Cupa Rostelecom 2011 – GP Rusia, Day 2

Mai repede decat as fi vrut, a luat, iata, sfarsit seria competitiilor Grand Prix organizate de ISU. Mai ramane doar de vazut marea finala, din decembrie, dupa care avem pauza deplina pana la Campionatele Europene. Incep campionatele nationale prin multe tari, dar ma indoiesc ca va fi ceva dat si pe la noi. Asa ca deocamdata sa vedem rezultatele din Rusia si sa asteptam evolutia stelelor patinajului, in Canada, in finala.

Proba masculina a fost singura la care nu am putut vedea programul liber, dar nu regret nespus caci o competitie unde Yuzuru Hanyu ii depaseste pe Jeremy Abbott si Michal Brezina, iar Artur Gachinski ia numai locul 5, nu imi pare una atat de placuta. Dar fiecare e liber sa fie subiectiv si sa aiba preferatii sai. Ma bucur totusi pentru Javier Fernandez, care, cu aceasta medalie de argint, reuseste sa se inscrie in finala, alaturi de Yuzuru Hanyu, Jeremy Abbott, Daisuke Takahashi, Patrick Chan si Michal Brezina.

Clasament

1. Yuzuru Hanyu – JAP – 241,66

2. Javier Fernandez – SP – 241,63

3. Jeremy Abbott – SUA – 229,08

4. Michal Brezina – CEH – 226,35

5. Artur Gachinski – RUS – 221,43

6. Andrei Rogozine – CAN – 197,85

7. Sergei Voronov – RUS – 197,19

8. Konstantin Menshov – RUS – 192,68

9. Brandon Mroz – SUA – 185,49

In proba feminina, medalia de aur a revenit marei favorite, Mao Asada, reprezentanta Japoniei, care fara sa reuseasca un program in totalitate corect, a adunat 183,25 puncte. Desi a evitat din nou triplul axel, pe care il stapanea bine in trecut, Asada nu a scapat fara greseli in programul liber, declarand in final ca este dezamagita si ca acest program este numai 50% din ceea ce poate ea de fapt .

Nu am avut parte de o evolutie 100% buna nici din partea ocupantei locului 2, Alena Leonova. Aceasta a avut siguranta, sarituri frumoase, combinatii foarte bune de sarituri, insa in partea a doua a programului a cazut la dublu axel. Totusi, si-a recapatat fortele imediat si a revenit foarte bine pentru secventa de pasi. Interpretarea la fel de buna ca si in programul scurt.

Clasament

1. Mao Asada – JAP – 183,25

2. Alena Leonova – RUS – 180,45

3. Adelina Sotnikova – RUS – 169,75

4. Sofia Biryukova – RUS – 166,07

5. Kiira Korpi – FIN – 160,92

6. Haruka Imai – JAP – 154,76

7. Agnes Zawadzki – SUA – 149,38

8. Amelie Lacoste – CAN – 148,48

9. Rachell Flatt – SUA – 147,63

10. Christina Gao – SUA – 117,77

Proba de perechi a fost cea mai interesanta pentru mine la aceasta competitie caci ii avea pe  lista pe unii dintre preferatii mei, Aliona si Robin, pe care voiam sa ii vad patinand asa cum ii stiu eu de obicei, fara greseala, si nu cum s-au prezentat la precedentul Grand Prix. Si asa mi-a si fost dat sa vad. Sa ii vad in forta, pregatiti cum se cuvine, frumosi si de aplaudat. Sper sa ia toate medaliile de aur din sezonul acesta cu programul prezentat, Pina. O merita, pentru coreografie, pentru interpretare, pentru maiestria lor.

Pe locul secund s-au clasat rusii Yuko Kavaguti si Alexander Smirnov, invinsi din nou de germani. Yuko a facut o mica greseala la triplu rittberger aruncat, pe care l-a aterizat pe doua picioare, insa aceasta nu i-a afectat atat de mult, intrucat au reusit sa isi depaseasca cel mai bun punctaj personal atat la programul liber, cat si la total.

Bronzul a apartinut italienilor, Stefania Berton si Ondrej Hotarek, devenind astfel prima pereche italiana ce castiga o medalie la un eveniment Grand Prix.

Cel mai neplacut program a fost cel al Kseniei Stolbova si Fedor Klimov, in cea mai mare parte din pricina lui Fedor, care a fost total neglijent pe tot parcursul evolutiei. Cei doi au gresit inca din primele secunde ale programului, cand au plecat din poza de inceput; mai apoi au ratat o saritura aruncata si cel mai rau, Fedor a scapat-o pe Ksenia dintr-o ridicare in dreptul umerilor. Doamne, ce i-as face de ar fi partenerul meu…

Clasament

1. Aliona Savchenko & Robin Szolkowy – GER – 208,69

2. Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov – RUS – 197,84

3. Stefania Berton & Ondrej Hotarek – IT – 168,02

4. Ksenia Stolbova & Fedor Klimov – RUS – 149,66

5. Katarina Gerboldt & Alexander Enbert – RUS – 148,94

6. Ashley Cain & Joshua Reagan – SUA – 138,02

7. Brittany Jones & Kurtis Gaskell – CAN – 136,54

 In proba de dans, fara nici o surpriza, aurul a mers catre Meryl Davis si Charlie White, caci se stie ca atunci cand cei doi apar pe gheata, cu siguranta vor face ca toti ochii sa fie atintiti doar asupra lor. Minunati, pe ritmuri de vals.

O evolutie superba si din partea canadienilor clasati pe doi, Kaitlyn Weaver si Andrew Poje, care au patinat pe una dintre melodiile mele preferate, Je suis malade, in interpretarea Larei Fabian. Cu toate acestea, totusi parca mi-au placut un pic mai mult de rusi, de Ekaterina si Dmitri, care sunt unii dintre cei mai buni actori pe gheata, fara indoiala.

Clasament

1. Meryl Davis & Charlie White – SUA – 179,06

2. Kaitlyn Weaver & Andrew Poje – CAN – 161,18

3. Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev – RUS – 156,83

4. Ekaterina Riazanova & Ilia Tkachenko – RUS – 132,73

5. Isabella Tobias & Deividas Stagniunas – LIT – 130,47

6. Pernelle Carron & Lloyd Jones – FR – 126,04

7. Ekaterina Pushkash & Jonathan  Guerreiro – RUS – 124,53

2 gânduri despre „Cupa Rostelecom 2011 – GP Rusia, Day 2

  1. S-ar parea ca avem gusturi comune! Si mie imi place perechea Aliona si Robin!Ce pot sa iti mai spun …ma repet…Felicitari!!!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s