, atunci cvadrupla ar fi fost in opinia lor bineinteles cel mai important element posibil! In fine, iar cu lacrimi in ochi (mai tu esti barbat sau ce?!), teribil de bucuros bla bla bla… locul 1.

Nobunari Oda, ghinionist, cu sireturi de belea.. a trebuit sa se opreasca dintr-un program bine si frumos executat pana in acel punct, ca sa-si lege siretul.  A cerut voie arbitrilor, dar tot  a fost depunctat, iesind pe un loc 3 intermediar. Cat ghinion tre’  sa ai? Mie mi-a placut mai mult decat Chan.

A urmat adorabilul de Stephane Lambiel 😀 cu a lui Traviata, stil inconfundabil, piruete fantastice, nu vad cum vreodata cineva ar putea sa il depaseasca la capitolul asta… Cat priveste partea artistica, omul asta transmite si de-ar fi o melodie in care s-ar vb despre un sandvis! E minunat. S-a riscat cu sariturile cvadruple, era necesar intrucat triplul axelul nu e deloc punctul lui forte… A atins gheata cu mana, dar cui ii mai pasa la asemenea interpretare? Aa, da, arbitrilor, l-au clasat pe locul 2 intermediar. La liber a terminat al 3lea… astea-s momentele in care urasc ca exista si programul scurt. Si era asa dezamagit… heartbreaking 😦 Pe site-ul dedicat lui era scris inainte de programul liber: Dance your heart out, Stéphane!

Daisuke Takahashi a fost o surpriza placuta pentru mine, nu-l vazusem la scurt, nu stiam cam ce si cum, dar a avut un program tare frumos, cu o singura greseala la cvadrupla unde a cazut, in rest… oaw! L-as fi pus in fata lui Lysacek!

Johnny Weir, Fallen Angel, elegant, expresiv,  o mica greseala la pirueta combinata… adorat pur si simplu de public. Nu mi-a venit a crede ochilor cand am vazut loc intermediar 5! M-am uitat de 3 ori, eram la nici jumate de metru de tv. Publicul le-a urat „de bine” arbitrilor, lung, dar Johnny a fost simpatic si le-a facut semn cu mana sa stea linistiti, asta e… Alta nedreptate.

Si era cel mai important moment, intra Evgeni Plushenko… Tango Amore a lui Marton. Si-a facut intrarea cum stie numai el, combinatie de cvadrupla cu tripla, mica ezitare la aterizarea axelului triplu, dpdv artistic minunat, a transmis mult mai bine decat la scurt, a comunicat cu publicul, a fost EVGENI! Si era campion in ochii multora. La note surpriza! A pierdut pe mana arbitrilor. Restul nu mai comentez, am mai scris mai devreme… e cea mai urata editie de olimpice vazuta :-<

Pentru mine, EVGENI PLUSHENKO E DUBLU CAMPION OLIMPIC!

Later edit 2: Am la termenii de cautare „plushenko a fost mai bun” 🙂 A fost!  Daca s-a spus si-n presa americana ca a fost furat la note…

 

Anunțuri

56 de gânduri despre „Evgeni pierde in fata lui Lysacek

  • Evgeni a fost chiar ultimul care a patinat… A avut usoare ezitari, dar eram sigura ca va lua… reactia tuturor la aflarea notelor a fost „cee?? 😐 😐 :|”
   O sa ma uit si la reluare, poate m-am lasat dusa de val prea tare si eram prea obosita/stresata/curioasa/nerabdatoare etc la 6 jum dimineata dupa o noapte nedormita…. dar Evgeni merita sa fie campion! :-<

 1. Ghici ce faceam azi dimineata la 6 si ceva:)) Dapis, ma uitam si eu la patinaj, da’… am adormit :)) Am vazut doar 2-3.
  In rest, nu stiu nimic, imi suna doar putin cunoscute unele nume de mai sus, am baut o bere cu ei cand eram mica :))

  • Pai ai adormit probabil fix la punctul culminant :))
   La ultima grupa valorica. Eu nici nu mai stiam de notiunea timpului, nu stiu la cat s-a terminat, cat a depasit sau nu programul initial…

 2. Nu m-am mai uitat de cand eram mica la Jocurile de iarna. Tare mult imi placea sa urmaresc „tumbele” skiorilor sau performantele frumosilor patinatori.
  Aseara am intrat pe site-ul oficial Vancouver 2010 si am fost foarte dezamagita de locul 21, cel mai bun al Romaniei. Doar la sanie avem reprezentanti? Ma scuzati, sunt pe dinafara putin.

  Dar stiu ca la patinaj nu am avut niciodata reprezentanti. 😦

  • Am avut reprezentanti si la patinaj. Au fost in anii trecuti Gheorghe Chiper, Roxana Luca… Acum e Zoltan Kelemen. S-a calificat pt programul scurt, dar a iesit pe locul 29 acolo si doar primii 24 intrau la programul liber. Dar la ce performante dezastruoase au avut cei din prima grupa valorica, Zoli ar fi meritat mai mult locul la programul liber decat Vaughn Chipeur sau Viktor Pfeifer spre exemplu. Dar, iarasi, la cat de corecte au fost olimpicele astea… 🙂

   • Sa stii ca a fost tare placut sa-l urmaresti pe Zoli patinand, sa fie aplaudat tot timpul de public, sa se auda lb romana pe banca, la zona „kiss & cry” cum o numeste lumea…
    Si Zoli are si un alt dezavantaj fata de ceilalti patinatori, are un ochi de sticla si patineaza pe semnatura proprie… asa ca e mare lucru pt Romania chiar si-un loc 29 la JO, zic eu 🙂

 3. Nu inteleg prea bine sistemul lor de punctare, ca sa fiu sincer… mai ales ca nu prea urmaresc acest sport, insa Evan si Evgheni au fost la ani lumina de urmaritori. Intotdeauna au fost si vor fi controverse pe seama arbitrilor. Unde factorul uman are responsabilitatea deciziilor, mereu vor fi polemici pe seama acestui lucru.
  E pacat ca arbitrii ies mereu in evidenta… si din ce in ce mai des in ultimul timp. In fotbal, in handbal, patinaj, pana la urma isi bat joc de munca unor sportivi care au sacrificat multe pentru a avea sansa de a iesi invingatori.

 4. Sa sarituri nu prea sunt controverse in privinta deciziilor arbitrilor. Se da un punctaj pentru lungimea sariturii, iar notele arbitrilor sunt controlate foarte bine, nota cea mai mare si nota cea mai mica fiind eliminate, iar restul adunate.

  • Vizai medalii de aur atat la JO de vara, cat si la JO de iarna… 🙂
   Si mie mi-ar fi stat bine in atacul Barcelonei, in locul lui Ibrahimovic, la bordul unui Ferrari sau calare pe o Yamaha M1. 😀

  • Si eu ma visam patinatoare… ca tot sunt mica de inaltime si majoritatea patinatoarelor sunt mai fragile asa :)) Imi inchipuiam si cum sa fie rochitelele :”> Dar cum am fost dezastru la sport toata viata mea, a ramas undeva departe visul asta.
   Si am inceput apoi cu altele – avocat, detectiv, astronaut, arheolog, egiptolog…
   Aa, si cantareata, asta a fost visul oricui la un mom dat 😆

 5. Dooooaaamneee! Tu chiar esti pasionata de patinaj! :)) e un post kilometric…trebuie sa imi fac curaj temeinic sa citesc :)) rezumat nu este?! :))
  Glumesc bubule 🙂

  • Sincer nici nu mi-am dat seama cat e de mare 😀
   Cand ma enervez pentru chestii de astea, pt tot felul de magarii, vorbesc mult :”>
   Si acum ca mi-ai zis ca-i lung m-am uitat asa complet de sus pana jos sa vad exact 😆

 6. bre… :)) maine lecturez partea a doua… trebuia sa faci postul pe episoade :)) nush ce ii cu mine, dar nu reusesc sa ma concentrez deloc… varsta cred ca isi spune cuvantul :))

 7. Bunicuta Rox nu reuseste sa-si stapaneasca puisorii si d-aia nu se poate concentra! Eu o inteleg.. 😆
  but still… ador patinajul!!!!!!! 😀

 8. ia vedeti cum va luati de batrnic si de puisorii ei! :)) ce crezi ca daca mi-ai pus poze ma concentrez mai bine?! la varsta mea maica… :))

  • Pai iti atrag atentia si devii mai interesata de subiect… macar pt simplul fapt ca vezi unul dragut… si „mai, ce-i cu asta, ce-a facut? 😕 aa.. e francezul ala brian… si de ce a cazut? si cine a fost dupa el…?” intelegi bre? :>

 9. Intelege maine dupa cafea. 😀
  Joubert a gafat-o, nici n-ai idee cum imi strangem dintii si ma pregateam sa vad busitura si din pacate … 😦 Buuuuut still …imi place si-o sa-mi placa mereu, na nu mai mult decat Plushenko ( p-asta chiar il urmaresc de miiiica mica mititica .. cand imi zicea mama sa sting tv-ul si sa nu ma mai uit la ” prostii ” c-am scoala .. 😦 neintelegatori parintii astia! ). Cand o participat la Torino in `06 si-o si castigat aurul maaaamaaa ce fu`la gurita mea. 😆

  • Eu pe vremuri eram cu Yagudin si sormea cu Plushenko… :”>
   Si contraziceri pe noi, aoleu…
   In 2006 a fost heaven! 😡 De programul ala n-o sa ma satur niciodata sa-l urmaresc.

   Joubert mi-a fost drag de cand l-am vazut prima oara, incet incet mi-a devenit un pic antipatic cand era vb de cine sa ia aurul, el sau Evgeni… si parca parea cam arogant, ma enerva – se crede el mai tare decat E.P.? Cum sa indrazneasca? 😆 Totusi, tin in continuare si cu el, ma doare inima ca a facut-o de oaie in halul asta la olimpice 😦 … Ii recunosc valoarea, asa ca in topul europenilor preferati e al treilea la mine, dupa Evgeni si Stephane :D… Daca cei doi sunt clasati bine, nu-i nici o suparare sa fie si el pe 3, inaintea lui Contesti si restul europenilor care-mi mai plac, dar care totusi nu sunt chiar atat de buni ca francezul.

 10. ce dreptate are Alina…maine dupa cafea o sa inteleg tot! … :)) da ce ii drept, on second look, mai ca am vazut unu ochios…adica fix baietu ala Brian…mai sa fie…. merge :))

 11. furt pe fata a fost acela. Nu sunt deloc de acord !
  Rusine arbitrilor. Evgeni pentru mine este adevaratul campion olimpic.

  • Totusi Evgeni a fost fair-play la conferinta, se pare, si a spus ca el e doar un patinator, si-a facut treaba, mai departe, de ce au facut arbitrii nu comenteaza, nu e in masura. Asa au spus prezentatorii de la tvr astazi la proba de dans impus.
   Nu stiu atunci de ce au scornit scandalul asta pe site-uri, prin ziare, ca el s-ar fi alarmat si ar fi invinuit arbitrii, ca renunta si etc 😐
   Nesimtirea continua se pare.

   • iti dai seama ca acolo trebuie respecte niste formalitati, sa se poarte frumos. doar nu ar incepe sa zbiere si sa-l ia la pumni pe american: „da-mi medalia, nenorocitule, este a mea, o merit.” cu toate ca asa ar trebui 😀

    n-ar trebui sa renunte. e de necrezut ce s-a intamplat!

    • Zici tu, dar daca era unu’ gen Ballack, arbitrii erau nevoiti sa il infrunte cu casti de protectie si aparatori! 🙂

   • Da, bineinteles ca nu ma asteptam sa sara la gatul lui Lysacek 😆
    Dar iesira discutii cum ca a spus-o direct, ca a fost furat, ca s-a alertat si Federatia Rusa si o intreaga poveste. Acum nu mai stiu ce si cum, fiecare ziar/site/program tv, ca de obicei, spune altceva.
    Si eu sper sa continue, sa arate tot ce poate, sa se convinga toti ca a fost greseala medalia data uratului asta de american.

 12. da. si sa continue si scandalul, oricum deja vorbeste toooata lumea, peste tot. sa isi dea si arbitrii seama cat au gresit. vreau sa se faca ceva,chiar daca nu se mai poate. Andreei Raducan i s-a retras titlul olimpic pentru o pastila de raceala.

  si normal ca trebuie sa isi continue cariera, sa le demonstreze la toti cine este, cu toate ca nu cred ca mai are nimic de demonstrat de mult timp, toata lumea stie cine este.

  • No, visam departe daca ne gandim la retragerea medaliei.. stii ca fusese si scandalul cu israelienii de la dans parca… si au facut petitie, au semnat majoritatea patinatorilor sa le ia medalia si n-au rezolvat nimic…
   Lumea stie cine e si ce poate Evgeni, o sa se lamureasca in curand si cu Lysacek asta, ca ma indoiesc ca o sa-i mearga mult asa…
   Acum cred ca a fost doar pentru ca Evgeni ar fi devenit legenda cu 2 titluri olimpice, unul dupa altul. Parerea lor era ca Evgeni, desi a fost mai bun decat Lysacek in seara aceea, nu era totusi suficient de fantastic incat sa intre in istorie ca fiind cel care a rupt regula lor mareata, asa ca hai sa le dea medalia vecinilor, asa ca la Eurovision 😆

  • Apropo de scandalul cu pastila aia… gimnasta de pe 3, chinezoaica, nu a acceptat medalia de bronz care i se cuvenea in urma descalificarii Andreei.
   Atunci a fost ceva strigator la cer, nu pot sa inteleg cum au putut sa ii retraga medalia!

 13. stiu, nu ma gandeam sa retraga titlul. dar probabil l-ar durea mai mult pe lysacek sa stie ca lumea nu il recunoaste ca fiind campion olimpic, nu il plac, sa stie ca a luat pe nedrept si i-a furat destinul lui Evgeni, care merita sa devina cel mai mare patinator din istoria moderna, deci din toate timpurile, dar si fara acea medalie, el este.
  Evan trebuie sa stie ca este un „rege” al carui popor nu-l vrea. A distrus patinajul, din 18 februarie patinajul e mult mai urat si a dovedit nu e cu nimic mai special decat celelalte sporturi in care se fura la greu.

 14. Asa este, sper sa-si manifeste lumea cat mai puternic supararea, sa nu se uite intr-o luna-doua. Lumea, fanii, nu Evgeni, pt ca atunci s-ar gasi altii care sa il critice tot pe el, ca nu stie sa piarda, sa accepte ca poate fi cineva mai bun bla bla 8-|. O sa se vada si la gala ca e mai iubit, mai apreciat, mai valoros Evgeni. Si la mondialele de luna viitoare.
  Sper sa nu mai fie alte asemenea situatii si la probele ce urmeaza, sa nu raman cu un dezgust total de pe urma Jocurilor Olimpice, desi mare lucru nu mai poate fi salvat acum, mi-am pierdut increderea in seriozitatea si corectitudinea arbitrilor.

 15. Loryloo, avand in vedere faptul ca urmaresti JO, poate redactezi un articol si despre „Harry Potter” Simon Amman, care a cucerit a doua medalie de aur la Vancouver, dupa ce reusise acelasi lucru si la Salt Lake City. O performanta cu adevarat fabuloasa.
  Nu sunt fanul lui, nici al lui Malysz. Mie mi-a placut de Sven Hannawald si dupa retragerea lui am pierdut putin contactul cu acest sport.

  • Din pacate, n-am urmarit decat probele de patinaj la Jo, un pic de skeleton, la care romanca noastra Maria Mazilu a ocupat locul 19 + ceva-ceva la patinaj viteza, astea fiind inainte sau dupa patinajul artistic, asa ca a fost pur intamplator sa ma uit..
   N-as vrea sa scriu in necunostinta de cauza 🙂
   As urmari mai multe probe, dar am niste probleme cu televizorul/cablul 😀 Si pt patinaj fac eforturi 8-|

 16. Iti tot urmaresc lista din winamp… Vad With every heartbeat in heavy rotation… Tot de la Robyn poti sa incerci The girl and the robot, mie imi place sunetul, e destul de reusit. 😀

 17. Pingback: Intoarcerea omului negru | Inside These Lines

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s