Campionatul Mondial de Patinaj Artistic 2013 – Proba masculina, programul scurt

La ora asta inca nu s-a transmis proba baietilor pe tvr… inregistrarea… ca de altfel proba s-a desfasurat deja in toiul noptii (dar pe mine ma scoteau cei ai casei cu tot cu tv afara daca stateam la 3 noaptea sa il vad pe Javi 😀 ). M-am uitat la rezultate, le voi impartasi si cu voi, dar ramane sa detaliem mai multe dupa-amiaza, dupa ce voi vedea si evolutiile.

Vazand doar punctajele, nu ma pot abtine sa nu spun: WTF JUST HAPPENED???!

Later edit: Ok, am vazut evolutiile, sa incep datul cu parerea…

1. Patrick Chan CAN – 98.37 New Season Best, Personal Best si record mondial – cel mai bun punctaj la programul scurt

Elegie in E-Flat Minor – Sergei Rachmaninov

chan psDin descrierea de inceput e clar cam ce a prezentat astazi Patrick Chan. Cel mai bun program scurt al sau… desi nu s-a aflat intr-o forma foarte buna la competitiile anterioare, din acest sezon. A interpretat foarte bine muzica lui Rachmaninov, i-a reusit tot ce si-a propus la nivel tehnic – combinatie de cvadruplu tulup cu triplu tulup in deschidere (15,97puncte) , triplu axel foarte bun si un triplu lutz excelent din pasi (7,90 puncte). Secventa de pasi a fost de nivel patru si a avut cel mai bine punctat triplu axel (10,50 puncte).

Un program care i-a asigurat, aproape 100%, medalia de aur.

“I worked very hard for the past three weeks which really paid off. I do this program every day in practice. The Canadian fans help me to be more focused, concentrate more and they lift a lot of pressure. Today I had no luck, just a lot of hard work that paid off. This feels almost as great as the Vancouver Olympics. Setting a new world record is just the icing on the cake” – Patrick Chan

2. Denis Ten KAZ – 91.56 New SB

The Artist Overture ( „The Artist” soundtrack) – Ludovic Bource
Waltz for Peppy („The Artist” soundtrack) – Ludovic Bource
The Sound of Tears („The Artist” soundtrack) – Ludovic Bource
L’ombre des larmes („The Artist” soundtrack) – Ludovic Bource

denis ten ps

Performanta incredibila din partea lui Denis!!!! Un artist adevarat, dupa cum se numeste si programul sau. Nimeni nu se astepta sa se claseze atat de sus, peste Javier, Yuzuru, Daisuke… desi il stiam extrem de talentat!

Extrem de elegant, intr-un frac, a executat cu lejeritate cvadruplu tulup perfect (12,01 puncte), un triplu axel frumos (19,36) si mai apoi combinatia de triplu flip cu triplu tulup (11,24 puncte).

Sper sa isi pastreze aceeasi concentrare si in programul liber… a fost alteori cu probleme, chiar dupa un program scurt perfect.

“It was a surprise.  I didn’t know how the other guys did.  I’m shocked.  It was important for me to skate well. I will be fresh and focused for the free skate.  The start of my season was rough with injuries and I am still not fully recovered. I injured my right ankle in December and then my left one after that.  I have been working harder, skating more and working out longer” – Denis Ten

3. Kevin Reynolds CAN – 85.16 New SB

Chambermaid Swing – Parov Stelar

Lovely music, crazy hair, funny nose.

Ok, serios vorbind, chiar arata ca un personaj din desene animate acest patinator. Nu m-a fermecat, ba chiar il gasesc cam in plus in topul asta 😀 Dar fie, a executat totusi o combinatie oaw, de cvadruplu salcov si triplu tulup, de 15,60 puncte. A incercat si o a doua saritura cvadrupla, tulup, dar a aterizat pe doua picioare si a subrotat. Din punct de vedere artistic insa, 10 puncte mai putin decat tehnic….si desigur sub Daisuke, Brian Joubert, Michal Brezina, Javier Fernandez, Yuzuru Hanyu, Florent Amodio.

Hai ca am criticat poate cam mult. Mi-a placut muzica lui!! 😀

„I had a cyst rupture in my left knee ten days ago. It feels better. The crowd really helped. I need to keep my momentum going” – Kevin Reynolds

4. Daisuke Takahashi JAP – 84.67

Moonlight Sonata – Ludwig van Beethoven

daisuke ps

Aplauze pentru Daisuke si vreau in programul liber TOT MAI SUS!! A avut o evoutie foarte frumoasa, insa a avut doua greseli importante la partea tehnica. Saritura cvadrupla din deschidere a aterizat-o pe doua picioare si a subrotat, iar la combinatia de triplu lutz si triplu tulup, a subrotat cea de-a doua saritura. De notat insa ca a avut cea mai buna linie de pasi, de nivelul patru, punctata cu 6,00 puncte!

5. Brian Joubert FR – 84.17 New SB

Genesis – Justice
Aerodynamic – Daft Punk

Un program reusit, curat pentru Brian! A fost foarte energic, intr-o forma fizica excelenta… a pierdut insa cateva puncte pretioase, executand in deschidere o combinatie de cvadruplu tulup cu doar dublu tulup, in loc de triplu.

6. Michal Brezina CEH – 83.09 New SB

In the Hall of a Mountain King – Epica

brezina ps

Cehul a evoluat neasteptat de bine astazi. A executat un cvadruplu salcov reusit (11,21 puncte), a avut combinatie de triplu flip cu triplu tulup, secventa de pasi de nivelul patru, dar a avut o intoarcere dupa triplu axel si a primit pentru acesta doar 7,79 puncte.

7. Javier Fernandez SP – 80.76

The Mask of Zorro (soundtrack) – James Horner

Uf uf uf!! Nu aici trebuie scris numele spaniolului… dar nu am incotro! Lui Zorro al nostru i-au scazut considerabil sansele de a ocupa prima treapta a podiumului, se afla la 18 puncte diferenta de Patrick Chan… si ma indoiesc sa se intample mari minuni precum un program absolut perfect din partea lui Javi si total gresit al lui Chan… ma rog, inca nu se stie, sper sa ia o medalie, orice medalie. Merita pentru progresul lui fantastic!

A deschis programul cu o saritura cvadrupla impecabila (12,50 puncte), a avut combinatie de triplu lutz cu triplu tulup, ambele executate foarte bine (12,21 puncte), dar a ratat triplu axel!! 9 puncte pierdute.

Din punct de vedere artistic, a fost chiar mai bun decat la Europene, unde a castigat aurul.

Mult noroc in runda a doua, sper sa ii reuseasca toate cele trei sarituri cvadruple pe care le are planificate, sa iasa totul ca la carte!

8. Max Aaron SUA – 78.20 New SB

Tron Legacy (soundtrack) – Daft Punk

Debutant la campionatul mondial, Max a prezentat un program energic, reusit in cea mai mare parte… a fost la limita sa nu cada la triplu axel. A avut cvadruplu salcov cu dublu tulup in deschidere.Antrenorul l-a intampinat la mantinela spunandu-i „I’m so proud of you!” 🙂

9. Yuzuru Hanyu JAP – 75.94 

Parisian Walkways – Gary Moore

Dragul de Yuzuru, un program cu probleme astazi… A ratat saritura cvadrupla din deschiderea programului, a cazut urat si s-a lovit usor de mantinela, iar mai tarziu a executat un triplu lutz careia i-a lipsit combinatia.A avut insa cel mai frumos triplu axel, de 11,06 puncte, superb, lejer, inalt! Imi pare tare rau de nereusita lui, programul scurt era punctul lui forte, va trebui sa lupte foarte mult in programul lung ca sa reuseasca o clasare buna… si merita, la cate a facut sezonul acesta!

10. Florent Amodio FR – 75.73

Memories of Sobral – Sebastien Damiani

Cu ghinion si Florent… A patinat pe o muzica frumoasa, a interpretat minunat, dar a deschis programul doar cu triplu salcov, in timp ce avea planificata cvadrupla, iar in finalul programului, la pirueta, a cazut lat pe patinoar, i-a luat cateva secunde sa se ridice… A continuat insa cu cateva miscari braziliene pana s-a terminat muzica si a castigat inimile spectatorilor. Sper sa nu se fi accidentat la bazin, sa aiba probleme mai departe.

11. Takahito Mura JAP – 73.46

Malaguena – Ernesto Lecuona

Ratare totala a sariturii cvadruple, avea planificat 4T + 3T. In rest, a lasat o impresie foarte buna. Frumos triplu axel, dintre cele mai bune – 10,36 puncte.

12. Nan Song CH – 73.03

The Middle East Side from 46 Nihavent Longa Album
The Middle East Side from 47 Double Doom Drum Solo Album

13. Peter Liebers GER – 71.20 New SB

Excerpts din „Alexander” (soundtrack) – Vangelis

Foarte prezentabil Peter in rolul regelui Alexander. Un program mai reusit decat la europene. Fara saritura cvadrupla, dar cu combinatie excelenta de triplu flip cu triplu tulup. A salvat triplu axel la aterizare, desi nu arata prea bine.

14. Ross Miner SUA – 70.24 New SB

Rhapsody on a Theme by Paganini – Sergei Rachmaninov

Vicecampionul Statelor Unite a ratat cvadruplu salcov, binisor in rest.

15. Misha Ge UZB – 68.45

Farrucas – Pepe Romero
Flamenco – Thomas Espanner

O evolutie incantatoare, a patinat cu pasiune si, in plus, si-a continuat programul chiar si pe banca de la „kiss & cry”, pe cand isi urmarea evolutia pe ecran si astepta notele arbitrilor. A trait muzica, a fost pe ritm, viteza buna, linie de pasi frumoasa si se prezinta bine si din punct de vedere artistic. Mai slabut cu sariturile, triplu axel subrotat si aterizat pe doua picioare, combinatie doar de dublu flip cu triplu tulup.

16. Alexander Majorov SUE – 68.32

Ray’s Blues – Dave Grusin

17. Tomas Verner CEH – 68.05

Dracula (soundtrack)

Verner isi continua nestingherit programele devastatoare. A avut greseli la toate cele trei sarituri. A avut o intoarcere dupa cvadrupla, a ratat complet aterizarea la triplu axel, a ratat si combinatia…

18. Andrei Rogozine CAN – 67.35

Broken Sorrow -Nuttin but Stringz
Fanfare – Black Violin

19. Maxim Kovtun RUS – 65.85

Lawrence of Arabia (soundtrack) – Maurice Jarre

A avut o evolutie surprinzatoare la Campionatul European si multa lume avea asteptari mari de la el, cu siguranta. A facut in deschiderea programului doar triplu tulup + simplu tulup, desi avea de gand sa execute cvadrupla cu tripla. Este insa debutant la mondiale, poate peste cativa ani va fi candidat la podium.

20. Viktor Romanenkov EST – 65.33

Tango Amore – Edvin Marton

21. Viktor Pfeifer AUS – 64.10

Moonlight Sonata – Ludwig van Beethoven

22. Justus Strid DAN – 63.25

Pinball Cha Cha – Senor Coconut

23. Jorik Hendrickx BEL – 62.04

Cry Me a River – Michael Buble
At Last – Kenny G
Spiderman – Michael Buble

24. Yakov Godorozha UCR – 61.88

Factor – Angelo Badalmento

Nu s-au calificat:
25. Maciej Cieplucha POL – 60.96
26. Paolo Bacchini IT – 60.31
27. Jin Seo Kim COR – 60.75
28. Abzal Rakimgaliev KAZ – 59.14
29. Zoltan Kelemen ROM- 58.24
30. Ronald Lam HKG – 57.94
31. Alexei Bychenko ISR – 57.53
32. Kim Lucine MON – 57.35
33. Paul Bonifacio Parkinson IT – 51.54
34. Christopher Caluza FIL – 49.15

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s