Rusia pierde din nou la patinaj

Si uite asa pierd rusii teren, dupa ce din 1976 au castigat de fiecare data proba de dans de la Jocurile Olimpice, exceptie facand doar olimpiada din 1984 cand au castigat aurul Jayne Torvill si Christopher Dean din Marea Britanie si in 2002 cand au castigat francezii Marina Anissina şi Gwendal Peizerat ( I so loved these guys!).

Anul acesta castiga Canada, prima medalie de aur la dans din istoria tarii! Cuplul Tessa Virtue/Scott Moir intra in istorie. Argintul le-a revenit americanilor Meryl Davis şi Charlie White, iar bronzul perechii ruse Oksana Domnina şi Maxim Shabalin.


Clasament :

1. CAN – VIRTUE Tessa/MOIR Scott – 221.57

2. SUA – DAVIS Meryl/WHITE Charlie – 215.74

3. RUS – DOMNINA Oksana/SHABALIN Maxim – 207.64

4. SUA- BELBIN Tanith/AGOSTO Benjamin – 203.07

5.  IT – FAIELLA Federica/ SCALI Massimo – 199.17

6. FR – DELOBEL Isabelle/SCHOENFELDER Olivier  – 193.73

7. FR – PECHALAT Nathalie / BOURZAT Fabian – 190.49

8. M. BRITANIE – KERR Sinead / KERR John  – 186.01

9. RUS – KHOKHLOVA Jana / NOVITSKI Sergei -185.86

10. ISR – ZARETSKY Alexandra/ZARETSKY Roman – 180.26

11. M. BRIT. – SAMUELSON Emily/BATES Evan – 174.30

12.  IT – CAPPELLINI Anna / LANOTTE Luca – 167.32

13. UNG – HOFFMANN Nora / ZAVOZIN Maxim  – 167.23

14. CAN – CRONE Vanessa / POIRIER Paul – 164.60

15. RUS – BOBROVA Ekaterina / SOLOVIEV Dmitri – 163.35

16. UCR – ZADOROZHNIUK Anna/ VERBILLO Sergei

17. JAP – REED Cathy / REED Chris – 159.60

18. GER – BEIER Christina / BEIER William – 149.64

19. CH – HUANG Xintong / ZHENG Xun  – 145.52

20. M. BRIT – COOMES Penny / BUCKLAND Nicholas – 143.61

21. CEH – HAJKOVA Kamila / VINCOUR David – 133.81

22. GEO – REED Allison / JAPARIDZE Otar – 132.32

23. EST – SHTORK Irina / RAND Taavi  – 115.18

Am fugit la facultate, revin mai pe seara cu detalii!

 

L.E. – Eu as vrea sa fie vreo 6 medalii de aur la proba de dans si vreo 3 de argint… Aur pentru canadienii Virtue si Moir, pentru americanii Davis si White, pentru rusii Domnina si Shabalin, pentru  rusii Khokhlova si Novitski, pentru francezii Delobel si Schoenfelder, pentru francezii Pechalat si Bourzat… Argint pentru Faiella si Scali, pentru Belbin si Agosto, pentru Kerr.

Nu pot sa nu ma bucur pentru canadieni, nu poate sa nu-mi para rau de Oksana si Maxim, nu pot sa nu vreau mai mult pentru Nathalie si Fabian, pentru Jana si Sergei.

Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat au patinat pe muzica de Ezekiel – Kika si Clint  Mansell – Requiem for a dream. Frumosi! Cel mai mare punctaj de la componente a fost cel de la interpretare. E poetry in motion cand patineaza ei.

Isabelle Delobel si Olivier Schoenfelder si-au facut intrarea cu un mic „joc” din nou, iese ea in fata, se prezinta publicului, vine el peste ea si o impinge si se prezinta si el, isi pun piedica… si-apoi se-aseaza in poza de inceput. Incepe melodia – La quete, de Jacques Brel (click pt versuri, sunt frumoase) si incepe arta pe gheata. Ea a purtat o rochie neagra, iar pe la mijlocul programului a lasat prima parte a rochiei in jos, ramanand cu o parte argintie 🙂

Jana Khokhlova si Sergei Novitski au avut un program foarte interesant, Firebird a lui Stravinski,  iar costumele au fost de exceptie.   Ea reprezinta pasarea de foc care e capturata de el, fiind o binecuvantare si un blestem in acelasi timp. (Info mai multe pe wikipedia). Au avut ridicari foarte dificile si spectaculoase, nu au fost foarte apreciati dpdv artistic, cea mai mare nota la acest capitol fiind 8,50. Publicul a fluierat la aflarea notelor, cred ca toti au asteptat mai mult.

Meryl Davis si Charlie White au pus pe gheata Fantoma de la Opera  – Overture, Music of the Night si Point of No Return, de  Andrew Lloyd Webber. Au facut o figura de toata frumusetea: el sta pe o singura patina, ea se sprijina cu un picior pe spatele lui si cu celalalt picior sta pe piciorul pe care il are el ridicat. A fost oaw!! Au avut un punct deductie pt una din ridicari, nu stiu daca pentru asta, daca da, s-a meritat.  Au avut o nota de 10 pt interpretare… sunt atat de rare notele de 10!

Federica Faiella si Massimo Scali au ales muzica din coloana sonora a filmului The Emigrants, Nino Rota.  Mi-au placut mai mult acum decat la celelalte doua probe, ea a fost mai expresiva, el e mereu oricum. Spre final au facut si figura Marinei si a lui Gwendal, pe care o vedeti in poza

Tanith Belbin si Benjamin Agosto, vicecampionii olimpici de la Torino, frumosi si acum, pe Ave Maria, interpretata de Sumi Jo si pe Amen. 4 note de 9 pentru interpretare. Cel mai mic punctaj l-au avut la tranzitii si pasi.

Oksana Domnina si Maxim Shabalin au dat tot ce au putut pe muzica din coloana sonora a filmului The double life of Veronique,  Zbigniew Preisner si un fragment din Requiem for a dream, Clint Mansell. Program dificil, frumos executat, nu pot spune de au meritat sau nu sa piarda 🙂 Mie mi-au placut. La componentele programului, cel mai mic punctaj l-au avut la fel, la tranzitii si pasi, cel mai mare la performanta si executie.

Castigatorii probei, Tessa Virtue si Scott Moir, campioni olimpici la 20, respectiv 22 ani. Pe Simfonia a 5-a a lui Gustav Mahler. Program elegant, emotionant, minunat. Doua note de 10 pt performanta si executie, doua note de 10 pt interpretare! Punctajele pt componente au fost toate peste 9. Publicul era in extaz pur si simplu 😀 Teribila atmosfera.

Au fost toti frumosi, frumosi, frumosi!

Reclame

8 gânduri despre „Rusia pierde din nou la patinaj

  • Intr-adevar, daca imi spuneai acum ceva timp ca o sa fie vreo editie a Jocurilor Olimpice la care Rusia sa nu ia nici o medalie de aur, n-as fi crezut!
   Macar de avea de argint mai multe,dar asa…

 1. Nu ma supar, pentru ca a luat tara gazda aurul. Daca erau americanii pe prima treapta, atunci era altceva. 😀

  • Nu mi-s dragi americanii la patinaj in general, au un stil diferit fata de europeni… si cand ii vezi la proba de baieti si pe toti in camasi, cu aceeasi figura :D, n-au nici o taina cu sariturile, toata treaba lor e la artistic, ma dispera 😀
   Dar la dans se schimba regulile, e altceva, cei de acum au fost simpatici 🙂 Totusi, ma bucur si eu mai mult pt canadieni 😀
   Sa le stea in gat americanilor medalia lui Lysacek, le e de ajuns.

   • Eeee lasa ca au luat destule ,daca nu luam nimic de-alungul anilor ar fi fost aiurea… desi e si acuma aiurea in prag de retragere dar na, asta e!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s