Biruinta Crucii

« Această săptămână se numeşte Mare nu pentru că ar avea altă dimensiune temporală faţă de celelalte săptămâni, ci pentru că lucrurile Mari pomenite în aceste zile depăşesc orizontul de sens al cuvintelor şi se lasă cuprinse doar de taină.

Pentru că Hristos a fost Om adevărat, moartea Sa pe Cruce a fost deplină şi adevărată. Dar fiind şi Dumnezeu adevărat, moartea Sa nu a încheiat totul, pentru că iubirea a învins şi viaţa a învins. Răstignirea însăşi este o biruinţă, dar acum, în Vinerea Mare, ea este învăluită în taină, pentru ca în noaptea Învierii să fie vestită tuturor. Fără această încredinţare şi nădejde, viaţa noastră ar fi de neînţeles. Lumina candelei şi a lumânării curate ni s-au părut firave de-a lungul Postului, dar acum ele primesc biruinţa Crucii, prin care putem înălţa glasul împreună cu Sfântul Ioan Gură de Aur: „Unde-ţi este, moarte, boldul? Unde-ţi este, iadule, biruinţa? Înviat-a Hristos!”. »

Ziarul Lumina

Anunțuri

Un gând despre „Biruinta Crucii

  1. M-ai lasat fara cuvinte :”> adica na, eu, care nu prea trec pe la biserica …ce sa fac…dar pentru ca stiu ca Saptamana Mare e mare frate, am fost si eu de data asta la spovedit, la impartashit si la trecut pe sub masa 😀

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s