Ar trebui sa uitati (si voi) mai des de telefon

Printre lucrurile care s-ar spune cel mai des despre mine, de catre apropiati, ar fi faptul ca sunt greu de gasit la telefon. Toata lumea stie ca raspund greu, ca imi las telefonul prin orice alta camera, mai putin cea in care sunt in momentul acela, ca uit uneori sa sun inapoi si ca mesajele imi sunt deseori mai la indemana. Pentru toate criticile primite vreodata, legate de aspectul asta, iata explicatiile!! 😆

Recent, Curtea Suprema a Italiei a decis ca telefoanele mobile cauzeaza tumori pe creier, in urma unui proces in care a fost implicat omul de afaceri Innocente Marcolini, utilizator al telefonului mobil timp de 12 ani, cate cinci – sase ore pe zi. Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer la creier, Curtea Suprema italiana a hotarat ca afectiunea sa a fost determinata de folosirea celularului.

Marcolini a declarat pentru ziarul The Sun: „Rezultatul este foarte important pentru multa lume. Vreau ca situatia mea sa devina publica pentru ca multi oameni nu cunosc riscurile la care se expun atunci cand vorbesc la telefonul mobil”.

Anterior, numeroase alte studii au ajuns la aceleasi concluzii ingrijoratoare.

Acest subiect a fost dezbatut si de catre 30 de specialisti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care au analizat timp de opt zile la Lyon toate studiile facute vreodata pe tema efectului nociv al telefoanelor mobile. Concluzia expertilor a fost ca „dovezile, care continua sa se acumuleze, sunt destul de solide pentru a spune ca folosirea telefonului mobil poate duce la aparitia cancerului”.

Totodata, si Agentia Europeana de Mediu a sustinut, in urma mai multor studii, ca mobilele sunt la fel de periculoase ca fumatul, asbestul sau benzina cu plumb.

Un nou studiu efectuat de catre L. Lloyd Morgan, cercetator  in cadrul universitatii Berkley din Statele Unite ale Americii, Michael Kundi, profesor la Agentia de Sanatate de Epidemiologie si Michael Carlberg, medic al departamentului de Oncologie din cadrul spitalului Universitar din Suedia, a scos la iveala faptul ca pentru fiecare 100 de ore de folosire a telefonului mobil cresc sansele de dezvoltare de tumoare pe creier cu 26%.

In aceste conditii, sfaturile expertilor sunt mai mult decat de luat in calcul:

  1. Redu timpul de vorbit la telefon. Discuta doar lucrurile importante si lasa detaliile pentru intalnirile fata in fata sau pentru emailuri. Chiar si o convorbire de doua minute poate altera activitatea creierului pana la doua ore.
  2. Nu tine telefonul lipit de ureche.
  3. Foloseste dispozitive hands free, este metoda cea mai eficienta pentru a tine radiatiile departe de tine.
  4. Comunica prin smsuri.
  5. Nu folosi telefonul aproape descarcat. Se pare ca atunci telefonul transmite radiatii mai puternice intrucat lucreaza mai intens pentru a stabili conexiunea.
  6. Telefonul mobil emite radiatii si cand nu vorbesti la el. Astfel e bine ca pe timpul noptii sa nu il tii sub perna, pe noptiera sau in apropiere. Cat pentru alarma de dimineata, este mai indicata utilizarea unui ceas desteptator.
  7. Utilizeaza un telefon cu un nivel de radiatii (valoare SAR) foarte mic. (Gasiti aici o lista publicata de CNN, cu zece telefoane care emit cea mai mare cantitate de energie de radiofrecventa si zece telefoane care emit cel mai mic nivel de radiatii.)
  8. Evita sa vorbesti la telefon in masina, in lift sau in miscare intrucat in astfel de situatii telefonul utilizeaza mai multa energie si, prin urmare, radiatiile sunt mai puternice.

Acestea fiind zise, n-ar fi rau sa uitati si voi mai des de telefon 🙂

Un gând despre „Ar trebui sa uitati (si voi) mai des de telefon

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s