Muzica la volan

Nici nu m-am vazut inca trecand examenul la traseu si avand permisul in mana, dar ma trezesc citind articole despre studii trasnite precum cel care ne spune ce muzica sa ascultam la volan pentru a fi soferi responsabili si atenti! :>

Un psiholog de la Universitatea din Londa, dr. Simon Moore, declara ca „muzica zgomotoasa si agitata creste ritmul cardiac si este periculoasa la volan. Ritmurile rapide pot cauza excitatie, iar oamenii se concentreaza mai mult la muzica decat la drum. In plus, oamenii maresc viteza, in mod inconstient, pentru a se potrivi ritmului muzical.”

Ritmul optim pentru ca o melodie sa fie potrivita la volan trebuie sa fie asemanator cu cel al inimii noastre, adica 60-80 batai pe minut. Pe acest considerent, au fost stabilite urmatoarele topuri:

Top 10 cele mai sigure melodii

1. Come away with me – Norah Jones

2. Billionaire feat. Bruno Mars – Travie McCoy (Dar daca unul sufera atat de tare ca nu e bilionar incat intra in cel de sta cu limuzina in fata lui la semafor?)

3. I’m Yours – Jason Mraz

4. The Scientist – Coldplay

5. Tiny dancer – Elton John

6. Cry me a river – Justin Timberlake (O depresie la volan, ntz ntz ntz, nu pare un lucru ortodox!)

7. I don’t want to miss a thing – Aerosmith

8. Karma Police – Radiohead (Numai pronunta-le cuvantul „politie” soferilor… Atunci sa vezi crestere de ritm cardiac!)

9. Never had a dream come true – S Club 7

10. Skinny Love – Bon Iver

Top 10 cele mai periculoase melodii

1. Hey mama – The Black Eyed Peas (Pff, gandul ca intarzii acasa si te certi cu mama, deja vezi acul vitezometrului peste 100! )

2. Dead on arrival – Fall out boy (E periculos si numai cat ii citesti numele, daramite sa si asculti la volan!)

3. Paper planes – M.I.A.

4. Walkie Talkie Man – Stereogram

5. Paradise City – Guns n’ roses

6. How you remind me – Nickelback (nu, nu, ma fac ca nu vad Nickelback aici)

7. Hit the road, Jack – Ray Charles

8. Get rhythm – Johnny Cash (n-as fi crezut vreodata ca Johnny Cash poate fi periculos)

9. Heartless – Kanye West (Uh, daca devii si tu heartless si dai peste pieton pe trecere?!)

10. Young, wild and free – Snoop Dogg & Wiz Khalifa (asta de ce nu e prima? pentru toti tinerii si nelinistiti abia trecuti de 18 ani si deja soferi?)

Pare-se ca rockul nu este pe placul cercetatorilor. Pesemne duce la un comportament periculos. (As zice acelasi lucru despre hip-hop.)

Poate li s-o fi parand mai sigur sa asculti minunea aia noua, pe care am auzit-o la ultima sedinta de conducere, de acum doua zile… Ceva de genul „poate ea nu e vreo fata normala… dar o iubesc fiindca e editie speciala” (da’ o fi vreun sortiment de dero?!) si ca „nu se mai fac cum ii plac lui mama. Damn! Asta cantec periculos! Ca poate lovesc, Doamne fereste!!!, vreun caine  vagabond pe sosea in incercarea disperata de a schimba mai repede postul de radio!

Oare daca promit politistului de la traseu ca o sa ascult numai „magic fm… soooft music”, imi  va acorda un bonus de incredere si un „admis” la examen? 😀 😀 😀

3 gânduri despre „Muzica la volan

Thanks for leaving a comment! They make my day :)