CM 2012: Proba de perechi, PS

A inceput cel mai asteptat eveniment sportiv din aceasta luna, campionatul mondial de patinaj artistic asa ca timp de aproape o saptamana am program zi de zi in fata televizorului, cam toata dupa-amiaza si jumatate de noapte…

In prima proba am vazut perechile care ne-au facut, una dupa alta, tot felul de surprize!

1. GER – Aliona Savchenko & Robin Szolkowy – 68,63

Hans Zimmer – Angels and demons (soundtrack)
Germanii mei preferati au prezentat in premiera mondiala un triplu axel aruncat, cu un zbor splendid, chiar daca fara o aterizare perfecta, de aceasta data pe doua picioare. O singura ezitare au mai avut, dupa triplu tulup, cand Robin a facut o intoarcere ce nu isi avea locul 😀 in rest au fost frumosi, m-au tinut cu sufletul la gura si cu pumnii stransi ca intotdeauna. Sper sa fie un program liber cu noroc pentru ca tare imi doresc sa ii vad din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului.

2. CH – Qing Pang & Jian Tong – 67,10

Frederic Chopin – Nocturne

Cred ca unul din cele mai frumoase programe ale chinezilor, pe o muzica superba. S-au prezentat foarte bine din punct de vedere artistic, au fost punctati chiar putin peste germani, in schimb au luat mai putin la tehnic, principala diferenta fiind facuta de un triplu tulup subrotat al celor doi reprezentanti ai Chinei.

3. JAP – Narumi Takahashi & Mervin Tran – 65,37 new sb

John Lennon – Imagine

Probabil revelatia acestui campionat, o prestatie neasteptat de buna, la fel ca si pozitia ocupata in clasament, in fata tuturor veteranilor precum Yuko & Alexander, Tatiana & Maxim, Vera Bazarova & Yuri Larionov, Stefania Berton & Ondrej Hotarek. Pe mine nu m-au incantat in mod deosebit.

4. Vera Bazarova & Yuri Larionov – 65,02

Giacomo Puccini – Tosca, in aranjamentul lui Maxime Rodriguez

Deosebiti de eleganti si expresivi cei doi tineri, eu ii iubesc de-a dreptul, chiar daca astazi nu s-au prezentat impecabil… care pereche s-a prezentat fara greseala azi de fapt? Yuri a  ezitat la aterizarea triplului tulup, iar dupa ce s-a terminat muzica, in timp ce se asezau in poza de final, s-a dezechilibrat si au cazut amandoi… Nu imi venea sa cred ca au gresit fix in ultimele secunde… dar slava Domnului ca probabil s-a considerat in afara programului si au scapat de o penalizare serioasa.

5. CAN – Meagan Duhamel & Eric Radford – 63,69 new sb

Concierto de Aranjuez – Joaquin Rodriguez

Triplu tulup a fost saritura care a pus in dificultate cele mai multe pereche, inclusiv pe cea canadiana, mai exact pe Eric care a ezitat la aterizare.

6. CH – Wenjing Sui & Cong Han -63,27

Josh Turner – Country dance

Din nou ratare la triplu tulup, de data aceasta de vina fiind partea feminina a cuplului, respectiv Wenjing Sui. Dar asta nu le-a stricat deloc buna dispozitie, au fost foarte energici si increzatori pe parcursul intregului program.

7. SUA – Caydee Denney & John Coughlin – 62,48

O prestatie frumoasa din partea celor doi americani, au oferit mai multe decat m-as fi asteptat, tinand cont ca patineaza si de foarte putin timp impreuna, doar de anul trecut.

8. Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov – 60,48

Evanescence – Bring me back to life

Nu as fi crezut ca pot ajunge pe un loc atat de indepartat si mai ales cu un program care inca imi da fiori si dupa ce l-am vazut deja de peste zece ori…si chiar si acum, cu greseli, cu tot. Au gafat urat la iesirea din spirala mortii, cand Maxim s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, facand-o totodata si pe Tatiana sa atinga gheata. Maxim a fost extrem de dezamagit de ratare si este de inteles, tinand cont ca tinteau la primul loc, incurajati fiind si de aurul obtinut la europene. Sper sa urce cat mai mult in clasament dupa programul liber.

9. IT – Stefania Berton & Ondrej Hotarek – 60,39 new sb

Harlem Nocturne – Earl Hagen & Dick Rogers
Demasiado Corazon -by Willy Deville

Mi-a fost din nou draga perechea italiana, s-au prezentat foarte frumos, eleganti, increzatori si mai bine decat la campionatul european. I-as fi vazut putin mai sus initial, dar cu atatea rasturnari de situatie si cu perechile de asiatici… ce sa mai crezi, ce sa mai speri? Deruta totala 😆

10. SUA – Mary Beth Marley & Rockne Brubaker – 59,62

Singing in the rain (soundtrack)

11. RUS – Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov – 59,59

Joe Satriani – All alone

La prima aparitie intr-o competitie, dupa finala Grand Prix din decembrie, rusii au avut un inceput de program foarte bun, cu sarituri dificile si sigure, dar cu o greseala total din senin, copilareasca, la iesirea dintr-o saritura, in partea a doua a prestatiei. Au cazut amandoi, pierzand astfel puncte extrem de importante si probabil si sansa la o medalie in aceasta editie a campionatelor mondiale.

Curat ghinion pentru toata echipa Rusiei astazi!

12. CAN – Jessica Dube & Sebastien Wolfe – 55,83

Three Hours Past Midnight – James Collin

13. FR – Vanessa James & Morgan Cipres – 50,51

El tango de Roxanne (soundtrack Moulin Rouge)

14. IT – Nicole Della Monica & Matteo Guarise – 49,07

Romeo si Julieta – Nino Rota

15. GER – Maylin Hausch & Daniel Wende – 48,48

Music – John Miles

16. GER – Mari Vartmann & Aaron van Cleave – 47,91

Sarabande – Georg F. Haendel (aranjament modern)

2 gânduri despre „CM 2012: Proba de perechi, PS

  1. Vera si Yuri au fost grozavi .Nu ma intereseaza cine este acum pe locul intii . Sunt convinsa ca perechea mea preferata va recupera handicapul .Sa-i ajute Dumnezeu ! Imi place si perechea Tatiana si Maxim .Au avut putin ghinion dar au cam avut cu totii .Vom vedea !

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s