O carte pe zi: Strainul – Albert Camus

O carte ce planuiam de multa vreme sa o citesc, dar care din intamplare (ca sa fiu in ton cu lucrarea lui Camus) m-a tinut abia astazi cu ochii lipiti de randurile sale, curioasa cat de departe poate merge personajul principal cu indiferenta si plictisul sau.

Roman ce face parte din „ciclul absurdului”, Strainul prezinta povestea lui Meursault, un tanar a carui viata pare sa fie alcatuita numai din intamplari, straine de vointa sa, intamplari pe care le accepta asa cum vin, pentru care nu cauta justificare nici pus la zid fiind… spre deosebire de ceilalti, grabiti sa gaseasca un sens in orice actiune.

Un strain de societate, de jocurile facute de altii si de chiar viata  sa. Un personaj pe care ti-e imposibil sa-l iubesti, la fel pe cat iti este imposibil sa il urasti.

„Daca as fi fost nevoit sa traiesc in scorbura unui copac uscat fara alta ocupatie decat sa privesc culoarea cerului deasupra capului meu, incetul cu incetul m-as fi obisnuit. As fi asteptat trecerea stolurilor de pasari calatoare sau ciocnirea norilor asa cum asteptam aici cravatele bizare ale avocatului meu si asa cum, intr-o alta lume, rabdam pana sambata ca sa strang in brate trupul Mariei.

Ori, gandindu-ma bine, nu eram intr-un pom uscat. Altii erau mai nenorociti decat mine.”

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s