C.E. 2013: Proba de dans – programul liber

Pentru a doua oara de cand a inceput Campionatul European de patinaj am auzit in aceasta seara imnul Rusiei. De data aceasta a cantat atat pentru medaliatii cu aur, cat si pentru medaliatii cu argint… caci se pare ca Rusia redevine o putere in dans si are perechi de mare valoare, ce se impun in marile competitii.

99

1 Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV RUS 169.25 New SB

Man With a Harmonica – Ennio Morricone (remix de Appollo 44)
Tosca – Giacomo Puccini (aranjament nou)

Marea schimbare a rusilor, datorata in primul rand antrenorului Zhulin, le-a prins foarte bine caci nu doar au trecut de la clasic la modern in materie de programe, costumatie, muzica, dar au trecut si de la doua medalii europene de argint la aurul european.

Au impresionat atat cu alegerea muzicala, doua piese aparent incompatibile, cat si cu multe elemente originale. Mi-a placut in mod deosebit o ridicare a partenerei peste umar, dupa care ea s-a agatat cu un singur picior de gatul lui si statea cu capul in jos, in timp ce el era, desigur, in miscare 😀 Frumosi!

Simpatica Ekaterina si manifestandu-si bucuria in timpul festivitatii de premiere. A cantat imnul Rusiei pana la final, a muscat din medalie, a mirosit buchetul de flori primit, a ras, a glumit cu partenerul sau… 🙂

„It was not perfect and we did not show everything we can do – the diagonal step sequence only got a level 2 – but nonetheless it was a season’s best for us”, Bobrova said. “I haven’t quite realized it yet. We honestly didn’t think about how our chances are to win, this would have only disturbed us. It was good for us to skate first in the group, we went right out to skate without thinking” – Ekaterina Bobrova

2 Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV RUS 169.14 New SB

The Ghost (musical soundtrack)

Mai tinerii colegi ai medaliatilor cu aur, au fost la un pas de prima treapta a podiumului. I-au despartit doar 11 sutimi de locul 1. Trebuie sa recunosc, mi-a placut puuuutin mai mult programul lor. Au castigat programul liber, dar cateva sutimi de la programul scurt a facut diferenta.

Interesanta si originala ideea de a folosi un fragment din filmul The Ghost, chiar cu replicile actorilor (Demi Moore si Patrick Swayze).

“I don’t know how I feel at this moment. There was a good run-through this morning. We did everything we could today. We were excited. The public was amazing. We’re a little bit disappointed with the marks. We won the Free Dance and we’re less than half a point from the gold. So we will have to do it at Worlds.” – Nikita Katsalapov

3 Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE ITA 165.80 New SB

Carmen Ouverture – Rodion Shchedrin
Habanera – Rodion Shchedrin
Intermezzo – Rodion Shchedrin
Finale – Rodion Shchedrin

Prima medalie europeana pentru simpaticii italieni si a doua medalie de bronz pentru tara lor, la acest campionat.

Iubesc acest program al lor, i-am vazut si in seria Grand Prix si de aceea am crezut in sansa lor de a castiga chiar titlul european la Zagreb. Au avut cel mai bun punctaj din competitie la elementele tehnice, au fost foarte aproape de Ekaterina si Dmitri la punctajul de la liber (99,83 rusii, iar italienii 99,27puncte), dar, de asemenea, diferenta principala a facut-o prestatia din programul scurt.

Este insa, chiar si asa, un succes mare pentru ei… un succes meritat pe deplin!!

“We reached our goal tonight. It was a very good performance. There was a small mistake on a step sequence after the twizzle, but the level of competition is very high and even small mistakes are costly”. – Luca Lanotte

* Nu doar eu am vrut aurul pentru italieni, ci si John Kerr, daca va amintiti de el… reprezenta Marea Britanie, in proba de dans, alaturi de sora sa. El a comentat evolutiile principalelor perechi pe twitter. Iata ce a spus despre italieni: „So want Capellini/Lanotte to be the #Euros2013 ice dance champions. I think it will be 3rd though”

4 Ekaterina RIAZANOVA / Ilia TKACHENKO RUS 157.77 New SB

The Godfather (soundtrack) – Nino Rota

Un program elegant si din partea celei de-a treia pereche de rusi. Din pacate, destul de departe de performantele colegilor conationali.

5 Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND GBR 152.95 New SB

Basement Jaxx vs Metropol Orkest

Surprinzatoare evolutia britanicilor, au obtinut al doilea cel mai bun punctaj din competitie la partea tehnica, dupa Anna si Luca. Trebuie sa remarc la ei viteza uimitoare la intoarceri, twizzles si ridicarile rotationale.

Penny ne impartaseste, ca intotdeauna, sentimentele ei pe twitter: „I’m so happy!! 5th place at the European Championships!! xxx”

6 Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI GER 147.28

Tore My Heart -Oona
Et Maintenant – Jean-Marc Zelwer
Rama Lama – Roisin Murphy

Nelli si Alexander nu au castigat la aceasta competite nici o medalie, dar cu siguranta vor ramane in amintirea tuturor spectatorilor si telespectatorilor cu programul lor, in roluri de zombies.

Pentru inceput, nu am vazut cu ochi prea buni costumele lor, spuneam in alte dati ca imi plac mai mult atunci cand sunt seriosi, dar de aceasta data a fost binevenita schimbarea de decor si recunosc ca m-au facut chiar sa rad in unele momente. Cu adevarat originali, un program demn de orice gala a laureatilor. Un spectacol in avanpremiera, pentru ca din pacate la gala de duminica nu ii vom putea vedea, banuiesc, din pricina clasarii lor abia pe locul 6.

Nelli si Alexander, unii dintre patinatorii care stiu intotdeauna sa imbine perfect sportul, dansul si actoria.

* la componentele programului, cele mai mari medii le-au primit pentru interpretare si coregrafie 🙂

7 Julia ZLOBINA / Alexei SITNIKOV AZE 144.83

Mahalageasca – Goran Bregovic
Ausencia -Goran Bregovic

Se aflau pe 5 dupa programul scurt, la liber au cazut pe 10 si per total au terminat pe 7.

Rusii, reprezentanti ai Azerbaijanului, au un program frumos, alert, pe care stiu sa il interpreteze foarte bine, dar astazi Alexei a  gresit in cel mai neasteptat moment… la niste pasi, in partea de mijloc. Am inchis ochii doar o secunda, purtata de melodie (Ausencia) si cand colo il vad intins pe gheata. Ooops…

* John Kerr, pe twitter, despre acest cuplu: „Best ending choreo lift at #Euros2013 goes to the team from Azerbaijan- awesome! Rough skate for them though”

8 Tanja KOLBE / Stefano CARUSO GER 142.54

Moonlight Sonata din „Beethoven’s Last Night” – Trans-Siberian Orchestra

Interpretare frumoasa, au simtit bine muzica.

9 Charlene GUIGNARD / Marco FABBRI ITA 142.48 New SB

Four Seasons – Antonio Vivaldi

Charlene si Marco au zapacit secventa de twizzles. El a avut doua dezechilibrari zdravene, a fost pe punctul de a cadea.

10 Pernelle CARRON / Lloyd JONES FRA 140.00 New SB

La Chanson des Vieux Amants – Jaques Brel

Un program romantic, pe o muzica sensibila. Eleganti si cu cateva miscari originale, dar slabut totusi pentru Franta, invatata cu medaliile de aur ale lui Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat.

* John Kerr, pe twitter, despre cuplul francez: „The French teamgot shafted there. For me it should have been at least 2 spots higher”

11 Irina SHTORK / Taavi RAND EST 132.90

A Los Amigos

Estonienii au incercat sa impresioneze arbitrii si publicul cu un tango. Mie una nu mi s-au parut prea expresivi… Nici nu au terminat exact pe muzica.

12 Siobhan HEEKIN-CANEDY / Dmitri DUN UKR 129.36

Orobroy
Tango Serenato de Schubert -Franz Schubert
Gypsy

Dmitri Dun s-a impiedicat si a cazut la niste pasi copilaresti…”ca bobocul”, cum spune o vorba din popor 😀 Mi-a placut insa programul lor, am remarcat cateva miscari interesante, originale.

Twizzles de nivel patru si un punctaj la artistic mai bun decat cel al estonienilor, clasati inaitea lor.

13 Alisa AGAFONOVA / Alper UCAR TUR 127.59

Muhtesem Yuzyil – Magnificient Century (soundtrack) – Fahir Atakogl

Interesanta perechea turca. Au reusit sa iasa in evidenta cu o muzica diferita, care se pare ca face parte din soundtrackul filmului Suleyman Magnificul, cu niste costume aparte si cu pozitii originale. Au avut in prima parte de program o ridicare foarte frumoasa, sper sa gasesc o fotografie care sa surprinda acea pozitie.

Felicitari pentru coregrafie si originalitate. Mie imi place cuplul si ii voi urmari de acum incolo cu mai multa atentie. Din punct de vedere artistic, mai au de lucru, dar sunt tinerei, ajung ei pe parcurs la performante mai mari…

14 Lucie MYSLIVECKOVA / Neil BROWN CEH 124.62

Pendulum
Challenger – Skrillex
Scary Monsters and Nice Sprinters – Cutting Edge Sound Design

15 Sara HURTADO / Adria DIAZ SP 124.26

Little Wing – Stevie Ray Vaughan
Pride and Joy – Stevie Ray Vaughan

Au avut un dans senzual, modern, cu o coregrafie frumoasa, dar din pacate au fost desincronizati la secventa de twizzles si, in plus, Sara a avut o postura cam urata, prea aplecata, in timpul acesteia.

16 Zsuzsanna NAGY / Mate FEJES  UNG 117.60

Adagio for Strings – Il Divo

17 Federica TESTA / Lukas CSOLLEY  SVC 114.62

Lilli Marleen – Marlene Dietrich
Sunflower (I Girasoli) – Henry Mancini
Place Rouge din Le Concert (soundtrack) – Camille Adrien
Spellbound – Miklos Rozsa

18 Ramona ELSENER / Florian ROOST  ELV 113.29

Autant en emporte le vent (musical comedy) – Gerard Presgurvic

19 Olesia KARMI / Max LINDHOLM FIN 110.92

„Titanic” soundtrack – James Horner

20 Angelina TELEGINA / Otar JAPARIDZE GEO 107.26

Tron Legacy soundtrack – Daft Punk

Thanks for leaving a comment! They make my day :)