Patinaj artistic: C.E. 2012 – Day 2. Proba de perechi, programul scurt

 Uhu! Iata-ne ajunsi in sfarsit si la Campionatul European. O sa intru direct in paine,  cu prezentarea programului scurt pentru proba de perechi, de astazi. Repede, repede, pana nu incepe proba de dans.

1. RUS – Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov – 72,80 New Sb

Bring Me Back To Life – Evanescence, in aranjamentul lui Alex Goldshtein

Participand la primul campionat european in aceasta formula, rusii au debutat cu dreptul, avand pe langa talentul lor innascut, si norocul de a lipsi perechea cu cea mai mare sansa la medalia de aur – Aliona Savchenko si Robin Szolkowy. In aceste conditii, nu a fost o surpriza pentru nimeni ca s-au situat pe primul loc dupa programul scurt si nu va fi nici o surpriza pentru nimeni nici cand vor urca pe prima treapta a podiumului dupa programul liber. In aceasta seara s-au prezentat la fel de frumosi precum in seria Grand Prix, cu un program modern, inovativ si diferit. Au fost insa un pic mai tensionati si retinuti, stiind cu siguranta ca sunt doar la un pas distanta de primul lor titlu european. Au executat un triplu twist exceptional de inalt si frumos, dar au avut si o greseala, mica, la triplu flip aruncat, cand Tatiana a atins gheata cu mainile. A reusit insa sa sustina bine aterizarea si sa realizeze un program corect in continuare.

  • „We are pleased with the score, but I am not completely satisfied with my throw triple flip. I made an error. Overall it was an okay skate.” – Tatiana Volosozhar
  • „It was like a practice run-through. We can do much better and hopefully we’ll get more points at the World Championships because we skated with errors today.” – Maxim Trankov
  • Cat despre retragerea Alionei si a lui Robin, Maxim a declarat urmatoarele: „It influenced us a little because it would be interesting to compete against them. It is a shame. We waited to compete against them. It is a little demoralizing for us. We had to refocus without the motivation to possibly beat the three-time World Champions.”

 

2. RUS – Vera Bazarova / Yuri Larionov – 66,89 New Sb

Tosca de Giacomo Puccini in aranjamentul lui Maxime Rodriguez

Acompaniati de o melodie superba, Vera si Yuri au fost deosebit de minunati si sensibili, cu o expresivitate aparte si cu elemente tehnice aproape de perfectiune. Printre acestea s-a remarcat un triplu twist foarte inalt si un triplu tulup bun. Ridicarile au fost de asemenea foarte bune, cu un nivel de dificultate ridicat, cu intrari spectaculoase. O singura ezitare miiiiica la triplu flip aruncat. Neaparat trebuie sa fie pe podium, cu argint.

  • „Unfortunately I had a little error on the jump (triple toe) today. It was a little scratchy. We won’t relax now. There is another day to come.” – Yuri Larionov
  • „It was just the beginning today. We felt calmer than at Russian Nationals. Nationals is always a very important competition and especially hard. We felt good here. It is a nice atmosphere and we’ve competed in England before at the Junior Grand Prix.” – Vera Bazarova

 

3. RUS – Ksenia Stolbova / Fedor Klimov – 58,66 New Sb

Bolero – Maurice Ravel (aranjament modern)

Chiar daca daca a trebuit sa lipseasca o pereche importanta (ei au luat locul lui Yuko Kavaguti si Alexander Smirnov, in urma retragerii acestora), ma bucur ca cei doi au avut si ei o sansa sa arate ca sunt in crestere, ca pot deveni un pericol pentru cei care isi doresc sa urce pe podium

Un program care mie mi-a fost drag inca de la seria Grand Prixurilor, asa ca este o incantare sa ii vad din nou in forma, aici, la campionatul european.

  • „That was probably the best performance of the season. We are very happy with it. Obviously we were a little nervous, but not more than at other competitions. It is harder to compete here than in Juniors. There are stronger rivals and the programs are harder, but basically a competition is a competition and there are always rivals and we try to focus each time in the same way.” – Fedor Klimov
  • „I am so thrilled that we got the chance to come here. It is a great opportunity for us.” – Ksenia Stolbova

4. IT – Stefania Berton / Ondrej Hotarek – 54,38

Harlem Nocturne – Earl Hagen & Dick Rogers
Demasiado Corazon – Willy Deville

Foarte placuti, simpatici si eleganti cei doi italieni. Au prezentat un program frumos, cu elemente tehnice valoroase. Ondrej insa, a avut un moment de neatentie si a cazut la secventa de pasi. S-a aratat foarte dezamagit de aceasta, dar partenera sa a tot incercat sa il incurajeze dupa terminarea programului.

Sansele raman in continuare mari pentru ei, pentru o medalie, pentru ca au demonstrat ca pot recupera foarte bine si in plus, diferenta de puncte nu este prea mare intre ei si rusi.

  • „Our performance was not good. We know we can earn much more points. We’re not thinking about our placement right now. The only thing we care about is our next performance.” – Stefania Berton
  • „During the preparation for this event, we had some health issues. It was hard. We’re not as prepared as we would like to be, but we’re here to do our best.” – Ondrej Hotarek

5. GER – Maylin Hausch / Daniel Wende – 54,03 New Sb

Music – John Miles

Un program cu un continut tehnic bun, in afara celor doua greseli a ambilor patinatori. Ea la triplu salcov aruncat, cand a atins gheata cu mana, el la triplu tulup in paralel.

6. FR – Daria POPOVA / Bruno MASSOT – 53,91

La belle histoire (soundtrack), in aranjamentul lui Gablé

Francezii au impresionat cu un program curat si o coreografie frumoasa. Foarte bune triplu twist si salcov aruncat. Mai convingatori decat compatriotii lor.

7.  GER – Mari Vartmann / Aaron Van Cleave – 52,00

Sarabande – Georg F. Haendel (aranjament modern)

Au executat bine toate elementele, dar necesita imbunatatiri la partea artistica. Prea putin expresivi.

8. FR –  Vanessa JAMES / Morgan CIPRES – 51,81 New Sb

Tango de Roxane (Moulin Rouge soundtrack)

O pereche eleganta si unita, desi prezenta pentru prima oara la Campionatul European. Si-au dus la bun sfarsit tot ce si-au propus.

9. M.BR. – Stacey KEMP / David KING – 47,75

Cello Suite No. 1 in G major – J. S. Bach, interpretat de  Yo-Yo Ma

Mi-a placut muzica lor, dar la nivel tehnic au avut dificultati in executarea twistului si dublu axelului.

10. CEH –  Alexandra HERBRIKOVA / Rudy HALMAERT – 42,99

Glasgow Love Theme – Craig Armstrong

11.  IT – Carolina GILLESPIE / Luca DEMATTE – 42,75

The Tourist (soundtrack) – James Newton Howard

Expresivi. Mica greseala la triplu salcov aruncat.

12. ISR – Danielle MONTALBANO / Evgeni KRASNOPOLSKI – 41,69

Assassin’s Tango („Mr. and Mrs. Smith” soundtrack) – John Powell

Fara prea multa expresivitate si pasiune, cu o ratare la triplu salcov a Daniellei, reusesc totusi sa fie foarte zambitori la kiss & cry.

13. ELV – Anais MORAND / Timothy LEEMANN – 41,48 New Sb

Eclipse (Cirque du Soleil)

O pereche cu un patinaj putin greoi, cu probleme ici si colo. Au ratat triplu lutz aruncat. Mai putin dinamici, mai putin energici decat precedentele perechi.

14. BLR – Lubov BAKIROVA / Mikalai KAMIANCHUK – 39,06

Ziganotchka – Russian Gypsy Music interpretat de James Last

15. AUS – Stina MARTINI / Severin KIEFER – 38,05 New Sb

Sissi and Franz
Blue Danube (An der schönen blauen Donau) – Johann Strauss
Radetzky Marsch – Johann Strauss

Stina a avut o rochie draguta, crem cu aplicatii aurii. Foarte amuzanti antrenorii lor. E musai sa gasesc o poza cu toti patru, la kiss & cry.

16. M.BR. – Sally HOOLIN / James HUNT – 33,41

Romeo si Julieta (soundtrack)

O pereche ce a fost in centrul atentiei. Fiind acasa, publicul este extraentuziasmat.

Rochie foarte draguta a lui Sally, precum ma asteptam de la un program asa romantic.

17. BUL – Elizabeta MAKAROVA / Leri KENCHADZE – 32,80

Gypsy Dances

18. BLR – Maria PALIAKOVA / Mikhail FOMICHEV – 28,33

Kashmir – Led Zeppelin, interpretat de Escala

In programul liber s-au calificat doar primele 16 perechi.

Reclame

Un gând despre „Patinaj artistic: C.E. 2012 – Day 2. Proba de perechi, programul scurt

  1. Pingback: Later with Jools Holland | Oz TV Reviews

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s