Campionatul Mondial de Patinaj Artistic 2013 – Proba de perechi, programul liber

Primele medalii ale Campionatului Mondial din acest an au fost acordate. S-a stabilit ierarhia mondiala in proba de perechi. Aurul a ajuns in Rusia, datorita Tatianei Volosozhar si Maxim Trankov. Argintul a fost castigat de cvadruplii campioni mondiali, germanii Aliona Savchenko si Robin Szolkowy. Tara gazda are motive sa fie mandra inca din prima finala… a castigat bronzul prin Meagan Duhamel si Eric Radford.

63043_10151810376782538_1987961565_n


1. Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov RUS – 225.71 New SB

Violin Muse – Ikuko Kawai

Primul titlu mondial din cariera pentru rusii Tatiana si Maxim. Un program deosebit, pe acorduri de vioara. Au interpretat superb piesa aleasa, au fost foarte buni si din punct de vedere tehnic. Doar Maxim a avut o problema dupa una dintre sarituri (triplu salcov aruncat), a cazut, dar si-a revenit imediat. Punctajele au fost uriase, toate gradele de executie acordate de catre arbitri au fost pozitive. Mediile de la componentele programului au fost cuprinse intre 9,07 si 9,43. Au primit chiar o nota de 10, la performanta.

Parerea mea este insa ca oricat de bine s-au prezentat ei astazi (desi au avut si ei o greseala) nu exista diferenta asta de 20 puncte intre ei si germani. Niciodata.

2. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER – 205.56 New SB

Flamenco Bolero – Gustavo Montesano

Sunt dezamagita. Au gresit germanii. A cazut Robin la dublu salcov si Aliona a gresit la combinatia de doua sarituri…Aveau planificate doua triple, iar ea a executat ambele sarituri duble. 1,61 pentru combinatie, 0,86 pentru dublu salcov. Practic doua elemente pierdute complet. Restul elementelor au fost executate foarte bine, un triplu flip superb la inceputul programului, triplu twist foarte bun, iar in final au venit cu o surpriza uriasa – triplu axel aruncat. In premiera mondiala, saritura reusita in proba de perechi!

La componentele programului au avut medii mici, intre  8,39 si 8,86, putine note de 9 si nu inteleg de ce.

Trecem insa peste toate. Este a saptea medalie mondiala pentru germani. Mi-as fi dorit aurul pentru ei, dar a fost o zi cu ghinion. Au gresit, iar rusi au fost mai puternici. Ii astept in sezonul urmator, cu o medalie olimpica. De aur!

* Ingo Steuer, antrenorul lor, a publicat, la scurt timp dupa premiere, pe contul sau de facebook o fotografie cu medalia, spunand ca este fericit 🙂 . E bine. *

3. Meagan Duhamel/Eric Radford CAN – 204.56 New SB

Angel – Philippe Rombi

Performanta uimitoare pentru cuplul canadian. Au reusit din nou sa execute triplu lutz in paralel, nereusit de nici o alta pereche intr-o competitie oficiala pana in prezent. Au primit 6,90 puncte pentru acest element. Au avut si cateva greseli. O desincronizare la piruete, iar la combinatie au fost pe punctul de a se ciocni, fiind extrem de apropiati. In plus, au subrotat doua sarituri dintre cele trei executate in combinatie.

4. Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch CAN – 199.50 New SB

Queen Medley

O pereche simpatica de canadieni, clasata la ambele programe pe locul 5, dar in final pe 4! 😀 Un program curat, cu toate elementele reusite… dar de o calitate mai joasa, mai putine bonusuri la tehnic, mai mic punctaj la artistic.

5. Qing Pang/Jian Tong CH – 194.64

Variations on an original Theme Enigma – Edward Elgar

Prezenti la campionatele mondiale in fiecare an, inca din 1999, chinezii inca mai impresioneaza. Mie cel putin mi-a placut programul lor, mai ales partea de mijloc, mai linistita, cu piruete, ridicari si atingeri mai romantice 😀 Apropo de asta, se pare ca cei doi sunt un cuplu si in realitate. Programul liber i-a clasat pe locul patru, dar din cauza programului scurt, au mai pierdut un loc.

In seara asta au gresit la prima combinatie de sarituri, din deschiderea programului si mai tarziu la triplu salcov aruncat. Au pulsat totusi cu ridicari si piruete de nivelul patru.

6. Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov RUS – 191.59 New SB

February – Leonid Levashkevich

Rusii care se aflau aproape de podium dupa programul scurt, au avut din nou ghinion si au pierdut cateva pozitii dupa prestatia de astazi. Din nefericire. Eu ador programul acesta al lor, l-am laudat intregul sezon, au o coregrafie superba! De altfel si cea mai mare medie de la componentele programului a fost cea pentru coregrafie – 8,36.

Au gresit la combinatia de sarituri de la inceputul programului. Aveau planificat triplu tulup cu dublu tulup, dar Alexander a executat doar dubla in loc de tripla. Mai tarziu, in partea a doua a programului, a ratat o ridicare.

Imi mentin insa felicitarile pentru ei, imi place prea mult programul acesta.

7. Vera Bazarova/Yuri Larionov RUS – 184.72

Spartacus – Aram Khatchaturian

Absenta de la Europene cred ca si-a spus cuvantul in cazul rusilor Vera Bazarova si Yuri Larionov. Au aratat nepregatiti, neconcentrati. Au gresit la combinatia de sarituri si la triplul tulup in paralel din deschiderea programului. Nici restul elementelor nu au stralucit, chiar daca au fost executate corect. Doar ridicarile au fost toate frumoase si valoroase, de nivelul patru fiecare.

8. Vanessa James/Morgan Cipres FRA – 180.17 New SB

Pearl Harbour (soundtrack) – Hans Zimmer

Desi nu a fost un program tocmai curat, au reusit sa obtina new season best. Aveau planificat triplu tulup + dublu tulup + dublu tulup, dar Vanessei nu i-a reusit tripla si a executat doar dubla. Slabut si triplu twist, de nivelul 1. La triplu salcov in paralel, a tinut cu greu Vanessa aterizarea, sa nu atinga cu mana gheata.

9. Alexa Scimeca/Chris Knierim USA – 173.51 New SB

Life Is Beautiful (soundtrack) – Nicola Piovani

Vicecampionii Statelor Unite, debutanti la campionatul mondial. Au prezentat un program reusit, mi-a placut coregrafia lor. Au avut ridicari frumoase, dar si o greseala la triplu flip aruncat.

10. Stefania Berton/Ondrej Hotarek ITA – 171.77

Poeta en el viento – Vincente Amigo

Italienii si-au inceput foarte bine programul cu o combinatie de triplu tulup + dublu tulup + dublu tulup, dar au gresit imediat dupa, la triplu salcov in paralel. Stefania a executat doar saritura dubla. S-a notat asadar ca dubla si au primit numai 0,90 pentru acest element. Nu au stralucit nici la sariturile aruncate – triplu rittberger si triplu salcov, dar au avut ridicari si piruete foarte bune. Imi doream o clasare mai buna pentru ei 😦

11. Cheng Peng/Hao Zhang CHN – 167.18

Poeta – Vincente Amigo

12. Wenjing Sui/Cong Han CHN – 165.89

Chigaco (soundtrack) by John Kander and Fred Ebb

13. Marissa Castelli/Simon Shnapir USA – 164.00

Payadora – Julian Plaza

14. Nicole Della Monica/Matteo Guarise ITA – 136.03

The Phantom of the Opera – Andrew Lloyd Webber

15. Stacey Kemp/David King GBR – 133.56

Pomp and Circumstance – Edward Elgar

16. Mari Vartmann/Aaron Van Cleave GER – 133.12

Passion of the Christ (soundtrack)
Blood and Glory – Audiomachine

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s