Cup of China 2011

Seria ISU Grand Prix of Figure Skating din acest sezon a continut in weekendul 4-6 noiembrie la Shanghai, unde s-a decernat Cupa Chinei.

In proba masculina, principalii candidati la medalii au fost Jeremy Abbott, Artur Gachinski, Nobunari Oda si Yuzuru Hanyu.  Au lipsit din competitie Brian Joubert (Fr) si Jinlin Guan (Ch), care au renuntat la participare din pricina unor accidentari.

Cu un program scurt foarte reusit, de 81,64 puncte, Artur Gachinski a parut in ochii multora castigatorul acestei competitii. A fost urmat cu 81,37 puncte de catre japonezul Yuzuru Hanyu, campion mondial la juniori in 2010. Ambii patinatori au avut inclusa saritura cvadrupla in program. Pe locul al treilea dupa programul scurt, cu o prestatie mai putin stralucita, s-a clasat provizoriu reprezentantul Statelor Unite, Jeremy Abbott, dublu campion national. 79,32 puncte pentru el si fara saritura cvadrupla, dupa cum obisnuiesc americanii.

Programul liber aduce insa, ca intotdeauna, schimbari. Jeremy Abbott castiga aurul, Nobunari Oda urca de pe locul 4 pe locul al doilea, iar Gachinski obtine doar un dezamagitor loc 5.

Cu ceva mai mult curaj, Jeremy Abbott indrazneste sa inceapa cu o cvadrupla… esuata insa. Noroc de nivelul patru la piruete. Acesta a declarat: „Sunt fericit sa imi incep sezonul astfel. Simt ca incep de unde am ramas sezonul trecut ceea ce inseamna ca acesta va fi un sezon mai bun, asa ca sunt incantat de asta”.

Nobunari Oda, la fel ca si Abbott, nu a reusit un program curat, cazand la un triplu flip. Totusi prestatia sa l-a adus pe un neasteptat loc doi, castigand astfel medalia de argint. „Sunt bucuros ca am urcat pe podium si data viitoare vreau sa am o prestatie mai buna”, a comentat Oda.

Pentru prima data castigator al unei medalii intr-o competitie de seniori, Nan Song a prezentat un program bun, in special din punct de vedere tehnic, parte la care a adunat puncte pretioase cu o combinatie de sarituri cvadrupla si tripla, o a doua saritura cvadrupla si alte 5 sarituri triple.

Foarte simpatic japonezul Yuzuru Hanyu, care a prezentat Romeo si Julieta, clasandu-se pe locul patru.

Pentru cel caruia ii tineam pumnii stransi, astrele nu s-au aliniat prea bine, sariturile nu au mai iesit ca la carte, iar podiumul a fugit spre alte zari. Artur Gachinski.

Clasament final

1. Jeremy Abbott – SUA – 228,49;    Exogenesis: Symphony, Part 3 – Muse

2. Nobunari Oda – JAP – 227,11;   Les Parapluies de Cherbourg – Michel Legrand

3. Nan Song – CH – 226,75;   Hungarian Rhapsody No. 2 – Franz Liszt

4. Yuzuru Hanyu – JAP – 226,53;   Romeo and Juliet (soundtrack) – Craig Armstrong

5. Artur Gachinski – RUS – 222,54; Interview with a vampire (soundtrack)
6. Richard Dornbush – SUA – 205,27; A fistful of dollars – Ennio Morricone, Ecstasy of gold – Ennio Morricone, The Lone Ranger (William Tell Ouverture) – Gioachino Rossini

7. Kevin Reynolds – CAN – 204,41;   Chrono Trigger – Yasunori Mistuda

8. Jialiang Wu – CH – 182,49;   Tango

Proba de dans i-a avut ca principali favoriti pe Ekaterina Bobrova si Dmitri Soloviev, reprezentanti ai Rusiei si tot acestia au si ocupat prima treapta a podiumului in China. In programul liber, cei doi patinatori au obtinut nivelul patru pentru sase din cele opt elemente. Cu toate acestea, Soloviev a declarat ca au nevoie in continuare de imbunatatiri, atat emotional, cat si tehnic, in privinta ridicarilor si viteza piruetelor. Program frumos, program de campioni.

Medalia de argint a revenit fratilor Shibutani… pe care eu sincer nu ii am la suflet nicicum. Asadar continuam cu bronzul 😀 care a mers catre reprezentantii Frantei, Pernelle Carron si Lloyd Jones, care au urcat de pe locul patru in programul scurt, obtinand un nivel patru pentru piruete si o medalie.

Ghinionul s-a tinut de simpaticii britanici Penny Coomes si Nicholas Buckland, care au ratat chiar in finalul programului, la ultima ridicare.

Clasament final

1. Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev – RUS – 163,52;   Walpurgis Night (from the opera „Faust”) – Charles Gounod;   New personal best total score si personal best score free skating

2. Maia Shibutani & Alex Shibutani – SUA – 148,40;   In the mood, Moonlight Serenade, Chattanooga Choo – Glenn Miller

3. Pernelle Carron & Lloyd Jones – FR – 130,97;   Jazz night

4. Penny Coomes & Nicholas Buckland – M.BR. – 130,39;   Viva Elvis Medley (Elvis Presley/ Cirque du Soleil);   New personal best score

5. Xintong Huang & Xun Zheng – CH – 120,11; Libertango – Astor Piazzolla

6. Xiaoyang Yu & Chen Wang – CH – 115,59;   Howl’s Moving Castle (soundtrack) – Joe Hisaishi

7. Charlotte Lichtman & Dean Copely – SUA – 109,61;   Austin Powers (soundtrack);  New personal best total  score

8. Emily Samuelson & Todd Gilles – SUA – 106,74;   Starway to heaven;  New personal best total score

Proba feminina a adus mai putine surprize. Reprezentanta Italiei, Carolina Kostner a dominat atat programul scurt, cat si programul liber, chiar de cateva mici greseli tot si-au facut aparitia. Dupa programul scurt, patinatoarea si-a explicat greselile prin faptul ca s-a concentrat prea mult pe piruete si a gresit la sarituri. Concentrarea despre care vorbeste i-a adus insa un nivel patru pentru piruete in programul liber, asa ca lucrurile au mers totusi pe placul sau si astfel s-a calificat in finala Grand Prix.

Locul doi a fost castigat de asemenea de aceeasi patinatoare in ambele programe, respectiv Mirai Nagasu, pentru care tangoul prezentat a adus un new season best in programul scurt. Programul liber Spartacus a venit la pachet cu doua sarituri triplu-lutz gresite, insa argintul a ramas de partea reprezentantei SUA.

Cea mai frumoasa revelatie la aceasta proba a fost fara doar si poate Adelina Sotnikova, campioana mondiala la juniori in 2011 si debutanta in Grand Prix-ul seniorilor. Micuta rusoaica nu a stapanit la perfectie sariturile, a cazut in programul scurt la triplu lutz si s-a impiedicat la triplu axel in programul liber, insa cu siguranta toate acestea vor fi rezolvate pe viitor si vom vedea o noua Irina Slutskaya in curand :D. „Per total nu sunt foarte multumita de performanta mea de astazi, dar ma bucur de combinatia triplu lutz-triplu tulup pe care am facut-o. Unele elemente nu mi-au iesit, dar in urmatorea competitie vreau sa fac totul dupa cum am planificat”, a declarat Adelina.

Clasament final

1. Carolina Kostner – IT – 182,12;   2nd movement (Adagio) from Concerto No. 23 in A major for Piano and Orchestra, 3rd movement (Allegro assai) from Concerto No. 23 in A major for Piano and Orchestra – Wolfgang Amadeus Mozart

2. Mirai Nagasu – SUA – 173,22;   Adagio of Spartacus and Phrygia from Ballet Suite No. 2, Variations of Aegina and Bacchanalia from Ballet Suite No. 1 – Aram Khatchaturian

3. Adelina Sotnikova – RUS – 159,95;   Liebestraum – Franz Liszt

4. Kexin Zhang – CH – 153,32; En la cueva (from „Love, The Magician – El Amor Brujo”) – Manuel de Falla;   New personal best total score

5. Christina Gao – SUA – 152,48;  Libertango – Astor Piazzolla; New personal best total score

6. Kanako Murakami – JAP – 150,20;  Violin Concerto

7. Ksenia Makarova – RUS – 143,47;  20th Century Fox Fanfare – John Williams, Diamonds are a Girl’s Best Friends – Jule Styne,  I Wanna Be Loved By You – Herbert Stothart si Harry Ruby

8. Bingwa Geng – CH – 142,09; Sylvia; New personal best score short program

9. Valentina Marchei – IT – 133,86;  Big Bad Voodoo Daddy, Who Framed Roger Rabbit, Minnie the Moocher, Jumping Jack

10. Qiuyung Zhu – CH – 108,57;  Scent of a Woman (soundtrack) – Thomas Newman; New personal best total score si personal best score free skating.

In proba de perechi, „marele duel” s-a dat intre reprezentantii Rusiei, Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov, si cei ai tarii gazde, respectiv Dan Zhang & Hao Zhang.

Au iesit castigatori cei dintai mentionati. In programul liber, cei doi au prezentat acelasi program din sezonul trecut, Clair de Lune, de data aceasta cu o singura greseala minora din partea lui Smirnov. Partenera sa a declarat insa ca este un inceput bun pentru urmatoarea competitie. Rusii au anuntat ca vor participa la trei competitii Grand Prix in acest sezon.

Cu un program scurt mai slab, Dan Zhang si Hao Zhang au revenit la timp cu o prestatie de argint in programul liber, cand au patinat pe muzica lui Franz Liszt. Nu au fost nici de data aceasta lipsiti de greseala. Dan Zhang a cazut la salcov. Reprezentantii Chinei isi pun totusi sperantele in finala Grand Prix: „Nu am patinat prea bine astazi cu toate ca am avut unele probleme si in programul scurt. Acum suntem pe locul doi la Skate America si aici, ceea ce inseamna ca putem merge in finala si speram ca vom patina bine acolo”.

Medalia de bronz a revenit campionilor canadieni Moore-Towers & Moscovitch.

Clasament final

1. Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov – RUS – 186,74;   Claire de Lune – Claude Debussy

2. Dan Zhang & Hao Zhang – CH – 177,67;  Adagio Sostenuto from Piano Concerto No. 2 in A Major „Totentanz” – Franz Liszt

3. Kirsten Moore-Towers & Dylan Moscovitch – CAN – 172,04;   Henry V (soundtrack) – Patrick Doyle

4. Amanda Evora & Mark Ladwig – SUA – 170,63;  Daphnis and Chloe – Maurice Ravel,
Reverie – Claude Debussy;   New personal best score short program

5. Wenjing Sui & Cong Han – CH – 169,47;  The Soul of Flamenco – Michael Laucke

6. Xiaoyu Yu & Yang Jin – CH – 162,96; Requiem for a Dream – Clint Mansell;  New personal best total score

7. Taylor Steele & Robert Schultz – CAN – 141,24;  Andante con moto, Adagio from Piano Concerto in F, III. Allegretto Agitato from from Piano Concerto in F – George Gershwin;  New personal best total score

8. Klara Kadlecova & Petr Bidar – CEH – 120,95; Phantom of the Opera – Andrew Lloyd Webber

Urmatoarea intalnire va fi in Japonia, la NHK  Trophy, intre 11-13 noiembrie. Si-au anuntat prezenta fratii Shibutani, Tomas Verner, Takahiko Kozuka, Samuel Contesti, Kiira Korpi, Mao Asada, Aliona Savchenko si Robin Szolkowy, Daisuke Takahashi, Yuko Kavaguti si Alexander Smirnov, Elena Ilinykh si Nikita Katsalapov.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s