Pasiune veche, intr-o forma noua

Pentru cei care ma cunosc, nu mai este nici o surpriza sa afle ca imi plac filmele de epoca. Nici nu s-ar putea altfel, din moment ce pomenesc de cate ori am ocazia despre Becoming Jane (my all time favorite movie ♥ ) si laud/recomand pe cat se poate filme precum: The young Victoria, Atonement, Bright Star, Wuthering heights etc.

Mai nou, mi-am indreptat atentia si spre seriale de acest gen, nu doar filme. Si cu ce as fi putut incepe, daca nu cu cel mai laudat serial de epoca in prezent?


Este vorba despre Downton Abbey, pe care l-am vazut recomandat pe mai multe bloguri, inainte sa incep a-l urmari.

Downton Abbey este genul de serial care e posibil sa nu te cucereasca de la primul episod, dar de la cel de-al doilea cu siguranta nu mai ai scapare. Un serial care te tine treaz seara pana tarziu, caci episoadele nu sunt niciodata de ajuns. Inca unul si inca unul… pana se termina sezonul. Si imediat trebuie sa o iei de la capat, cu un alt sezon, caci te macina curiozitatea. Personajele iti intra pe sub piele, te fac sa suferi odata cu ele, sa fii partas la bucuria lor, sa razi o data cu ele si sa iti doresti sa fi trait macar o zi in mediul lor… cu bune si rele.

Povestea nobililor Crawley incepe sa fie spusa din momentul scufundarii Titanicului, in 1912, tragedie in care piere mostenitorul familiei. Astfel se ajunge in situatia cautarii unui sot potrivit pentru cea mai mare fiica, Mary, pentru ca averea sa nu fie indepartata unor rude straine de cauza, ce ar fi devenit mostenitoare. Asa va intra in scena Matthew, un tanar de clasa mijlocie, avocat, ce ar putea sa castige nu doar averea familiei, ci si inima lui Mary. O relatie cu suisuri si coborasuri, intre clase diferite de oameni, urmarita indeaproape de ochii celorlalti Crawley, care au de asemenea dramele si povestile lor de spus, deloc de neglijat.

Un serial menit sa fie iubit si recomandat. Nu o spun doar eu, ci si Imdb, care arata in dreptul titlului serialului nota 9,0 , in urma a 26,996 voturi.

3 gânduri despre „Pasiune veche, intr-o forma noua

  1. Va zic de la inceput ca mi se pare prea mult. Mult prea mult. Zic asta pentru ca e greu sa gasesti atata material incat sa poti face 90 de episoade. Mie mi s-a parut ca s-au chinuit sa scoata astea 10 episoade, adica ideile au fost reciclate, imprumutate din 2.5 Men, si nu a avut acel element X(referinta Power Puff Girls aici) care sa ma faca sa zic “Uite, frate, ce minunatie!”.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s