It’s coffee o’clock!

I have measured out my life with coffee spoons” (T.S. Eliot)

Pentru unii, T.S. Eliot nici ca nu ar fi putut spune ceva mai potrivit. Pentru mine insa, poate fi orice altceva, mai putin cafea. Ma inteleg de minune cu ceaiul, nu avem nevoie de intrusi in relatia noastra.

Mai sunt insa si ocazii speciale, ca acum  cateva zile cand am savurat cea mai buna cafea din lume! Si tinand cont ca vine din partea unei neconsumatoare, este musai sa luati aminte!

Afland de cafeneaua Pedrocchi, din Padova, am tinut mortis sa ajung acolo, iar daca veti ajunge si voi prin meleagurile astea, trebuie sa o vizitati de asemenea!

557945_388181467873812_743785235_nCaffe Pedrocchi a fost inaugurata in 1831 si era, la acea data, cea mai mare cafenea din Europa. I-au trecut pragul chiar si celebritati precum Maxim Gorky, Theophile Gautier si marele scriitor francez Stendhal, care o vedea ca fiind cea mai grozava cafenea din intreaga Italie. In prezent se bucura de acelasi mare succes, sustinand saptamanal felurite expozitii, conferinte, concerte si fiind unul dintre simbolurile Padovei.

Nu doar evenimentele si istoria locului sunt speciale, dar si produsele oferite. Bijuteria cea mai de pret este fara indoiala chiar Caffe Pedrocchi, o cafea ce poate satisface gusturile si celui mai pretentios client (asa ca mine 😀 ). Aceasta este o combinatie neasteptat de reusita intre un fel de spuma de menta rece si dulce cu expresso amar si cald, totul acoperit cu putina pudra de cacao. Personalul (extrem de amabil) va va sfatui sa nu adaugati zahar, sa nu o amestecati, ci doar sa o serviti ca atare si sa va bucurati de aceasta minunata reteta clasica.

O recomand oricui, iubitor/bautor sau nu de cafea. Este un rasfat aparte! 🙂

IMG_0324

10 gânduri despre „It’s coffee o’clock!

  • Asadar mergi la sigur! 😀
   Daca mai descopar locuri interesante, revin cu amanunte, pentru orice eventualitate. Este un oras frumos, merita vizitat, pe langa mult mai celebrele sale orase vecine 🙂

 1. Pentru mine timpul cafelei e oricand. La orice ceas din zi si noapte. :)) Deci Padova nu e doar un oras turistic minunat, mai are si ceva in plus, cea mai buna cafea din lume. 😀 Super. Momentan Italia e prohibitiva pentru mine, dar one day…cine stie. 😛

  • Nu se stie niciodata! 🙂
   Daca stii unde sa privesti si unde sa cauti ori daca ai rabdare, fiecare colt al planetei are cate ceva frumos de oferit… Italia e unul dintre locurile cu foarte multe lucruri frumoase de oferit! 🙂

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s