Patinaj artistic: noutati off-season 2013 [2]

Pe ultima suta de metri inainte de inceperea diverselor competitii mai mici, apoi a Grand Prixurilor si, in final, fantasticele campionate si jocurile olimpice, patinatorii se pregatesc trup si suflet pentru un sezon ce va fi fara indoiala memorabil!

Multe noutati nu sunt, doar antrenamente si iar antrenamente.

O veste neasteptata vine totusi din partea lui Florent Amodio. Francezul a incheiat, dupa trei ani, parteneriatul sau cu antrenorul Nikolai Morozov si se antreaza, temporar, cu Katia Krier. Florent a anuntat ca isi va cauta un nou antrenor care sa il ajute sa se pregateasca pentru JO si ia in calcul posibilitatea de a lucra cu Alexei Yagudin (asta ar fi excelent).

Pacat, Morozov – Amodio era un duo care imi placea mult si parea sa functioneze bine, cu toate ca in ultimul sezon Florent nu s-a ridicat la asteptarile noastre. Imi pare rau pentru el si sper sa nu il demobilizeze total aceasta schimbare. Il vreau in forma maxima la Jocurile Olimpice!

(foto: Icenetwork.com)

Programele noului sezon:

(completari)

 • Penny Coomes & Nicholas Buckland – Programul scurt: „I Won’t Dance” (Fred Astaire) si muzica grupului de hip-hop alternativ Jurassic 5; Programul liber: medley Michael Jackson. Ambele programe poarta semnatura patinatorului Philip Askew, tatal vitreg al lui Penny Coomes, dublu campion national la dans pe gheata. Penny si Nicholas vor debuta cu noile programe la U.S. International Figure Skating Classic in Salt Lake City, in septembrie.
 • Aliona Savchenko & Robin Szolkowy – PS: When winter comes, Andre Rieu ♥
 • Kirsten Moore & Towers and Dylan Moscovitch – PS: Sing, sing, sing, Benny Goodman; PL: La Strada
 • Madison Hubbell & Zachary Donohue –  PS: Charleston: „Diga Diga Doo” – Big Bad Voodoo Daddy, foxtrot: „Maddest Kind of Love” si in final quickstep: „Mr. Pinstripe Suit.” PL: „Bohemian Rhapsody in Nocturne„, Lucia Micarelli (coreografia Pasquale Camerlengo).
 • Evgeni Plushenko – PS: „Taka jak” a formatiei ucrainiene Okean Elzy, o muzica ce nu a mai fost folosita niciodata de vreun patinator. Evgeni si-a construit programul avandu-i alaturi pe Maxim Stavinski si David Avdish. Dupa pregatirea la Pinzolo, in Italia, Evgeni a plecat pentru noi antrenamente in Estonia, la Tartu.
 • Tomas Verner – Programul liber: Tango, pe aceeasi muzica folosita si in 2009, in coregrafia lui Lori Nichol. De data aceasta coregrafia a fost putin modificata de catre Rostislav Sinicyn. Programul scurt va fi coregrafiat tot de Lori Nichol. Doamne ajuta sa isi fi revenit Tomas, ca ultimele doua sezoane au fost dezastruoase!
 • Daisuke Takahashi – PS: Sonatina for Violins (Mamoru Samuragoch), coregrafia Kenji Miyamoto; PL:  Medley Beatles, coregrafia Lori Nichol. Riscanta alegere pentru programul liber, Beatles nu sunt tocmai usor de interpretat… Oricat de fantastica ar fi trupa, nu ma bucura foarte mult folosirea melodiiilor lor pe gheata, mai ales intr-un moment asa dificil! 😀 Dar Daisuke e Daisuke… si sper ca maiastria lui si a lui Lori Nichol sa isi spuna cuvantul serios in finala pentru medaliile olimpice!
 • Richard Dornbush – PS: Sons of Italy; PL: Medley Beatles.
 • Micha Ge – PS: Adagio in G minore – Albinoni
 • Florent Amodio – PL: La vie en rose, Louis Armstrong. Si din nou se pune problema… Florent pe muzica lenta? Doar daca este vreo varianta diferita, modificata.
 • Michal Brezina – PL: Sherlock Holmes soundtrack. Hmm, cred ca i se potriveste si ii va purta noroc.
 • Artur Gachinski – PS: Flamenco (coregrafie Jeffrey Buttle); PL: Anna Karenina soundtrack (coregrafie Juri Smekalov). Puteti citi declaratiile lui Artur referitor la programe aici.
 • Gracie Gold – PS: Three Preludes (Gershwin); PL: The sleeping beauty. Coregrafi: Marina Zoueva si Oleg Epstein.
 • Ashley Wagner – PS: Shine on You Crazy Diamond (Pink Floyd); PL: Romeo si Julieta
 • Kaetlyn Osmond – PS: Sweet Charity; PL: Cleopatra
 • Adelina Sotnikova – PS: Carmen.

Prima parte a programelor noului sezon am publicat-o aici.

Abia astept sa inceapa competitiile!!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s