Cui raman povestile?

Ma intreb… cum ar mai putea crede unele fetite in povestile cu Feti-Frumosi – pe cai albi, care lupta pentru printese si pentru iubirea lor, care sunt in stare sa inlature orice rau ar ameninta pe aleasa lor, care sunt in stare sa mearga pana la capatul lumii pentru a-si urma glasul inimii – atunci cand tatal lor acasa le jigneste mama, o ameninta si poate chiar o loveste?

Ma intreb…  si nu pot intelege de ce unele mame nu sunt in stare sa mearga pana la capatul lumii pentru a inlatura orice rau le-ar ameninta copiii, de ce nu sunt in stare sa lupte pentru printii si printesele lor… si aleg in schimb un camin in care copiii isi vad tatal deschizand gura doar pentru a tipa, ridicand mana doar pentru a lovi.

Cred ca fiecare mama are datoria de a oferi copiilor sai sansa de a crede in povesti cu printese si Feti-Frumosi, povesti despre iubire, dreptate si curaj.

Cred ca cel mai bun lucru pe care o mama il poate face pentru copiii sai, inca dinainte de a-i avea, nu este sa duca neaparat o viata extrasanatoasa, ci mai degraba sa aiba grija ca acela ales sa fie un viitor tata bun pentru micutii ei. Un om alaturi de care sa ii poata invata despre iubire, dreptate si curaj.

Si mai cred ca cel mai bun lucru pe care un tata il poate face pentru copiii sai este sa le iubeasca mama.

2 gânduri despre „Cui raman povestile?

  1. Total de acord! Nici eu nu am putut si nici nu pot intelege (inca) de ce exista atata rautate …. dar, mai ales, de ce o accepta unele femei in jurul copiilor lor. Pentru Emilia as fi in stare de orice, dar nu sa fiu batuta, batjocorita sau abuzata. Copiii sunt raniti fizic, verbal, psihic si emotional intr-o astfel de familie.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s