Skate America 2011 – Part II

Inca din prima seara in care s-au acordat medalii la Skate America, americanii au avut motiv de bucurie. Prima pozitie din proba de dans a fost ocupata de catre compatriotii lor Meryl Davis si Charlie White. Frumosi si eleganti pe muzica de Strauss, cei doi s-au impus prin lejeritatea cu care abordeaza orice element, viteza si expresivitate.

Locul secund a fost desigur al francezilor Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat, care au abordat o tema egipteana (100 % pe placul meu ♥ ). Un program total diferit fata de cel din sezonul trecut, cu pozitii frumoase, pasi foarte complicati, cu Nathalie in rol de mumie si Fabian in rolul unui faraon. Un faraon cu ceva probleme de sanatate, caci Fabian a tusit mai tot timpul in asteptarea notelor, acordarea medaliilor, fotografiere & co. Referitor la evolutie si bronsita sa, Fabian a declarat: ” A fost un cosmar pentru mine astazi, dar am reusit sa o duc la capat fara greseli majore”.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de catre lituanienii Isabella si Deividas, care au fost peste masura de incantati de rezultatul obtinut: „Este incredibil. Este intr-adevar o validare a muncii noastre. Suntem foarte recunoscatori ca am avut oportunitatea de a concura aici”, a declarat Isabella.

Germanii aflati pe trei dupa programul scurt au obtinut in final doar locul patru, dupa ce au prezentat Romeo si Julieta, cu oarece dificultati in sincronizare si expresivitate. Le lipseste inca intensitatea, dramatismul, pentru a face acest program exceptional, dar mai au timp sa il desavarseasca pana la competitiile majore din iarna.

Rezultate:

1. Meryl Davis & Charlie White – SUA – 107,07
2. Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat – Fr – 156,29
3. Isabella Tobias & Deividas Stagniunas – Lit – 132,58
4. Nelli Zhiganshina & Alexander Gazsi – Ger- 131,61
5. Kharis Ralph & Asher Hill – Can – 131,29
6. Madison Hubbell & Zachary Donohue – SUA – 131,04
7. Isabella Cannuscio & Ian Lorello – SUA – 115,22
8. Alexandra Paul & Mitchell Islam – Can – 111,70

In proba masculina, aurul a fost castigat de  catre reprezentantul Cehiei, Michal Brezina, cu programul „The Untouchables”. Totusi, cehul nu a reusit un program curat, incluzand printre elemente si o cazatura la un triplu lutz. Cu toate acestea, s-a declarat multumit si promite pentru competitiile urmatoare ca va executa chiar si saritura cvadrupla, indiferent daca antrenorii sai vor fi sau nu de acord cu decizia sa.  Al doilea clasat, Kevin van der Perren a jucat rolul Omului cu masca de fier (The man in the iron mask), executand cvadrupla si adunand 212,48 de puncte. Podiumul a fost completat de catre Takahiko Kozuka, cu „Nausicaa of the Valley of the wind”, care de asemenea a ratat doua sarituri, obtinand insa punctaj maxim pentru secventa de pasi.

Rezultate:

  1. Michal Brezina – Ceh – 216,00
  2. Kevin van der Perren – Bel – 212,48
  3. Takahiko Kozuka – Jap – 212,09
  4. Richard Dornbush – SUA – 202,27
  5. Denis Ten – Kaz – 197,98
  6. Daisuke Murakami – Jap – 193,32
  7. Douglas Razzano – SUA – 192,95
  8. Samuel Contesti – It – 190,20
  9. Florent Amodio – Fr – 187,60
  10. Armin Mahbanoozadeh – SUA – 179,07

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s