Patinaj artistic: C.E. 2012 – Proba feminina, programul scurt

A venit randul fetelor sa isi faca aparitia pe gheata de pe Motorpoint Arena din Sheffield si am admirat evolutii incantatoare, cu mai putin ratari decat de obicei si cu performante aproape perfecte din partea Carolinei Kostner, Kiirei Korpi si Aleonei Leonova.

1. IT – Carolina KOSTNER – 63,22

Allegretto from Trio No. 2 – Dmitri Shostakovich

Favorita acestei competitiei, avand alte trei medalii de aur la campionatul european, a oferit o prestatie minunata, debutand cu o combinatie de triplu tulup cu triplu tulup, reusita perfect si punctata ca atare (cea mai bine notata dintre toate combinatiile de acest fel de astazi, cu 9,60 puncte), avand o viteza foarte buna pe gheata, dar a avut o mica eroare la pirueta combinata din finalul evolutiei. Cea mai mare nota dintre componentele programului a fost pentru interpretare, o medie de 8,04.

  • „I was a little nervous when I approached the ice rink and saw the people. But then I thought, this is the 10th time I’m doing this, just enjoy it because you don’t know if next year you’ll still be here. It helped me a lot to calm down, to just do what I do in practice, so I’m very pleased about how I did” – Carolina Kostner

2. FIN – Kiira KORPI – 61,80 New SB

Somewhere Over the Rainbow (from „The Wizard of Oz”) – Harold Arlen

23 ani. Dubla medaliata cu bronz la C.E.

Kiira Korpi, intr-o superba rochie galbena, a parut ca o raza de soare pe patinoar, care cu siguranta a incalzit sufletele tuturor spectatorilor cu frumusetea ei, talentul si delicatetea pe gheata. Mai ales acum cand programul i-a iesit atat de frumos si corect. Fara ezitari la sarituri, cu piruete exceptionale, toate de nivelul patru, cu o secventa de pasi de nivelul trei. Un program minunat si o prestatie perfecta din punct de vedere artistic. Antrenoarea sa a plans de bucurie si poate impresioanata si ea de magie incredibila pe care a creat-o pe  gheata Kiira.

  • „I feel good, it was absolutely the best for me this season. I’m so happy that I did it today although I felt quite nervous. I have had a rough season. I had some injuries in the beginning of the season and also the preparation for this competition wasn’t ideal, so I wanted to come here and not think about any placements but just to do my best performance and try to enjoy the competition.” – Kiira Korpi

 

3. RUS – Ksenia MAKAROVA – 57,55 New SB

Maria And The Violin’s String – Ashram

O alta aparitie frumoasa si placuta, intr-o rochie de un albastru ceriu, Ksenia Makarova. Cu o interpretare minunata, cu elemente curate, cu aceeasi combinatie solida de triplu tulup cu triplu tulup. Tonica, rapida si convingatoare.

  • „I’m content with my program. I came out to skate a clean and very confident program, which I did. It’s hard to explain how I felt, but I knew when I was coming out I had to do what I do every single day in practice, just do it well.” – Ksenia Makarova

4. GEO – Elene GEDEVANISHVILI – 57,14

Tango Jalousie – Jacob Garde

22 ani

Elene Gedenishvili a prezentat un tango si o data cu acesta si munca excelenta pe care a facut-o cu ea Brian Orser, noul antrenor. S-a putut observa o mare schimbarea in stilul sau, fiind pregatita 100 %, cu aterizari mai sigure, fiind mai expresiva, mai puternica, mai decisa. A avut intotdeauna potential, viteza, dar lipseau celelalte. Expresivitate, pasii de exceptie, piruetele, detaliile.

5. SUE – Viktoria HELGESSON – 55,68 New SB

My Funny Valentine – Ahn Trio

23 ani

Tangoul a fost o solutie buna si pentru suedeza Helgesson, o patinatoare pasionala, cu posturi frumoase in piruete si schimbari de pozitie originale. Program frumos.

6. RUS – Alena LEONOVA – 54,50

Sirens by Harry Gregson – Williams
Pirates of the Caribbean (soundtrack) – Klaus Badelt & Hans Zimmer

Splendida prezentare a rusoaicei Alena, un program intens si expresiv. A avut un punctaj mai slabut la tehnic, desi greseala cea mai mare ar fi doar o ezitare la aterizarea ultimei sarituri din combinatia de inceput, triplu tulup cu triplu tulup. Eu ador prestatia ei in rol de pirat!

7. IT – Valentina MARCHEI – 53,52 New SB

Johnny’s Mambo si Ronny’s Mambo (din „Strictly Dancing”)

25 ani

O prezenta vulcanica pe gheata si multe schimbari si pentru Valentina Marchei, reprezentanta Italiei.  A schimbat stafful cu care lucra, a schimbat orasul de antrenamente si toate au adus numai imbunatatiri in stilul sau de patinaj. Nu poate fi decat multumita.

8. FR – Yretha SILETE – 52,75 New SB

Black Swan (soundtrack) – Clint Mansell

„Lebaba neagra” cred ca poate fi numita cu usurinta tema anului. Este insa un program care o prinde pe Yretha si o pune bine in valoare. O combinatie exploziva de triplu tulup cu triplu tulup, perfect executata in debutul prestatiei si piruete foarte rapide.

9. SUE – Joshi HELGESSON – 52,32 New SB

The Man With the Golden Arm

Prestatie buna, sigura, curata. Bogat in elemente si tranzitii dificile. Piruete de nivelul trei.

10. EST – Elena GLEBOVA – 52,32

Angels and Demons (soundtrack) – Hans Zimmer

22 ani

Un program bun, o mare schimbare fata de anul trecut. Intr-o forma buna, tonica, expresiva, rapida. Si-a imbunatatit piruetele.

 11. FR – Mae Berenice MEITE – 49,86

Derniere lettre du Prince – Henri Torgue

O prestatie medie din partea reprezentantei Frantei, cu elemente tehnice efectuate destul de bine, fara a atinge o calitate maxima, dar duse la bun sfarsit, insa cu probleme la componente. Transmite putina emotie, lipsesc detaliile precum linii mai frumoase, lucrul mai mult cu bratele, expresie, toate lucrurile marunte  care fac patinajul un sport magic.

12. RUS – Polina KOROBEYNIKOVA – 49,41 New SB

Russian Dance – Petr Tchaikovski

15 ani

O patinatoare extrem de placuta, cu un stil clasic, elegant, personal. Este ea insasi pe gheata. Cat despre tehnic… a ratat triplu tulup. Se mai poate lucra la diverse aspecte, dar cu siguranta are potential de a creste foarte frumos in acest sport.

13. SP – Sonia LAFUENTE – 47,34

Cry me a river

20 ani

Mai putina energie, mai putin convingatoare si expresiva. Un triplu flip frumos, o combinatie reusita de triplu rittberger cu dublu tulup, dar un dublu axel subrotat.

14. SLV – Monika SIMANCIKOVA – 46,39 New SB

Tango de Amor (The Addams Family) – Andrew Lippa

16 ani

Mult mai bine din punct de vedere tehnic decat artistic.

15. FIN – Juulia TURKKILA – 45,65 New SB

Happy Valley – Andy Hill & Vanessa Mae

17 ani

O aparitie promitatoare a Finlandei.

16. M.BR. – Jenna MCCORKELL – 45,32

Celtic Tiger

25 ani

Englezii stiu cu adevarat sa isi apreciezii atletii. Ca drept dovada, au facut o primire extrem de calduroasa patinatoarei lor, sotia lui Kevin van der Perren, Jenna.

Antrenata in permanenta de strigatele spectatorilor, Jenna a avut o evolutie destul de buna, cu mici dificultati la combinatia de triplu lutz cu tulup, a doua saritura a fost simpla, desi era nevoie de dubla. A trebuit sa schimbe dupa ce a aterizat nesigur lutzul. Fara alte greseli majore.

17. BEL – Isabelle PIEMAN – 44,39

Flamenco Selection – Jesse Cook
Cancion Triste – Jesse Cook
Eye Patch (soundtrack) -Rodriguez

Si-a efectuat bine programul. A dat aproape maximul sau, asa ca a fost multumita. Doar mici dificultati la axel, in rest elemente curate.

 18. LET – Alina FJODOROVA – 44,37

Breakout din „Lord of the Dance” – Ronan Hardiman
Warriors din „Lord of the Dance” -Ronan Hardiman

19. UCR – Natalia POPOVA – 43,75

The Flight – Alfred Schnittke

20. GER – Nathalie WEINZIERL – 42,56

Shall We Dance by Perfidia

17 ani

21. ELV – Myriam LEUENBERGER – 41,77

Tanguera

22. IT – Francesca RIO – 40,02

Piano Fantasy – William Joseph

21 ani

A cazut la triplu tulup si dublu axel a fost stepped out, asa ca a trebuit sa recupereze puncte cu pirutele. Mai apoi s-a incurcat la secventa de pasi, a pierdut echilibrul, dar a luptat sa isi recapete ritmul si sa nu cada. Eforturile i-au fost rasplatite si a reusit macar sa se califice pentru programul liber, chiar daca are un pnctaj atat de mic.

23. DAN – Karina JOHNSON

White legend

24. ELV – Romy BÜHLER – 38,14 New SB

Bei mir bist du schoen – Shalom Secunda, S.Cahn, S. Chaplin

17 ani

Cu probleme la mai multe sarituri. Muzicala, vivace, cu piruete bune, dar trebuie pachetul complet din pacat, nu se poate un element fara altul.

Nu s-au calificat in programul liber:

25. LUX – Fleur MAXWELL – 37,06

Nothing Else Matters – Metallica

Pentru Fleur imi pare chiar rau, caci am vazut-o in alte dati prezentandu-se mai bine si cred ca ar fi meritat sansa de a patina in programul liber, dar asta e… trebuie luat in considerare ceea ce se arata astazi, iar ea a demonstrat  de data aceasta prea multe ezitari la partea tehnica.

26. BEL – Kaat VAN DAELE – 35,11

Exogenesis Simphony – Muse

22 ani

27. UNG – Chelsea Rose CHIAPPA – 34,46

Ave Maria – Charles Marie Widor

 28. IRL – Clara PETERS – 30,88

The Notebook – Aaron Zigman

Cu imagini si declaratii voi reveni indata ce vor fi publicate 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre „Patinaj artistic: C.E. 2012 – Proba feminina, programul scurt

  1. Cautam un site despre patinaj si am gasit acasta pagina!E foarte bine realizata, ma bucur ca scrii si melodia pe care evoluaza patinatorii!In ceea ce priveste concursul feminin sunt barbat si imi doresc sa castige expresiva scandinava Kiira deoarece este o patinatoare foarte buna care nu a mai castigat pana acum iar Caroline Kostner poate s-a plictisit dupa titlurile castigate pana acum si mai lasa si concurenta!

    • Multumesc pentru laude! Incerc pe cat posibil sa includ tot mai multe detalii… 😀 Cateodata imi iese, alta data nu. Mai depinde si de timpul pe care il am. Dar chiar daca nu scriu tot imediat cum s-a terminat competitia, intervin mai tarziu si completez.

      Cat despre fete, se pare ca nu a fost cu noroc de data asta 🙂 Si mie mi-ar fi placut sa castige Kiira, mai mult decat argintul, dar ma asteptam sa fie din nou in forma Carolina si in plus stiam ca are un program bun, l-am vazut si la Grand Prix. Mi-au placut ambele evolutii, nu sunt amatoarea nici uneia in mod deosebit, dar ce e drept, Kostner a cam monopolizat scena europeana, iar Kiira asteapta de multa vreme momentul cel mare. Poate va veni in sezonul urmator.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s