Arta pe gheata: Show-ul Opera on ice 2013

Arena din Verona a devenit inca o data un lac inghetat. Scena a fost ocupata de orchestra, coruri, tenori si soprane. Patinoarul… de patinatori de rang international. Aceasta este Opera on ice, un spectacol cu un succes urias, un show ce imbina perfect muzica lirica si patinajul artistic intr-unul dintre cele mai frumoase decoruri.

Fanii patinajului s-au putut bucura de o astfel de seara speciala, ieri, 28 septembrie. Si de aceasta data s-au vandut toate biletele si 12.000 de spectatori au aplaudat, la scena deschisa, unii dintre cei mari patinatori ai lumii: Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel, Carolina Kostner, Shizuka Arakawa, Anna Cappellini si Luca Lanotte, Stefania Berton si Ondrej Hotarek, Meagan Duhamel si Eric Radford.

Printre spectatori s-au numarat si Carolina di Monaco, Alessandro Benetton si Deborah Compagnoni.

Artistii pe gheata au fost acompaniati de Corul si Orchestra Arenei din Verona si cantareti lirici de faima intenationala condusi de catre maestrul Fabio Mastrangelo.

Printre vocile celebre care au incantat sufletele celor prezenti, merita mentionati: Vittorio Grigolo – tanar tenor al carui album va iesi chiar luna viitoare, Davit Babayants – bariton armean, Elisa Balbo – soprana, studiaza la Conservatorul Verdi din Milano, selectionata de Fundatia Pavarotti pentru a concerta in New York, Natalia Roman, soprana din Moldova.

Carmen, Aida, Madama Butterfly, Turandot, Romeo si Julieta, Carmina Burana sunt cateva dintre operele ale caror arii  au putut fi auzite ieri seara in Arena di Verona.

Spectacolul oferit publicului a cuprins reprezentantii de neuitat din partea:

 • Carolinei Kostner – „La Danza delle ore”, Gioconda de Ponchielli; „Va pensiero”, Nabucco de Verdi;
 • Evgeni Plushenko – „E lucevan le stelle”, Tosca de Puccini;
 • Stephane Lambiel – „Ave Maria”, Schubert;
 • Shizuka Arakawa – „Casta Diva”, Norma de Bellini; „Un bel di vedremo”, Madama Butterfly de Puccini
 • Anna Cappellini si Luca Lanotte – „Je veux vivre”, Romeo si Julieta de Gounod; „Amami Alfredo”, Traviata lui Verdi.
 • Meagan Duhamel si Eric Radford – „O fortuna”, Carmina Burana de Orff
 • Stefania Berton si Ondrej Hotarek – „Bella figlia dell’amore”, Rigoletto de Verdi; „Il coro di zingarelle e mattadori”, Traviata de Verdi;
 • Hot Shivers – echipa italiana de patinaj sincron, din 1996, in top 10 cele mai bune echipe de patinaj sincron din lume
 • Flowers – 4 mici patinatoare, tinere sperante ale Veronei, de 8, 9, 10 si 11 ani
 • Farfalle – echipa de gimnastica ritmica a Aeronauticii Militare, campioane mondiale si olimpice.

29_59_are_f1_1187_a_resize_526_394(foto: http://www.larena.it)

Una dintre noutatile acestei editii a fost tributul catre Luciano Pavarotti, cel care a interpretat si la JO din 2006, desfasurate la Torino, o arie din Turandot. Ieri seara, pe Arena, toti atletii care vor participa la JO de la Sochi, Carolina, Evgeni, Anna si Luca, Stefania si Ondrej, Meagan si Eric au interpretat aria Nessun Dorma din opera Turandot a lui Puccini, ca tribut adus maestrului. Emotii de neegalat aduse publicului ce i-a rasplatit cu numeroase aplauze si standing ovation.

Finalul, la fel de emotionant, cu Arena luminata de 12000 lumanari, a implicat tot cast-ul showului. Acestia au patinat pe Trionfo din Aida lui Verdi, in costume de inspiratie egipteana. Opera on ice este unicul show pe gheata ce are costume create special, unice, pentru toti participantii. De aceasta parte a showului s-a ocupat costumista teatrala Lorena Marin.

Curiozitati:

 • Pista de gheata are dimensiuni impunatoare de 800 metri patrati.
 • 35.000 litri de apa utilizati, echivalenti a circa 1.600.000 cuburi de gheata.
 • Pentru formarea ghetii au fost necesare 42 ore, 700 in total pentru realizarea pistei.

Opera on ice… Un show incredibil unde unii dintre cei mai mari campioni ai patinajului artistic intalnesc lumea magica a operei. Un show in care sportivii devin artisti, un loc in care nu castiga medalii, dar castiga sufletele spectatorilor, aplauze si laude nesfarsite.

Opera on ice, un spectacol ce impresioneaza prin unicitate, locatie, orasul romantic, atmosfera de vis creata de patinatori alaturi de muzicanti, combinatia unica in lume a mai multor discipline ale artei: patinaj artistic, teatru si muzica… in locul cel mai simbolic al liricii italiene si mondiale.


Un gând despre „Arta pe gheata: Show-ul Opera on ice 2013

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s