C.E. 2013: Proba masculina – programul scurt

Marea surpriza a acestui campionat european era Evgeni Plushenko, dupa cum se anunta. Dupa programul scurt, tot el a ramas marea surpriza, dar din alte motive… si e lesne de inteles care sunt acestea uitandu-va la clasament.

Nu, nu este primul in clasament. Nu… nu este nici in top 3. Nici in imediata apropiere a acestuia. Iar in programul liber… nu o sa mai fie deloc. Dezamagitor…

1 Florent AMODIO FR 89.82 New SB

Neasteptata clasarea micutului francez in fata spaniolului! 😀 S-a prezentat minunat Florent. Toate sperantele Frantei sunt puse in el, dar a facut fata presiunii si a evoluat curat, fara probleme.

Si-a inceput programul cu un cvadruplu salcov fara cusur (11,79 puncte), o saritura ce i-a jucat feste in multe situatii. Cred ca aceasta reusita din primele momente ale evolutiei i-au dat mare incredere pentru restul programului. I-au reusit toate sariturile, a avut chiar combinatie foarte buna de triplu lutz cu triplu tulup (11,51 puncte), iar la secventa de pasi a izbucnit de-a dreptul un vulcan 😆 Mult noroc pentru programul liber!

“I was very focused. I didn’t have good short programs in the beginning of the season and I really wanted to start well into this competition”, Amodio told the press. “(Coach) Nikolai(Morozov) did a huge work with me (after Nationals). After skating this program I know what I can do. I know that it is possible for me to be in first place. I’ll go with this feeling into the free skating on Saturday” – Florent Amodio

 2 Javier FERNANDEZ SP 88.80 New SB

Simpaticul spaniolul a oferit un adevarat spectacol pe gheata astazi, interpretand rolul lui Zorro. A deschis programul asemenea francezului Amodio, cu un cvadruplu salcov (12,36 puncte), a executat un triplu axel superb (10,64 puncte), dar nu a riscat prea mult la combinatie, a mers cu 3 lutz + 2 tulup, in loc de 3 tulup (8,53 puncte). Probabil aici a pierdut primul loc al programului scurt. La artistic a fost putin peste Florent.

“This is the first time in Europeans and here in Zagreb that I got a small medal so I am so glad. Every year I go higher and higher. The focus in the next couple of days is to try to be on the podium in the Free Program too” – Javier Fernandez

 3 Brian JOUBERT FR  83.93 New SB

O alta clasare neasteptata… Pana la urma acest campionat este plin de surprize! Trebuie sa recunoastem ca nu l-am mai vazut pe Brian intr-o forma atat de buna de multa vreme.

A executat la inceputul programului o combinatie de cvadruplu tulup cu triplu tulup (13,26 puncte), a avut insa o intoarcere dupa cvadrupla si nu a primit bonificatii. Celelalte elemente i-au reusit pana la final, asa ca sunt sigura ca este totusi multumit. Totusi punctajul la componente a fost cam mic… Curios.

“I am very happy with my performance today. I am pleased I did the quad. Maybe I lacked confidence in the beginning of the program, but it went well. I am at the point in my career when I don’t think about the results, the points. I just go on to the ice to fight” – Brian Joubert

 4 Michal BREZINA CEH 79.84 New SB

Michal Brezina este din nou intr-o forma de zile mari! Slava Domnului… caci nu-mi place deloc sa il vad intins pe gheata.

Ne-a incantat astazi cu o frumusete de cvadruplu salcov ( 11,07 puncte), un triplu axel executat lejer (10,36 puncte), daar a gresit la combinatie… a facut doar triplu flip si a pierdut puncte extrem de pretioase. A primit doar 3,60 puncte. In rest, totul senin pe cerul lui.

Sper sa nu se rataceasca iar la programul liber!

 5 Sergei VORONOV RUS 78.38 New SB

Nici el nu se astepta sa il intreaca vreodata pe marele Plushenko… Uite cum se mai intampla si minuni…In favoarea lui si defavoarea altora.

A avut un punctaj mai mare la partea tehnica decat Michal Brezina (a executat 4T + 3T = 14,54 puncte), dar notele pentru componentele programului l-au tras putin in jos.

 6 Evgeni PLUSHENKO RUS 74.82

Emotiile si grijile mele pentru rus, inca de cand l-am vazut la mantinela, s-au dovedit a fi intemeiate. Citisem despre problemele lui de sanatate si daca mai punem la socoteala si varsta, poate ca nu ar fi trebuit sa avem cele mai mari asteptari. Dar eu aveam… caci totusi… este inca Evgeni. Campion olimpic, dublu vicecampion olimpic, septuplu campion european, de 10 ori campion national si asa mai departe.

Astazi si-a inceput programul cu un triplu lutz, desi anuntase o cvadrupla. A continuat cu un triplu axel, a carui aterizare a ratat-o, asa ca din pacate a primit doar jumatate din punctajul propriu-zis. A stralucit insa ca intotdeaua la secventa de pasi si vazandu-i din nou acea magie in patine, imi crestea inima in mine. Din pacate, nu a fost suficient pentru a ramane pe o pozitie acceptabila.

Astazi maretia lui a fost invinsa de problemele de sanatate vreau sa cred. Nu de varsta. Caci Evgeni va fi fantastic si la 40 ani, o sa ridice lumea in picioare la fel ca la 20.

Am aflat, la cateva ore dupa competitie, ca si-a anuntat retragerea din finala… din cauza problemelor la spate, pe care le anuntase inca dinaintea inceperii campionatului. Gurile rele prefera insa sa spuna ca Evgeni nu a putut suporta acest esec…

Adevarul il stie doar Plushenko. Eu sper doar sa il mai vedem patinand asa cum ne-a invatat, cu stralucire, cu maiestrie si nu cu greseli.

 7 Maxim KOVTUN RUS 74.46 New SB

Singurul debutant la acest campionat. Vazand clasarea, am putea spune ca a facut fata destul de bine. A atins gheata cu mana la un moment dat, a facut doar dublu axel, dar a deschis programul cu o combinatie foarte buna: cvadruplu tulup cu triplu tulup (15,69 puncte). Asadar, se poate…

 8 Alexander MAJOROV SUE 74.29 New SB

Stapaneste bine partea tehnica, dar la artistic foarte slab.

 9 Tomas VERNER CEH 68.99 New SB

Eu pe acest Tomas nu il recunosc. Va rog, reveniti cu varianta originala!!!!

A ratat aterizarea la cvadruplu tulup, a facut o combinatie de juniori, dublu lutz cu dublu tulup, notata cu 2,84 puncte, iar triplu axel l-a aterizat cam greoi. Ma mir ca este totusi new season best.  Noroc si cu punctajul de la artistic, mai mare cu peste 3 puncte fata de partea tehnica.

 10 Viktor PFEIFER AUS 67.34

 11 Chafik BESSEGHIER FR 66.93 New SB

Un program aproape curat, a reusit sa se salveze acolo unde au fost mici probleme. Pe banca din coltul Kiss and cry i-a fost alaturi Nathalie Pechalat, pe care am putut-o vedea langa fiecare reprezentant al Frantei 🙂

 12 Kim LUCINE MON 63.27

O evolutie buna, dar pacat ca fara triplu axel. Ok, nu faci cvadrupla, ca nu-i de nasul tau, da-ti silinta macar pentru triplu axel 😀 In rest, frumusel Kim, I must say 😳

 13 Viktor ROMANENKOV EST 59.66

 14 Pavel IGNATENKO BLR 58.38

 15 Yakov GODOROZHA UCR 57.44

 16 Zoltan KELEMEN ROM 57.44

S-a prezentat frumos reprezentantul nostru, i-au reusit si sariturile destul de bine, insa a cam avut probleme la piruete. Speram, chiar si asa, la un punctaj mai bun.

Bine ca este calificat, poate la programul liber are mai mult noroc!

 17 Peter LIEBERS GER 56.67

 18 Alexei BYCHENKO ISR 56.42

Un marinar de origine rusa, reprezentant al Israelului. Bunut la tehnic, in felul lui, dar stana de piatra la artistic.

 19 Javier RAYA SP 54.21

 20 Pavel KASKA CEH 53.76

N-a fost prea rau, dar mai mult i-a stralucit costumul decat stilul de patinaj 😀

 21 Manol ATANASSOV BUL 53.58

 22 Justus STRID DAN 53.14

 23 Maciej CIEPLUCHA POL 52.84

 24 Stephane WALKER  ELV 50.93

 25 Paolo BACCHINI  IT 50.68

Foarte, foarte slab. Vazandu-l dezamagit pe banca Kiss and cry, pana si nepotelul meu i-a spus, prin televizor: „Eeee… nu te supara…da’ ai cam cazut!” 😆

 26 Valtter VIRTANEN FIN 48.41

 27 Harry MATTICK M.BR. 48.08

 28 Saulius AMBRULEVICIUS LIT 43.85

 29 Ali DEMIRBOGA TUR 43.47

 30 Paul Bonifacio PARKINSON IT 40.35

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s