Skate Canada 2011

Cea de-a doua competitie din cadrul ISU Grand Prix Series, Skate Canada, a inceput vineri, 28 octombrie, cu programele scurte din cele patru discipline: proba de dans, proba masculina, proba feminina si proba de perechi.

In proba de dans, programul scurt, perechile au trebuit sa impresioneze publicul pe ritmuri de samba si rumba. Cel mai bine au reusit, dupa cum se astepta oricine, canadienii Tessa Virtue si Scott Moir, acumuland un punctaj de 71,61. Pe locul s-a situat de asemenea un cuplu canadian, respectiv Kaitlyn Weaver si Andrew Poje, cu 63,31 puncte. La o mica diferenta de punctaj, acestia au fost urmati de catre reprezentantii Italiei Anna Cappellini si Luca Lanotte, care au obtinut 61, 02 puncte.

Varful clasamentului a ramas acelasi si la sfarsitul programului liber, cu Tessa Virtue si Scott Moir in frunte, dupa ce au acumulat 178,34 puncte. Programul lor s-a numit Funny Face, cu muzica din celebrul film cu acelasi nume, care i-a avut ca protagonisti pe Fred Astaire si Audrey Hepburn. Canadienii au obtinut nivelul 3 pentru footwork si nivelul 4 pentru toate celelalte elemente.

Argintul a fost luat de catre Weaver si Poje, cu toate ca in programul liber acestia s-au situat pe locul 3, pentru o greseala facuta de Poje in timpul twizzleurilor. Acestia au patinat pe melodia lui Serge Lama, Je suis malade. Desigur, cei doi au fost multumiti de performanta lor, declarand ca au dorit ca in primul rand sa simta pasiunea, muzica, sa transmita emotie, dar ca pe viitor vor incerca sa execute mai bine elementele programului.

Medalia de bronz a fost castigata de catre italienii Cappellini si Lanotte, care au ales sa patineze pe muzica lui Nino Rota, La strada. Acestia au obtinut nivelul 4 pentru twizzleuri, piruete si ridicari.

Clasament final:

 1. Tessa Virtue & Scott Moir – CAN – 178,34
 2. Kaitlyn Weaver & Andrew Poje – CAN – 155,99
 3. Anna Cappellini & Luca Lanotte – IT – 154,87
 4. Madison Chock & Evan Bates – SUA – 135,10
 5. Ekaterina Riazanova & Ilia Tkachenko – RUS – 132,36
 6. Ekaterina Pushkash & Jonathan Guerreiro – RUS – 126,63
 7. Tarrah Harvey & Keith Gagnon – CAN – 122,80

In proba masculina, surpriza cea mai mare a venit din partea spaniolului Javier Fernandez, care s-a clasat pe locul 1 dupa programul scurt, in final obtinand medalia de argint, surclasandu-l astfel pe campionul mondial Daisuke Takahashi.

Patinand pe „I love Paris” si „Petit Fleur”, Javier a reusit, in programul scurt, un personal best de 84,71 puncte. A fost urmat de japonezul Daisuke, care a decis in ultimul moment sa evolueze fara sa faca saritura cvadrupla. „I was able to skate clean without a quad, so it was not so good and not so bad, but overall I’m pretty happy with my performance”, a declarat acesta. Programul sau oriental „Garden of souls” a fost notat cu 84,66 puncte. Al treilea in clasament a fostpreferitul publicului, canadianul Patrick Chan, care a avut mici greseli, la cvadrupla si axel, obtinand 83,28 puncte.

Cu toate acestea, medalia de aur a apartinut dupa programul liber, lui Chan. Pe „Concierto de Aranjuez”, canadianul a cazut in debutul programului, in efectuarea sariturii cvadruple, dar a recuperat mai tarziu cu o combinatie cvadrupla-tripla si alte sarituri triple executate corect. La final, acesta a afirmat: „Today I had trouble staying light, and really being in the ice, using the bend and rise of my knees. It wasn’t pretty, but I was proud of myself to trip before that Lutz and still put it out. I’m happy that I am able to keep that strong mind like I did in the short. It shows that I’m maturing as an athlete and as a competitor”. Javier Fernandez nu a mai avut o evolutie curata, avand greseli la cvadrupla si axel, dar a reusit totusi sa obtina pentru prima data o medalie la seria ISU Grand Prix.

De asemenea cu probleme la saritura cvadrupla a fost si Daisuke Takahashi, insa piruetele sale au fost de nivelul 4. (La fel si talentul, sa adaug eu 😀 ). Asadar, pentru Dai doar locul trei si lectia ca trebuie sa isi imbunatateasca partea tehnica.

Clasament final:

 1. Patrick Chan – CAN – 253,74
 2. Javier Fernandez – SP – 250,33
 3. Daisuke Takahashi – JAP – 237,87
 4. Adam Rippon – SUA – 217,97
 5. Denis Ten – KAZ – 212,39
 6. Ross Miner – SUA – 202,36
 7. Andrei Rogozine – CAN – 193,40
 8. Kevin Van Der Perren – BEL – 179,21
 9. Alexander Majorov – SUE – 177,84
 10. Elladj Balde – CAN – 151,57

In proba de perechi, castigatori au fost rusii Tatiana Volosozhar si Maxim Trankov, inca o dovada ca au facut o alegere buna cand au decis sa fie parteneri (desi initial eu pe Maxim l-am preferat cu fosta lui partenera 😀 ). Acestia au condus atat programul scurt, cand au patinat pe muzica lui Evanescence – Bring me back to life, cat si programul liber, Black Swan. O singura greseala pentru Trankov, la triplu salcov, dar cei doi sunt multumiti in final de rezultat si de prima lor medalie la Granx Prix.

Clasament final:

 1. Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov – RUS – 201,38
 2. Wenjing Sui & Cong Han – CH – 180,82
 3. Meagan Duhamel & Eric Radford – CAN – 174,84
 4. Narumi Takahashi & Mervin Tran – JAP – 169,41
 5. Lubov Iliushechkina & Nodari Maisuradze – RUS – 165,17
 6. Jessica Dube & Sebastien Wolfe – CAN – 158,44
 7. Xiaoyu Yu & Yang Jin – CH – 158,36
 8. Paige Lawrence & Rudi Swiegers – CAN – 153,96

Si in proba feminina Rusia s-a ales cu o medalie… si nu oricare, ci chiar cea de aur, obtinuta de catre micuta Elizaveta Tuktamisheva, care a dominat ambele programe, mai intai cu Tangoul lui Astor Piazzolla si apoi cu un medley latin. Acesta a patinat pentru prima oara la un Grand Prix de seniori si este vicecampioana mondiala la juniori. „I am very happy about winning this event. I skated well and I have a lot of positive emotions right now. I didn’t feel a big difference between this event and the junior events. I try not to think about the importance of an event, I take each event seriously, no matter if it is a big or a small one”, a declarat patinatoarea de doar 14 ani.

Clasament final:

 1. Elizaveta Tuktamisheva – RUS – 177,38
 2. Akiko Suzuki – JAP – 172,26
 3. Ashley Wagner – SUA – 165,48
 4. Alena Leonova – RUS – 152,22
 5. Mirai Nagasu – SUA – 151,72
 6. Amelie Lacoste – CAN – 146,40
 7. Cynthia Phaneuf – CAN – 140,70
 8. Sarah Hecken – GER – 130,71
 9. Adriana Desanctis – CAN – 129,48
 10. Rachael Flatt – SUA – 128,22

5 gânduri despre „Skate Canada 2011

 1. Pingback: First Words « Gabriela Elena

 2. Am venit dupa avatarul tau, vazut la Gabriela. Am crezut ca mi se pare, dar n-am avut dreptate. Numele, l-am mai zarit prin blogosfera Peste tot, este o experienta interesanta prezenta ta! Sa mi se para?!
  Noapte cu Pace!
  Madi si Onu

 3. Pingback: Execuţie fructată (Parfumul fructelor exotice) « Gabriela Elena

  • Si mie, la fiecare competitie de patinaj! Dar cred ca trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca nu il vom mai vedea de acum in concursuri… pentru ca nu prea il vad revenind pentru Sochi 😦

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s