Yu-na Kim, sportiva anului

 

In cadrul celei de-a 31 editii a evenimentului Annual Salute to Women in Sports desfasurat cu o zi in urma la Hotelul Waldorf-Astoria din New York, Yu-na Kim a fost desemnata sportiva anului, fiind cea de-a treia patinatoare premiata cu acest trofeu. De aceeasi onoare au avut parte si Sarah Hughes in 2002 si Michelle Kwan in 1998.

Alaturi de patinatoarea coreeana au mai fost nominalizate la aceeasi categorie Kelly Kulick (prima femeie care a luat parte la Professional Bowlers Association Tour), Alana Nichols (campioana paraolimpica la baschet in scaun cu rotile), Sanya Richards ( atleta campioana olimpica) si Anna Tunnicliffe (campioana olimpica la yachting).

Kim si-a castigat voturile pretioase in urma rezultatelor excelente din sezonul anterior, devenind prima patinatoare care a reusit sa obtina un total de peste 200 puncte, cu un avantaj de 35,04 fata de urmatoarea clasata. Totodata ea este si prima patinatoare din Coreea care a castigat o medalie la Jocurile Olimpice de iarna, respectiv medalia de aur de la Vancouver, in februarie 2010.

Sursa info: Lifeskate

Reclame

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s