Lacatele iubirii

O noua moda in exprimarea sentimentelor de catre cuplurile de indragostiti a pus stapanire pe podurile oraselor Frankfurt, Venetia, Graz, Cluj, Sankt Petersburg, Riga, Florenta, Roma, Paris si cate si mai cate altele din intreaga lume.

Sute de poduri s-au umplut de lacate colorate, inscriptionate, agatate de indragostiti, lacate a caror chei au fost aruncate mai apoi in apa, totul ca simbol al iubirii eterne.

Fenomenul se crede ca ar fi inspirat dintr-o scena a unui roman italian – „Ho voglia di te„, a lui Federico Moccia, aparut in 2006, cu toate ca un obicei asemanator exista in Florenta, cu mult timp in urma, pe cand soldatii agatau lacatele dulapurilor, pe diverse structuri din oras, sarbatorind astfel sfarsitul armatei.

Recunosc ca mie imi este draga traditia asta, atat timp cat nu duce la nici o stricaciune, dupa cum ar fi vorba in cazul podurilor vechi, valoroase, precum cele din Venetia, Paris. In Rusia s-a gasit chiar si o alternativa, respectiv niste copacei din metal de care se pot agata lacatele.

Zilele trecute, iesita in plimbare, am zarit si eu un pod al declaratiilor. S-a lasat cu sedinta foto, desigur 😆
5 gânduri despre „Lacatele iubirii

  1. E foarte fain romanul! Din păcate n-am avut ocazia să citesc romanul dar am văzut filmele, sunt două părţi şi două variante. Cea franceză e apărută integral iar cea spaniolă e apărut doar prima parte. Mi-au plăcut extrem de mult ! Chiar ţi le recomant 🙂

  2. Pingback: Cafeaua - Ofrandă otravă

  3. Pingback: Brittish… « Silence's Blog

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s