CM Patinaj Artistic 2011 – Proba masculina, programul liber

La sfarsitul probei masculine a campionatului mondial desfasurat in Moscova, Patrick Chan rescrie istoria patinajului artistic, stabilind un nou record mondial si la programul liber, dupa ce deja depasise recordul lui Plushenko la programul scurt cu o zi in urma.

Dublul vicecampion mondial devine astazi campionul mondial en-titre, dupa o evolutie aproape impecabila si un program incluzand doua sarituri cvadruple.Patinatorul a obtinut chiar si patru note maxime la componente, mai exact un 10 pentru skating skills, unul pentru executie si doi de 10 pentru interpretare. Recunosc, nu mi-a fost nicicand drag, dar a progresat foarte mult atat din punct de vedere tehnic, cat si artistic, dovedind astazi ca este un patinator ce merita respectat.

Am sperat ca Daisuke Takahashi sa aiba un cuvant important de spus in privinta decernarii medaliilor, dar ghinionul s-a tinut de reprezentantul Japoniei, care a fost nevoit sa opreasca programul chiar inainte de realizarea sariturii cu patru rotatii din pricina unei probleme la una dintre patine. Dupa ce a fost infiletat surubul buclucas, Dai a trebuit sa reia programul din momentul in care a fost oprit, astfel ca nu a mai putut executa cvadrupla, pierzand puncte pretioase. Presiunea in urma celor intamplate a fost poate prea mare, drept urmare si o ratare la triplu salcov. Interpretarea a fost una de exceptie, iar la secventele pasi am vazut un Daisuke de-a dreptul incantator. Executat corect, programul acesta ar fi fost pura nebunie si sunt sigura ca el poate cu mult mai mult decat ce ne-a aratat astazi, pentru ca are atat forta, cat si talentul necesar.

Totusi Japonia are si motiv de bucurie o data cu obtinerea unei medalii de argint de catre Takahiko Kozuka. Acesta a avut o evolutie curata, fara ezitare, pe muzica lui Franz Liszt, depasindu-si cel mai bun rezultat din sezonul actual. Programul sau a inclus si un cvadruplu tulup executat perfect.

Podiumul a fost completat de reprezentantul tarii gazde, Artur Gachinski, care a fost aplaudat la intrarea pe gheata chiar de catre Evgeni Plushenko aflat in tribune impreuna cu sotia sa. Rusul mi-a placut in special la partea artistica. A avut mici ezitari la doua sarituri triple, dar per total a reusit o evolutie buna. New season best si pentru el.

1. Patrick Chan – CAN – 280,98

Phantasia: Andrew Lloyd Webber

2. Takahiko Kozuka – JAP – 258,41

Piano Concerto No. 1: Franz Liszt

3. Artur Gachinski – RUS – 241,86

The Bolt: Dmitri Shostakovich

4. Michal Brezina – CEH – 233,61

An American in Paris : George Gershwin (Brezina mi-e chiar simpatic, dar zau nu mai vreau sa il mai vad american in Paris INCA un sezon!)

5. Daisuke Takahashi – JAP – 232,97

Invierno Porteno:  Astor Piazzolla

6. Nobunari Oda – JAP – 232,50

Piano Concerto No. 1 & 2: Edvard Grieg

7. Florent Amodio – FR – 229,68

Broken: Lisa Gerard; Apologize: Taio Cruz; Imma Be:  Black Eyed Peas; Don’t Stop Til’ You Get Enough: Michael Jackson

O alta surpriza a acestor campionate a fost nazbatia lui Florent care a patinat pe muzica cu versuri, lucru total interzis conform regulamentelor. John Kerr, reprezentant al Marii Britanii in proba de dans, a comentat constant pe pagina sa de facebook probele de patinaj desfasurate  si a dezaprobat atitudinea rebela a francezului, afirmand ca acest lucru nu va face ca programul sa fie mai valoros.

Florent insa este mandru de realizarea sa, declarand:  ” C’était magique!” Faptul ca nu a fost depunctat pentru indrazneala sa crede francezul ca dovedeste ca patinajul artistic este dispus sa mearga in aceasta directie. „Black Eyed Peas nu se asculta instrumental. […] Nu o voi face tot timpul, sa merg impotriva regulilor. Dar aici a fost intr-adevar ocazia. Oamenii isi vor aminti. Toata lumea vorbeste deja despre asta.”

8. Brian Joubert – FR – 227,67

Symphony No. 9: Ludwig van Beethoven

9. Richard Dornbush – SUA – 22,42

Sherlock Holmes (soundtrack): Hans Zimmer

10. Javier Fernandez – SP – 218,26

Pirates of the Caribbean (soundtrack): Klaus Badelt, Hans Zimmer

11. Ross Miner – SUA – 217,93

As Time Goes By by Max Steiner

12. Tomas Verner – CEH – 216,87

Michael Jackson Medley

13. Ryan Bradley – SUA – 212,71

Amadeus – Mozart Medley

14. Denis Ten – KAZ – 209,99

Totentanz: Franz Liszt (Prea „Johnny Weir”-ian dupa schimbarea antrenorului, il prindea mai bine stilul adoptat anterior.)

15. Peter Liebers – GER – 205,59

Sherlock Holmes (soundtrack): Hans Zimmer

16. Anton Kovalevski – UCR – 201,64

Stazione di Palermo: Salvatore Vali

17. Kevin van Der Perren – BEL – 197,10

The Mummy (soundtrack)

Kevin si-a updatat statusul pe pagina sa de facebook cerandu-si scuze pentru evolutia din programul liber: „Not my day… Sorry Belgium… Thanks for the support.”

18. Samuel Contesti – IT – 196,40

Sikuriadas: Panpipes of the Andes; Wara Bolivian;  Cacharapaya: Panpipes of the Andes (Pe Samuel Contesti nu l-am vazut evoluand, dar nu imi pot inchipui cat ar fi putut gresi incat sa ajunga pe un loc atat de jalnic.)

19. Jorik Hendrickx – BEL – 188,24

Flamenco:  Didulja; Tango Selection

20. Kevin Reynolds – CAN – 187,23

Johann Strauss Medley

21. Paolo Bacchini – IT – 183,13

Selectii Cirque du Soleil

22. Nan Song – CH – 176,09

Yellow River Concerto: Xinghai Shen

23. Kim Lucine – MON – 171,93

Singin’ in the Rain

24. Joey Russell – CAN – 168,73

Don Juan de Marco (soundtrack): Michael Kamen

Sursa foto

2 gânduri despre „CM Patinaj Artistic 2011 – Proba masculina, programul liber

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s