Cui spunem la revedere?

A devenit o obisnuinta ca in domeniul patinajului artistic, dupa Jocurile Olimpice, sa se anunte pe banda rulanta retragerile din competitii… astfel ca toamna nu se numara numai bobocii, se numara si patinatorii si… ies mai putini la numar.

Cea mai recenta veste de „adio” vine de la fratii Zaretsky, reprezentanti ai Israelului in proba de dans, care isi doresc sa continue in calitate de antrenori.

Lista retragerilor continua cu :

– Brooke Castile & Ben Okolski – „Desi ne retragem din competitiile sportive de patinaj, nu intentionez sa abandonez acest sport. Cred ca aceasta este mai degraba o tranzitie decat o retragere. Am stiut dintotdeauna ca asta e ceea ce vreau sa fac dupa ce voi termina de concurat in competitii” a spus Castille.

„Sunt nerabdator sa ma intorc la scoala si de asemenea sa incep sa antrenez. Sper sa transmit ceea ce noi am invatat de-a lungul carieriei competitionale.” – Okolski

Kim Navarro & Brent Bommentre care vor continua sa patineze impreuna in showuri demonstrative. „Suntem foarte nerabdatori cu privire la acest nou capitol. Stim ca avem mult de muncit in continuare, dar ne simtim pregatiti pentru toate noile provocari ce vor veni” – a declarat Navarro.

Tanith Belbin & Benjamin Agosto

„Am realizat si am depasit atat de multe dintre obiectivele noastre, de la participarea in doua editii a Jocurilor Olimpice pana la a ne forta limitele si a ne dezvolta competentele in acest sport pe care il iubim atat de mult, simtim ca ne putem incheia cariera in competetitii fara nici un regret.” – Tanith Belbin

„Lumea patinajului ne-a dat atât de multe, cele mai valoroase dintre ele fiind relatiile de prietenie legate si „familia” pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor. Mergand mai departe spre noi directii si ambitii, vom pastra cu noi pentru totdeauna aceste dragi relatii si lectiile de viata pe care patinajul ni le-a oferit.”– Benjamin Agosto

Shen Xue & Zhao Hongbo care si-au anuntat retragererea definitiva inca din februarie, pentru a putea sa se dedice vietii de familiei.

–  Anabelle Langlois – isi doreste sa antreneze tineri patinatori si sa studieze pshihologia. „Am fost onorata că am putut reprezinta Canada pentru mai mulţi ani şi, în special în 2010 la Jocurile Olimpice din tara noastra. Am facut tot ce am putut pentru a face pe toata lumea mândri de noi, şi apreciem foarte mult sprijinul fanilor noştri pentru toţi aceşti ani.”

– Allie Hann-McCurdy &Michael Coreno – de asemenea vor sa continue ca antrenori, in Ottawa, la Gloucester Skating Club.

– Beatrisa Liang – „Aceasta perioada ca patinatoare in competitii a fost una din cele mai pline de satisfactii si interesante perioade din viata mea, dar acum simt ca este timpul sa inchei acest capitol si sa deschid un altul.”

– Susanna Pöykiö – renunta in principal din cauza problemelor de sanatate. In continuare doreste sa se dedice studiilor.

De asemenea, este nesigura directia spre care va continua Joannie Rochette. Ea va lipsi la seria Grand Prixurilor din aceasta toamna, dar fara sa fi luat inca o decizie definitiva in privinta competetitiilor. Indecis este si Kevin van der Perren, care s-ar putea reintoarce in competitii, incurajat fiind de reusita de la Campionatul Mondial.

Sa speram sa nu isi anunte retragerea si alte nume mai importante!

Reclame

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s