Patinaj artistic: C.E.2012 – Proba feminina, programul liber

In aceasta seara au fost acordate si ultimele medalii din cadrul Campionatului European de la Sheffield, in proba fetelor, unde a fost incoronata pentru a patra oara regina a ghetii europene, Carolina Kostner din Italia.

1. IT – Carolina KOSTNER – 120,33 / 183,55

2nd movement (Adagio) din Concertul No. 23 in A major pentru Piano si Orchestra – Wolfgang Amadeus Mozart
3rd movement (Allegro assai) din Concertul No. 23 in A major pentru Piano si Orchestra – Wolfgang Amadeus Mozart

24 ani

Prezenta pentru a zecea oara la campionatul european, Carolina oferit o prestatie incantatoare spectatorilor din Motorpoint Arena, patinand fara greseli, plutind pe gheata, cu rapiditate si gratie. Arbitrii i-au recunoscut talentul, acordandu-i numai GOE pozitive, nivelul patru pentru doua piruete si un nivel trei pentru secventa de pasi. Astfel competitia europeana s-a terminat pentru ea aducandu-i cea de-a sasea medalie la C.E.

  • „I am very pleased with the whole week here. I had an awesome feeling on the ice and just hearing the crowd cheer me on, it was amazing. I completely canceled the pressure out of my mind. I am looking for good performances, especially just for myself because this is my 10th European Championship; I’ve won it three times and in those three  times I never had the chance to really enjoy it. That’s what I did this whole week and I’m very pleased with how it turned out”. – Carolina Kostner

2. FIN – Kiira KORPI – 105,14 New SB / 166,94 New SB

I Got Rhythm – George Gershwin

Un program bun, are o prezenta scenica incredibila, intotdeauna zambitoare, sclipitoare, cu rochii minunate. O adevarata placere sa o urmaresti caci are o lumina speciala, personala, de fiecare data cand intra pe gheata.

  • „The  beginning of the program was not so good but then I fought back and the rest of the program was better and I am satisfied with the result.” – Kiira Korpi

3. GEO – Elene GEDEVANISHVILI – 108,79 New SB / 165,93 New SB

Phantom of the Opera – Andrew Lloyd Webber

O prestatie de medalie, a stiut-o si ea de cum a terminat programul, caci a exclamat „OH MY GOD….. YES! „. Prezenta pentru a saptea oara la C.E., acum o merita cu adevarat pentru marele progres pe care l-a facut fata de sezoanele anterioare… si trebuie spus, Brian Orser, antrenorul sau, merita si el o medalie, pentru ca a reusit sa scoata ce e mai bun din ea, sa ii arate adevarata valoare.

  • “I think my performance was pretty good. When I ended my performance I was just happy that it was over and that I had been strong enough to hold my programs together. The most important thing for me is that after a long time I enjoyed skating again. I didn’t care if I was in fourth or in tenth place. I just enjoyed skating” – Elene Gedevanishvili

4. RUS – Polina KOROBEYNIKOVA – 114,72 New SB/ 164,13 New SB

Otonal – Raul di Blasio

15 ani

Patineaza foarte natural, cu multa lejeritate si multa eleganta. Mie personal mi-a placut foarte mult programul ei si ma bucur ca a ramas pe un loc destul de sus in clasament. O merita pentru evolutie, o merita si pentru eforturile depuse la o varsta atat de frageda.

A avut al doilea cel mai bun punctaj tehnic din competitie, cumuland puncte pretioase in urma aterizarii a sapte sarituri triple!

5. SUE – Viktoria HELGESSON – 105,14 New SB / 160,82 New SB

Sunset Boulevard – Andrew Lloyd Webber

23 ani

A fost randul Viktoriei sa inchida showul ultimei probe din campionatul european de anul acesta. Evolutia sa a fost captivanta, fara doar si poate, diferita. A avut multe pasaje originale, particulare, a stiut sa profite de orice detaliu executat. In plus, a interpretat formidabil povestea pe care o avea de spus, a unei actrite tradate de iubitul sau, un scriitor.

Surprinzator ca arbitrii nu au vazut-o mai sus in top, credeam ca va urca pe podium chiar, la fel si publicul care s-a aratat nemultumit de notare, insa… se pare ca a fost mai mult ziua Elenei din Georgia.

6. RUS – Ksenia MAKAROVA – 102,04 / 159,59 New SB

20th Century Fox Fanfare – John Williams,
Diamonds are a Girl’s Best Friends – Jule Styne
I Wanna Be Loved By You – Herbert Stothart & Harry Ruby

Ksenia imi este mult mai draga pe muzica clasica… sau de orice fel, mai putin pe aceasta 😀 Dar nu bagam asta prea mult de seama si o admiram cum cucereste arena, determinata, foarte convingatoare si exploziva, de la inceput pana la sfarsit.

 7. RUS – Alena LEONOVA – 104,28 / 158,78

Adagio for Strings – Samuel Barber
Requiem for a Tower b- Clint Mansell

Dintre toate reprezentantele Rusiei, Alena mi-a fost cea mai draga si cea in care imi puneam cele mai multe sperante, pentru ca am vazut are talent, are tehnica buna, interpreteaza minunat orice tip de muzica… dar totodata m-am convins astazi ca se pierde si prea usor. Putea obtine un loc mult mai bine de atat, are un program frumos, are potential, vointa… si totusi… Prea multe emotii? Presiune?

Poate astea, poate probleme de sanatate… Astazi a iesit schiopatand de pe gheata, avand probleme la un genunchi, desi anterior nu a declarat nimic referitor la acest aspect.

8. IT – Valentina MARCHEI – 93,32 New SB/ 146,84 New SB

Big Bad Voodoo Daddy
Who Framed Roger Rabbit
Minnie the Moocher – Big Bad Voodoo Daddy
Jumping Jack – Big Bad Voodoo Daddy

A ratat inca de la prima combinatie, a cazut si in partea a doua a programului.

9. FR – Yretha SILETE – 92,75 New SB / 145,50 New SB

Xotica – R. Dupere

17 ani

Campioana Frantei a fost foarte putin convingatoare astazi, mie mi-a parut ca si-ar fi dorit doar sa termine cat mai repede programul, „hai si saritura asta si sa scap”. A avut mai multe probleme, printre care la triplu flip si triplu lutz.

10. SUE – Joshi HELGESSON – 92,79 / 145,11

Romeo and Juliet (soundtrack) – Craig Armstrong
Romeo and Juliet Sergei Prokofiev, interpretat de  Vanessa Mae

18 ani

E evolutie frumoasa, eleganta, cu ghinion la una dintre sarituri, pe care a ratat-o si a intalnit gheata mai de aproape decat si-ar fi dorit. Cu toate acestea, cred ca ar fi meritat sa fie in locul Yrethe, reprezentanta Frantei.

11. EST – Elena GLEBOVA – 89,60 / 141,92

Spartacus

22 ani

A cazut la triplu rittberger + mai multe ezitari

12. UCR – Natalia POPOVA – 94,85 / 138,60

Sur les ailes du temps – Saint-Preux

La programul liber s-a prezentat intr-o forma mai buna si a ocupat locul 8, dar prestatia de la programul scurt a tras-o in jos.

13. FR – Mae Berenice MEITE – 87,47 / 137,33

Fever
Jessica’s Theme („Who Framed Roger Rabbit” soundtrack) – Alain Silvestri
Hey Pachuko („The Mask” soundtrack)

14. SVC – Monika SIMANCIKOVA –  90,40 / 136,79

Granada – Augustin Lara

15. SP – Sonia LAFUENTE – 86,30 / 133,64

Selection of music – Michael Nyman

I se potriveste mai bine aceasta muzica spre deosebire de cea prezentata cu o zi in urma. Are un stil frumos, lejer de patinaj.

16. LET – Alina FJODOROVA – 89,11 New SB / 133,48 New SB

16 ani. Debut european

New York, New York – Fred Ebb

17. FIN – Juulia Turkkila –  84,68  New SB / New SB

17 ani

Sheherazade – Nikolai Rimski-Korsakov

18. M.BR. – Jenna MCCORKELL – 80,09 /125,41

Where Have All The Flowers Gone

Nu a fost la fel de concentrata pe tot parcursul programului. Era uneori absenta, poate si afectata de renuntarea sotului sau, Kevin van der Perren, la programul liber din proba masculina, din pricina unor probleme de sanatate avute dinainte de inceperea campionatului.

19. BEL – Isabelle Pielman – 77,74 / 122,13

Cathar Rhythm by Era
Mystic

28 ani

A facut o impresie buna, este o prezenta placuta pe gheata, este eleganta. Unele imperfectii in partea a doua, dar in general o prestatie satisfacatoare.

20. ELV – Romy Buhler – 83,11 / 121,25

The Gypsy Baron (Der Zigeunerbaron) – Johann Strauss

21. ELV – Myriam LEUENBERGER – 75,96 / 117,73

Besame mucho

22. GER – Nathalie WEINZIERL – 73,33 / 115,89

Love Story – Henry Mancini

23. IT – Francesca RIO – 68,64 / 108,66

Sheherazade – Nikolai Rimski-Korsakov

24. DAN – Karina JOHNSON – 53,89 / 92,12

Romanza – Bacarisse
Fiesta Flamenca

5 gânduri despre „Patinaj artistic: C.E.2012 – Proba feminina, programul liber

  1. Pingback: HoT NeWs » коробейникова полина

  2. Pingback: Lumini si umbre … « Silence's Blog

  3. Pingback: Bio « • Gabriela Elena •

  4. Dupa ce am citit la tine de patinaj artistic, chiar mi s-a trezit „pofta” si m-am uitat si eu la proba feminina. Ultima data cand m-am uitat la patinaj artistic proba feminina (la baieti m-am mai uitat 😛 ), Carolina se clasa pe la mijloc, nu m-am gandit niciodata ca va ajunge asa sus. Bravo ei. 🙂

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s