Patinaj artistic: C.E. 2012 – Proba de dans, programul liber

Cea mai spectaculoasa proba din competitiile de patinaj artistic aduce odata cu ea si cea mai mare bucurie pentru mine, pe langa incantarea de a-l vedea din nou pe Evgeni Plushenko patinand. Preferatii mei, francezii Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat au castigat pentru a doua oara, consecutiv, titlul de campioni europeni! O merita cu adevarat!


1. FR – Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT – PL: 99,29 / T: 164,18

Passion – Peter Gabriel
In the Garden of Souls – Narada World
Le retour de Punt – Bernard Becker
Alf Layla Wa Layla – Ahmad Sidqi

28/31 ani. Campioni europeni in 2011.

Daca nici ei nu mai patineaza cu tot sufletul, cu cea mai mare incantare, atunci nu stiu cine altcineva. Cine are dubii, sa priveasca fata lui Nathalie pe tot parcursul programului, in orice program. Vazand punctajul si clasarea, apar lacrimi in ochii lui Nathalie… si in ai mei 🙂 caci ii ador pe acesti francezi! De retinut si ca sunt prima pereche, din tara lor, care se impune consecutiv in aceasta proba.

Dar sa nu ne luam cu vorba, entuziasmul si sa uitam de notare: nivelul patru pentru ridicari si pentru pirueta. Nivelul trei pentru twizzles si pasi.

 • „We’re pretty happy at this moment. After the hard beginning with the short dance we just had to go on the ice and fight. We were the reigning European champions and there is no way we would let go of this. We trained to get more relaxed on the ice and we went out with anger and determination” – Fabian Bourzat
 • „It is easier to attack than to defend. It was very important for us to win, also when thinking of Worlds where we want to take a medal” – Nathalie Pechalat

2. RUS – Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV – PL: 95,17 /  T: 160,23

Walpurgis Night (din opera „Faust”) – Charles Gounod

21/22 ani. Vicecampioni europeni in 2011.

Un program clasic, cum ne asteptam intotdeauna din partea Ekaterinei si a lui Dmitri. Au fost sincronizati pana la cel mai mic detaliu cu muzica pe tot parcursul programului. O izucnire a piesei muzicale coincide cu o izbucnire pe gheata a celor doi patinatori, o parte lenta coincide cu o plutire a lor, fiecare nota muzicala inalta coincide cu o ridicare de mana de-a lui Dmitri.

La nivel tehnic, au obtinut un punctaj mai mic decat celelalte doua perechi de rusi si decat italienii. Nivelul patru pentru ridicari, nivelul trei pentru twizzles si footwork.

 • „We skated well overall technically and emotionally. Unfortunately, I made a stupid error, in the twizzle series I didn’t grab my leg. It happens. We didn’t feel pressure after being in the lead. We just wanted to skate as well as we could, technically and emotionally. The second place is also very good” – Dmitri Soloviev
 • „For me personally it was our best performance of the season. It wasn’t easy to skate. It put a little pressure on us that we stood in first place, although it was nice. I enjoyed skating today.” – Ekaterina Bobrova

3. RUS – Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV – PL: 93,63 New SB / T: 153,12 New SB

Ave Maria – Thomas Spencer-Wortley

17/20 ani. Campioni mondiali de juniori in 2010.

Superba interpretarea lui Thomas Spencer-Wortley, iar cu cei doi rusi patinand pe piesa asta, ne-a fost prezentat un moment divin pe gheata. Nu stiu altora, dar mie mi s-a facut pielea de gaina privindu-i. Si nici macar nu vedeam pentru prima oara programul asta. Cea mai frumoasa performanta a lor. Superb de-a dreptul. Morozov, antrenorul lor, a fost aproape in lacrimi. Au recuperat foarte mult, de pe locul sapte la programul scurt, luand acum medalia de bronz. Au primit nivelul patru pentru sase din opt elemente. Asta spune multe.

 • „We went out in a fighting mood, ready to give it all we have. We knew we had a chance (to medal) and tried to concentrate on us and on the feeling between us.” – Nikita Katsalapov
 • „We are very happy with our experience today. It is a great feeling. After we were seventh in the short dance we had nothing to lose”, Ilinykh explained.” – Elena Ilinykh

4. IT – Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE – 93,47 New SB / 153, 09 New SB

La Strada (soundtrack) – Nino Rota

24/26 ani.

Un program foarte reusit pentru scumpii Anna si Luca. La diferenta foarte mica fata de rusii Elena si Nikita, 0,16 puncte la programul liber si 0,03 la total. Cred ca trebuie sa fie al naibii de frustrant.

5. RUS – Ekaterina RIAZANOVA / Ilia TKACHENKO – 90,88 New SB / 152,22 New SB

Romance (din „The Snowstorm”) – Georgi Sviridov

Un program emotionant, bogat in pozitii dificile si originale, in piruete foarte frumoase in pereche, in sentimente transmise de Ekaterina si Ilia. Doi patinatori care cu siguranta vor aduce multe bucurii Rusiei de acum inainte, caci au un viitor minunat in fata, cu multe podiumuri de ocupat, care daca nu a fost cazul la acest campionat european.

6. M.BR. – Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND – 85,53 New SB / 154,31 New SB

Viva Elvis Medley (Elvis Presley/Cirque du Soleil)

Cuplul de patinatori care a incheiat seara aceasta de competitii. Una din cele mai mari bucurii pe care le puteau face spectatorilor. Mai ales ca i-au delectat cu un program in mare parte energic, vesel si fara greseli majore (doar o mica dezechilibrare a lui Penny). Publicul i-a raspatit pe masura si i-a aplaudat mai tot timpul, caci au realizat mai mult decat s-ar fi asteptat.

7. FR – Pernelle CARRON / Lloyd JONES – 84,87 New SB / 142,27 New SB

Gershwin Medley

Francezi draguti, pe ritmuri de jazz. El in negru, cu o cravata aurie. Ea in rochie aurie, cu multe aplicatii in partea de sus.

Un progres important pentru cei doi. Un debut de program foarte bun, vivace.

8. GER – Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI – 84,05 New SB / 140,84 New SB

Romeo and Juliet (soundtrack)

24/27 ani.

Au inceput foarte frumos, expresivi din prima secunda, cand s-au asezat in poza, dar la putin timp, a cazut Alexander in timpul unei tranzitii, total neasteptat. Mare pacat, caci altfel cred ca ar fi trecut cu siguranta de francezii de pe sapte. Programul asta le poate iesi minunat, stiu!

9. LIT – Isabella TOBIAS / Deividas STAGNIUNAS – 79,87 / 139,53 New SB

Let’s Twist Again, Only You, Tutti Frutti

Un cuplu de patinatori ce a debordat de energie si veselie, ce pare foarte bine sudat, desi patineaza impreuna de scurt timp, mai exact din 2010. Un singur moment le-a dat batai de cap, in timpul twizzleurilor, cand Isabella s-a impiedicat si a pierdut ritmul. A recuperat insa foarte repede, pentru a ajunge din urma pe partenerul sau.

10. AZE – Julia ZLOBINA / Alexei SITNIKOV – 83,38 New SB /  133,04

Derap – Rene Aubry
Aquarelle – Rene Aubry

22/25 ani

O muzica foarte interesanta utilizata de perechea din Azerbaijan. Pe mine m-au uimit, in mod placut. Originali si foarte expresivi, cu un program inovativ, exceptional! Programul acesta trebuie sa ajunga si la Campionatul Mondial!

11. IT – Charlene GUIGNARD / Marco FABBRI – 77,01 New SB / 129,46

The Godfather (soundtrack) – Nino Rota

22/23 ani

Linistiti, foarte decisi, un program fluid. Desincronizare la twizzles.

12. GER – Tanja KOLBE / Stefano CARUSO – 74,82  New SB/ 123,89

Love Story (soundtrack) – Francis Lai

O pereche eleganta si sensibila, un program construit perfect pentru ei. Cu mici probleme, dar un program satisfacator, de care au parut foarte multumiti cei doi, mai ales ca si-au depasit cel mai bun punctaj obtinut in acest sezon.

13. M.BR. – Louise WALDEN / Owen EDWARDS – 74,23 New SB / 122,59

Love Actually (soundtrack)

O experienta de neuitat pentru ei, in fata unui public, ce nu mai inceta sa ii aplaude la finalul evolutiei.

14. EST – Irina SHTORK / Taavi RAND – 76,12 New SB / 121,09

The Story of Mikhail Strogoff (soundtrack)

15. UCR – Siobhan HEEKIN-CANEDY / Dmitri DUN – 119,95

Les Temps des Cathedrales ( „Notre Dame de Paris”) – Richard Cocciante
Les Sans-Papiers („Notre Dame de Paris”) – Richard Cocciante
La Monture („Notre Dame de Paris”) – Richard Cocciante
Danse Mon Esmeralda ( „Notre Dame de Paris”) – Richard Cocciante

16. SP – Sara HURTADO / Adria DIAZ – 67,91 / 117,26

Tristan and Isolde – Maxime Rodriguez

Sentimentali, in rolul indragostitilor Tristan si Isolda. Una din perechile care au dezamagit oarecum in aceasta editie de campionat. Poate si-au pierdut putin echilibrul o data cu mutarea antrenamentelor in Canada si poate se vor petrezenta intr-o forma mai buna in sezonul urmator. Ramane de vazut.

17. UNG – Zsuzsanna NAGY / Mate FEJES –  69,41 / 114,40

Minnie the Moocher (din Blues Brothers soundtrack)
Why Don’t You Do Right (din Roger Rabbit soundtrack)
Mr. Pinestripe Suit – Big Daddy Voodoo Band

25/23 ani

Un program construit bine si o pereche solida, pe ritmurile unei muzici foarte captivante. Au avut unele probleme din punct de vedere tehnic, la pasi, unele ridicari si o pirueta, dar cred ca pentru ei au fost deja multumiti ca au ajuns pana aici, fata de anul trecut cand nu au trecut de calificari.

18. CEH – Gabriela KUBOVA / Dmitri KISELEV –  67,63 /  113,46

Be Italian (din „Nine”) – Fergie

18/22 ani. Campioni nationali. Debut european.

Un program placut, captivant. Si muzica potrivita, cu multe schimbari de ritm, iar ei au putut sa intre bine in rol, in special Gabriela.

19. CEH – Lucie MYSLIVECKOVA / Neil BROWN – 63,99 / 111,46

Tough Lover – Christina Aguilera („Burlesque” soundtrack)
Feeling Good – Michael Buble
Show Me How You Burlesque – Christina Aguilera ( „Burlesque” soundtrack)

21/22 ani. Primul lor campionat european impreuna.

Au pierdut echilibrul la iesirea dintr-o pirueta si au atins gheata cu mana, fiecare, de mai multe ori in timpul executarii acesteia. In plus, au avut dificultati si in privinta ridicarilor.

20. UCR – Nadezhda FROLENKOVA / Mikhail KASALO – 104,74

The Best of Latin
Asi se baila el Tango
Diferente – Gotan Project

6 gânduri despre „Patinaj artistic: C.E. 2012 – Proba de dans, programul liber

 1. Ma bucur pentru perechea din Franta, desi sunt rusofila, ii iubesc si pe francezi! Spectacol de zile mari! Pacat, ca Alina Alexoi, comentatoarea e…putin pe dinafara! Noroc de colegul ei care ii corecteaza gafele! Sunt obisnuita cu Yvonne Ghita, care „le are” cu patinajul! Astazi …vom vedea ce face Pluchenko…

  • Da, adevarul este ca Alina Alexoi, poate fi de-a dreptul stresanta cu stilul ei de a comenta. M-am mirat ca Eurosportul transmite atat de putin de la Europene, de Grand Prix-uri s-a ocupat mult mai mult. Caci altfel, era clar ca sunt de ales comentariile lui Yvonne in defavoarea celor ale Alinei 😀
   Anul asta nu ne-au lasat prea mult de ales insa. Poate se mai schimba situatia la CM.
   Eu sunt in alta tara acum si am norocul de a putea urmari pe un alt program, unde chiar au o transmisiune de calitate. Prezentatoarea are intotdeauna alaturi dea antrenori celebri, patinatori celebri… chiar dintre cei care doar ce au patinat cu un sfert de ora sau cu o zi in urma, pentru ca transmit chiar din Sheffield.
   Dar daca incepe pe tvr 2 mai devreme, ma mai multumesc si cu Alina Alexoi 😆

 2. hey!am vazut ca ai postat clasamentul..am fost asa fericita..eu nu am avut curent o perioada de timp..si am fost asa dezamagita:(ma bucur ca mai vad persoane care sunt pasionate de patinaj artistic..eu ma uit de cand eram mica si erau la 5 dimineata transmie directa canada sau cine stie pe unde:D

  • Atunci ma bucur si eu… ca ti-am facut o bucurie! 😀
   Aici ai sa gasesti mereu clasamente de la competitiile importante. Oricata alta treaba as avea, nu pot sa rezist tentatiei si sa nu scriu si pe blog cate ceva despre ce s-a petrecut pe gheata ;)) Caci si eu, ca si tine, sunt innebunita dupa patinaj de foarte multi ani si imi fac timp oricand pentru acest sport. Chiar de trebuie sa pierd cate jumatate de noapte, chiar de e nevoie sa ma trezesc devreme.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s