Skate America 2013 – Rezultatele programelor scurte

S-a dat startul sezonului olimpic, iar eu nici n-as putea fi mai fericita si mai grabita sa imi termin toate treburile ca sa am timp pentru patinaj!

Dupa cum scriam zilele trecute, pe 18 octombrie a inceput Skate America, primul eveniment din seria Grand Prix. Intrucat s-au desfasurat programele scurte din toate disciplinile, trec la notarea clasamentelor, cu scurte detalii despre evolutii, muzica etc.

PROBA MASCULINA

1. Tatsuki Machida JAP – 91.18 (video)
2. Jason Brown SUA – 83.78 (video)
3. Adam Rippon SUA – 80.26 (video)
4. Takahiko Kozuka JAP – 77.75 (video)
5. Daisuke Takahashi JAP – 77.09 (video)
6. Max Aaron SUA – 75.91 (video)
7. Alexander Majorov SUE – 74.97 (video)
8. Artur Gachinski RUS – 69.81(video)

1. Tatsuki Machida JAP – 91.18

 • Muzica: East of Eden (soundtrack) – Lee Holdridge
 • Antrenor: Anthony Liu. Coregraf: Stephane Lambiel, Phillip Mills
 • Punctaj: Elemente tehnice: 50,08. Componentele programului: 41,10. Total: 91,8

De sapte ori campion national al Australiei, Tatsuki Machida reprezinta in prezent Japonia si, desi nu se numara printre preferatii mei, la Skate America a facut intr-adevar o figura frumoasa. In deschiderea programului a executat perfect o combinatie de 4T + 3T (16,40 puncte), a continuat cu un triplu axel foarte reusit (10,21 puncte), si triplu lutz (7,50 puncte). Toate elementele executate au fost de mare calitate. Din punct de vedere artistic, a interpretat foarte bine muzica (buna alegere), a dat senzatia de plutire pe gheata, a fost foarte sigur pe el.

Anul trecut a castigat medalia de bronz la Skate America… anul acesta se prezinta clar intr-o forma excelenta, asa ca nu se stie… poate urca o treapta, doua, programul scurt ii ofera deja un avantaj important!

„Sunt destul de fericit ca am reusit sa imi patinez programul scurt fara greseli majore. Sunt foarte usurat acum, dar maine va veni programul liber. Ar trebui sa abandonez sentimentul de fericire si sa ma concentrez pe programul meu de maine”. – Tatsuki Machida

2. Jason Brown SUA – 83.78

 • Muzica: The Question of U – Prince
 • Antrenor: Kori Ade; Coregraf: Rohene Ward
 • PunctajElemente tehnice: 44,85. Componentele programului: 38,93; Total: 83,78 New personal best

Probabil cea mai mare surpriza a acestei probe… (pe langa greselile prea multe ale minunatului Daisuke!). Jason Brown l-a inlocuit in aceasta competitie pe Ewan Lysacek, pe ultima suta de metri, si as completa ca a facut-o cu mare succes! Ba chiar m-am bucurat ca l-am vazut pe el si nu pe Lysacek!

Tanarul de doar 18 ani promite foarte multe, mai ales ca a castigat si locul 2, cu putin timp in urma, la Trofeul Nebelhorn.

A prezentat un program curat, fara greseala, elegant. Nu a executat saritura cvadrupla, desi o are in bagajul sau tehnic. A sarit insa un superb triplu lutz cu mana sus.

„Sunt foarte incantat sa fiu aici. Este o mare onoare sa concurez aici in Detroit, iar suportul publicului este incredibil. Am fost foarte bucuros ca am patinat precum m-am antrenat  si sper sa pot face la fel  si in programul liber”. – Jason Brown

3. Adam Rippon SUA – 80.26

 • Muzica: Suite from Carmen for Strings and Drums – Georges Bizet & Rodion Shchedrin
 • Antrenor: Rafael Arutunian; Coregraf: Cindy Stuart, Tom Dickson
 • PunctajElemente tehnice: 43,23; Componentele programului: 37,03; Total: 80,26

Cel mai simpatic reprezentant al Statelor Unite in proba masculina si-a deschis programul cu un cvadruplu lutz… Frumos de fel, dar, din pacate, subrotat si cu mana jos. Felicitari insa pentru introducerea unui element aparte, aceasta saritura nu s-a mai intalnit in Grand Prixurile de seniori. Restul elementelor au fost executate bine.

O prezenta foarte eleganta, placuta pe gheata. Lucreaza foarte frumos cu mainile pe tot parcursul programului, ofera o mare atentie detaliilor.

„Venind in programul scurt de astazi, obiectivul meu principal era sa execut cvadruplul lutz si am avut o incercare foarte buna. Am fost putin ezitant, dar am incercat sa nu arat asta. Imi iubesc programul lung si stiu ca pot face un cvadruplu lutz mai bun, mai curat”. – Adam Rippon

4. Takahiko Kozuka JAP – 77.75

 • Muzica: Unsquare Dance Dave Brubeck
 • Antrenor: Nobuo Sato, Yuka Sato; Coregraf: Shae-Lynn Bourne
 • Punctaj – Elemente tehnice: 38,15; Componentele programului: 39,60; Total: 77,75

Al treilea japonez preferat al meu (dupa Daisuke si Yuzuru Hanyu) nu a fost intr-o forma prea grozava pentru acest program scurt. A avut un sezon slab si anul trecut, anul acesta speram si sper totusi in continuare sa recupereze… si sa o faca la timp pentru a prinde si un loc in nationala Japoniei in vederea participarii la Jocurile Olimpice.

Pe acorduri de jazz, a atins gheata cu piciorul liber la cvadruplu tulup in deschiderea programului (8,44 puncte), a executat un triplu axel foarte bun (10,21 puncte), pentru ca mai intai sa rateze triplu lutz, pe care trebuia sa il execute si in combinatie cu o alta saritura.

Pana in prezent, a castigat de trei ori aurul la Skate America. Poate va avea o evolutie buna in finala, pentru a castiga si acum macar bronzul.

5. Daisuke Takahashi JAP – 77.09

 • Muzica: Sonatino for Violin – Mamoru Samuragochi
 • Antrenor: Utako Nagamitsu, Takeshi Honda, Nikolai Morozov; Coregraf: Kenji Miyamoto, Lori Nichol
 • Punctaj – Elemente tehnice: 35,84; Componentele programului: 42,25; Total: 77,09

Si daca poate la Takahiko Kozuka ne mai asteptam la o dezamagire (tinand cont si de sezonul trecut), totusi sperantele erau uriase din partea lui Daisuke!

Mult asteptatul sau program este genial… dar nu astazi. Nu executat astfel. Artistic, a fost ca intotdeauna, absolut ireprosabil. Coregrafia, muzica, ii vin ca o manusa. Alegerea este perfecta, fara indoiala. Elementele tehnice insa nu i-au fost de mare ajutor. A subrotat si a cazut la 4T (4,20 puncte), a avut o aterizare ezitanta la triplu axel (8,35 puncte) si a facut combinatie de 3L + 2T (in loc de 3T) si nici asta prea corecta.

Sper sa il vedem la fel de poetic, dar mult mai concentrat si pregatit la partea tehnica, la Trofeul NHK.

6. Max Aaron SUA – 75.91

 • Muzica: Historia de un amor – Perez Prado
 • Antrenor: Tom Zakrajsek; Coregraf: Pasquale Camerlengo
 • Punctaj – Elemente tehnice: 41,37; Componentele programului: 35,54; Total: 75,91

Dublu campion al Statelor Unite a ratat 4S din inceputul programului, dar a recuperat bine pe parcurs. Sarituri bune, viteza mica insa la piruete. Expresiv.

7. Alexander Majorov SUE – 74.97

 • Muzica: Khorobushko – Bond
 • Antrenor: Alexander Majorov Sr (tatal sau); Coregraf: Catarina Lindgren, Irina Majorova
 • Punctaj: Elemente tehnice: 41,29; Componentele programului: 34,68; Total: 74,97

Desi reprezentant al Suediei, Alexander este nascut in Sankt Petersburg (Rusia) si, in cinstea radacinilor sale, a ales pentru acest sezon un dans specific rusesc – Khorobushko. Costumul, de aceeasi inspiratie, l-a ajutat sa isi intre bine in rol.

A ratat aterizarea la 4T (7,30 puncte), dar a executat un 3A bun (9,49 puncte) si o combinatie de 3L + 3T (10,80 puncte). La partea tehnica s-a prezentat foarte bine, insa nu a fost suficient de convingator la componentele programului se pare, caci diferenta este destul de mare intre elementele tehnice si componente.

8. Artur Gachinski RUS – 69.81

 • Muzica: Flamenco
 • Antrenor: Alexei Mishin; Coregraf: Jeffrey Buttle
 • Punctaj: Elementele tehnice: 37,24; Componentele programului: 34,57; Total: 69,81

Un program reusit cu o coregrafie frumoasa… pacat ca a ratat doua sarituri. Trebuie sa lucreze mult pentru restul competitiilor, pentru a face o figura buna, caci potential a avut-o dintotdeaua.

PROBA DE DANS

1. Meryl Davis/Charlie White SUA – 75.70 (video)
2. Anna Cappellini/Luca Lanotte IT – 69.88 (video)
3. Maia Shibutani/Alex Shibutani SUA – 61.26 (video)
4. Madison Hubbell/Zachary Donohue SUA – 60.71 (video)
5. Julia Zlobina/Alexei Sitnikov AZE – 54.53 (video)
6. Cathy Reed/Chris Reed JAP – 54.28
7. Pernelle Carron/Lloyd Jones FR – 54.10 (video)
8. Isabella Tobias/Deividas Stagniunas LIT – 53.17 (video)

1. Meryl Davis/Charlie White SUA – 75.70

 • Muzica: My fair lady
 • Antrenori si coregrafi: Marina Zueva, Oleg Epstein
 • Punctaj:Elemente tehnice: 37,43; Componentele programului: 38,27; Total: 75,70

Reprezentantii cei mai de pret ai Statelor Unite in proba de dans au evoluat de vis pe muzica din celebrul film My fair lady…

And what a lady… Meryl Davis!

Au patinat, sau, mai bine zis, au plutit cu mare bucurie, au executat toate elementele impecabil, excelent. Ii vom putea admira si la Trofeul NHK.

* 2 note de 10.00 de la arbitri pentru interpretare si timing, la componentele programului.

„Am avut o evolutie buna. Nu a fost perfect. Simtim ca putem evolua mult. Am muncit foarte mult pentru a arata acea atmosfera de sala de dans si cred ca am reusit asta. Din punct de vedere tehnic, am evoluat de la ultima competitie la Finnstep, ceea ce este important. Este un loc grozav pentru a aduna multe puncte. ” – Charlie White

2. Anna Cappellini/Luca Lanotte IT – 69.88

 • Muzica: 42nd Street; Lullaby of Broadway
 • Antrenor: Paola Mezzadri, Igor Shpilband; Coregraf: Liudmila Vlasova
 • Punctaj: Elemente tehnice: 36,50; Componente: 33,38; Total: 69,88 New personal best

Cu o coregrafie si o prestatie incantatoare, italienii au ocupat lejer pozitia a doua, cu 8 puncte peste fratii Shibutani. Medalia de argint trebuie sa fie a lor!

* Setul de twizzles si ridicarea rotationala de nivelul 4.

„In viitor vrem sa ne concentram mai mult pe imbunatatirea performantei noastre pentru ca in seara aceasta cu siguranta nu a fost 100%, a fost doar inceputul.  Dar suntem foarte, foarte multumiti de punctajele si performanta din aceasta seara.” – Luca Lanotte

3. Maia Shibutani/Alex Shibutani SUA – 61.26

 • Muzica: Michael Buble
 • Antrenor: Marina Zueva, Oleg Epstein, J. Johns; Coregraf: M. Zueva, C. Ballas, T. Payne, S. Walker
 • Punctaj: Elemente tehnice: 30,30; Componente: 30,96; Total: 61,26

Fratii Shibutani sunt din nou intr-o forma foarte buna, au patinat relaxati, eleganti. Au avut o viteza buna intregul programul, sincronizare si viteza foarte buna la twizzles, de nivel  4, la fel ca si ridicarea rotationala. Maia a avut o rochie foarte draguta, mov sclipitor.

„Cred ca am adus multa energie pe gheata astazi, acesta era obiectivul nostru principal. Muzica noastra este foarte distractiva pentru noi de patinat si de aceea speram ca publicul s-a bucurat de ea la fel de mult ca si noi.” – Alex Shibutani

4. Madison Hubbell/Zachary Donohue SUA – 60.71

 • Muzica: Big Bad Voodoo Daddies
 • Antrenor: P. Camerlengo, A. Krylova, M. Scali; Coregraf: Pasquale Camerlengo, Massimo Scali, Timo Nunez
 • Punctaj: Elemente tehnice: 30,79; Componente: 29,92; Total: 60,71 New Season best

Au evoluat foarte siguri, program curat. Castigatori la Nebelhorn in acest an, asa ca programul lor deja merge foarte bine de la inceputul sezonului, l-au slefuit asa cum se cuvine.

5. Julia Zlobina/Alexei Sitnikov AZE – 54.53

 • Muzica: Pink Panther – Henry Mancini; Sing Sing Sing – Louis Prima
 • Antrenor: Igor Shpilband; Coregraf: Igor Shpilband, Sergei Nikulshin
 • Punctaj: Elemente tehnice: 26,43; Componente: 28,10; Total: 54,53

Cred ca doar ei puteau sa faca o asa combinatie muzicala: pantera roz si Sing, sing, sing :D. Aparte, ca toate evolutiile lor. Prezenti pentru prima oara la Skate America, s-au prezentat foarte siguri si degajati. O evolutie placuta.

6. Cathy Reed/Chris Reed JAP – 54.28

 • Muzica: Puttin’ On the Ritz – Irving Berlin
 • Antrenor: Galit Chait; Coregraf: Igor Shpilband, Patti Wilcox
 • Punctaj: Elemente tehnice: 28,85; Componente: 25,43; Total: 54,28 New Season  Best

Desi au inceput cu o desincronizare la setul de twizzles, fratii Reed au evoluat bine in restul programului, cu multa siguranta. Au avut o ridicare rotationala notabila, de nivelul 4.

7. Pernelle Carron/Lloyd Jones FR – 54.10

 • Muzica: De-Lovely – Cole Porter; Anything Goes – Cole Porter
 • Antrenor: B. Fusar Poli, I. Shpilband, M. Humphreys-Baranova; Coregrafi: Pernelle Carron & Lloyd Jones
 • Punctaj: Elemente tehnice: 26,36; Componente: 27.74; Total: 54,10

Debutanti la Skate America. Foarte expresivi, dar cu mici ezitari si desincronizari din punct de vedere tehnic.

8. Isabella Tobias/Deividas Stagniunas LIT – 53.17

 • Muzica: A Fine Romance – Marilyn Monroe; Diamonds Are a Girl’s Best Friends –  Marilyn Monroe
 • Antrenor si coregraf: Igor Shpilband
 • Punctaj: Elemente tehnice: 25,85; Componente: 27,32; Total: 53,17

Isabella a interpretat de minune rolul lui Marilyn Monroe, cu o coafura asemanatoare si cu o rochita alba, foarte apropiata celei a lui Marilyn in scena de la metrou.

Mie mi-au placut mai mult decat fratii Reed si i-as fi clasat inaintea acestora.

PROBA FEMININA

1. Mao Asada JAP – 73.18 (video)
2. Ashley Wagner SUA – 69.26 (video)
3. Elena Radionova RUS – 67.01 (video)
4. Valentina Marchei IT – 59.25 (video)
5. Viktoria Helgesson SUE – 58.80 (video)
6. Elena Gedevanishvili GEO – 56.68 (video)
7. Mae Berenice Meite FR – 55.84 (video)
8. Samantha Cesario SUA – 53.51 (video)
9. Elizaveta Tuktamysheva RUS – 53.20 (video)
10. Caroline Zhang SUA – 45.76 (video)


1. Mao Asada JAP – 73.18

 • Muzica: Nocturne in E flat major op. 9, no. 2 Andante – Frederic Chopin
 • Antrenor: Nobuo Sato, Kumiko Sato; Coregraf: Tatiana Tarasova, Lori Nicol
 • Punctaj: Elemente tehnice:38,85; Componente: 34,33; Total: 73,18

1391692_618068688235816_924601751_nAstazi, Mao a fost printesa ghetii. Delicata, sensibila, gratioasa, cu o rochie superba!

Un program executat minunat, inceput cu triplu axel (7,07 puncte), arma sa secreta! Abia astept sa ii vad si programul liber!

2. Ashley Wagner SUA – 69.26

 • Muzica: Shine On You Crazy Diamond – Pink Floyd
 • Antrenor: Rafael Arutunian, John Nicks; Coregraf: Shae-Lynn Bourne, David Wilson
 • Punctaj: Elemente tehnice: 36,21; Componente: 33,05; Total: 69,26

Extrem de sigura in fata publicului sau american, Ashley Wagner si-a inceput programul cu o combinatie grozava de 3F + 3T (10,30 puncte). Secventa de pasi a fost de nivelul patru, iar piruetele au fost doua de nivelul trei si una de nivelul patru.

Ashley incearca sa isi apere titlul obtinut la Skate America in editia de anul trecut… eu insa trebuie sa recunosc ca ii tin pumnii stransi lui Mao 😀 .

3. Elena Radionova RUS – 67.01

 • Muzica: Anna Karenina (soundtrack); Two Steps From Hell
 • Antrenor: Inna Goncharenko; Coregraf: Irina Tagaeva, Elena Maslennikova, Ilia Averbukh
 • Punctaj: Elemente tehnice: 37,61; Componente: 29,40; Total: 67,01

Pustoaica asta de doar 14 ani este geniala! Sper sa isi pastreze aceeasi concentrare, prospetime si siguranta o vreme cat mai indelungata, caci astfel va face ravagii!

Continut tehnic: 3L + 3T = 10,90 puncte (cea mai dificila combinatie executata in aceasta competitie, in aceasta zi), 3L = 6,21 puncte, 2A, toate trei piruetele si secventa de pasi de nivelul patru, cel mai inalt! Repet, doar 14 ani! 🙂 Cu putin lucru la partea componentelor si constanta la partea tehnica, uh la la…

4. Valentina Marchei IT – 59.25

 • Muzica: Torna a suriento
 • Antrenor: Jason Dungjen, Yuka Sato, Franca Bianconi; Coregraf: Roberto Campanella, Massimo Scali, Yuka Sato
 • Punctaj: Elemente tehnice: 30,11;  Componente: 29,14; Total: 59,25 New Personal Best

„Spettacolo!”… asta spun probabil toti italienii fani ai patinajului despre evolutia Valentinei. A reusit in aceasta seara sa obtina cel mai bun punctaj la programul scurt, din intreaga cariera. Foarte echilibrata intre tehnic si artistic, s-a prezentat frumos din ambele puncte de vedere. Deosebita si rochia sa alba.

5. Viktoria Helgesson SUE – 58.80

 • Muzica: Mystery Waltz – Laeroport de Biarritz; Waltz ( „Eyes Wide Shut” soundtrack) – Dmitri Shostakovich
 • Antrenor: Regina Jensen, Christina Helgesson, A. Vedenin; Coregraf: Catarina Lindgren
 • Punctaj: Elemente tehnice: 29,94; Componente: 28,86; Total: 58,80

Nu stiu voua cum vi se pare, dar mie Viktoria mereu imi atrage atentia… cu o rochie aparte, cu o muzica diferita, cu o coregrafie speciala… sau chiar toate odata. Astazi mi-a placut mult rochia sa si de gasesc vreo imagine, voi edita articolul pentru a vi-o arata si voua.

Si programul sau a fost foarte placut, cu o interpretare fara cusur.

Doua dintre piruete si secventa de pasi au fost de nivelul patru.

6. Elena Gedevanishvili GEO – 56.68

 • Muzica: Snowstorm Romance – Georgi Sviridov
 • Antrenor: Eduard Pliner, Konstantin Kostin; Coregraf: Irina Yaroshenko-Romanova
 • Punctaj: Elemente tehnice: 28,99; Componente: 27,69; Total: 56,68

Sa fie oare Elene pe drumul cel bun… in sfarsit?? Si-a deschis programul cu o combinatie de 3L + 2T (7,20 puncte), a avut o pirueta si secventa de pasi de nivelul patru si o pirueta de nivelul trei. Astept curioasa si programul liber.

7. Mae Berenice Meite FR – 55.84

 • Muzica: The Question of U – Prince
 • Antrenor: Katia Krier; Coregraf: Laurie May, Sandra Garde
 • Punctaj: Elemente tehnice: 29,79; Componente: 26,05; Total: 55,84

Combinatie buna de 3T + 3T (6,80 puncte), dar nu perfecta, doua piruete de nivelul patru, secventa de pasi de nivelul trei (3,51 puncte). I-a lipsit totusi stralucirea la partea artistica, nu mi s-a parut suficient de expresiva, de relaxata.

8. Samantha Cesario SUA – 53.51

 • Muzica: Fever
 • Antrenor: Mary Lynn Geldermann; Coregraf: Inese Buciveca
 • Punctaj: Elemente tehnice: 27,54; Componente: 25,97; Total: 53,51

9. Elizaveta Tuktamysheva RUS – 53.20

 • Muzica: Latin Medley
 • Antrenor: Alexei Mishin; Coregraf: Tatiana Prokofieva, Jeffrey Buttle, Anton Pimenov
 • Punctaj: Elemente tehnice: 26,38; Componente: 27,82; Total: 53,20

Rusoaica Tuktamysheva, ce promitea atat de multe cu doi ani in urma, a debutat astazi la Skate America… dar nu intr-o forma prea multumitoare. Avea programata in deschiderea programului o combinatie de 3L + 3T,  insa a executat doar un simplu lutz, iar la tulup a cazut (2,60 puncte). Piruetele au fost insa de calitate, toate de nivelul cel mai inalt.

10. Caroline Zhang SUA – 45.76

 • Muzica: Phantom of the Opera – Andrew Lloyd Webber
 • Antrenor: Peter Oppegard; Coregraf: David Wilson
 • Punctaj: Elemente tehnice: 21,04; Componente: 24,72; Total: 45,76

Piruetele si secventa de pasi au fost singurele care au mai scos-o la liman pe Caroline, sariturile nu i-au mers deloc astazi. Note mici si la partea artistica.

PROBA DE PERECHI

1. Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov RUS – 83.05 (video)
2. Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch CAN – 71.51 (video)
3. Ksenia Stolbova/Fedor Klimov RUS – 64.80 (video)
4. Stefania Berton/Ondrej Hotarek IT – 63.85 (video)
5. Marissa Castelli/Simon Shnapir SUA – 62.56 (video)
6. Caydee Denney/John Coughlin SUA – 62.06 (video)
7. Felicia Zhang/Nathan Bartholomay SUA – 55.83 (video)
8. Margaret Purdy/Michael Marinaro CAN – 50.26

1. Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov RUS – 83.05

 • Muzica: Masquerade Waltz – Aram Khatchaturian
 • Antrenor: Nina Mozer, Stanislav Morozov; Coregraf: Alla Kapranova
 • Punctaj: Elemente tehnice: 44,99; Componente: 38,06; Total: 83,05 Nou record mondial

Depasirea recordurilor mondiale a devenit specialitatea casei pentru Tatiana si Maxim! Au patinat la fel de siguri de parca ar fi repetat acest program de ani de zile, nu ca la un debut de sezon.

Costumele, coregrafia si evolutia lor, toate impresionante. Toate elementele tehnice au fost executate la cel mai inalt nivel. La componentele programului, arbitrii le-au acordat 2 note de 10.00 pentru compozitie/coregrafie si interpretare.

Cu peste 11 puncte peste a doua pereche clasata si intr-o forma atat de buna, putem spune fara dubii ca sunt deja castigatorii Skate America.

2. Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch CAN – 71.51

 • Muzica: Motley Crew – Mic Macs – Raphael Beau, Max Steiner
 • Antrenor: Kristy Wirtz, Kris Wirtz; Coregraf: Mark Pillay
 • Punctaj: Elemente tehnice: 39,59; Componente: 31,92;  Total: 71,51

Canadienii au avut o singura greseala, la aterizarea 3R aruncat, insa in rest au avut un program curat. Cei doi au prezentat programul din sezonul trecut si s-a cunoscut o siguranta si o stapanire foarte buna a tuturor elementelor, detaliilor.

3. Ksenia Stolbova/Fedor Klimov RUS – 64.80

 • Muzica: Surrender – Jesse Cook
 • Antrenor: Nina Mozer, Vladislav Zhovnirski; Coregraf: Alla Kapranova
 • Punctaj: Elemente tehnice: 35,21; Componente: 29,59; Total: 64,80

O noua bijuterie a Rusiei ne-a fost prezentata astazi, pe ritmuri de flamenco.

Ksenia si Fedor s-au prezentat minunat. Tot ce li s-ar putea reprosa este ca nu au riscat la twist si au executat doar dublu, nu triplu cum obisnuieste cea mai mare parte a perechilor. Facand o comparatie, ei au primit 3,97 puncte pentru dublul twistul lor, iar Tatiana si Maxim pentru triplul twist 8,30 puncte. In rest, sunt de urmarit cu atentie in continuare.

4. Stefania Berton/Ondrej Hotarek IT – 63.85

 • Muzica: The Mask Soundtrack
 • Antrenor: Franca Bianconi, Jason Dungjen; Coregrafi: Pasquale Camerlengo, David Wilson
 • Punctaj: Elemente tehnice: 34,76; Componente: 29,09; Total: 63,85

Pe acesti doi simpatici italieni mi-as fi dorit eu sa ii vad pe locul doi, in urma colosilor rusi. Desi au avut o evolutie incantatoare, nu au reusit sa obtina suficiente puncte pentru a-si asigura usor o medalie in finala. Au patinat pe muzica din filmul „Masca”… si pentru a intra cat mai bine in rol, Ondrej chiar a avut o freza à la Jim Carrey. Si costumele lor au fost foarte simpatice. Programul este unul foarte dinamic, promitator si sunt sigura ca il vor pune bine la punct pe parcursul urmatoarelor luni, astfel incat sa se prezinte impecabil in marile competitii ce dor urma la inceputul lui 2014.

Au avut o ridicare foarte dificila, excelent efectuata, cu priza intr-o singura mana, de nivelul patru.

5. Marissa Castelli/Simon Shnapir SUA – 62.56

 • Muzica: Black Magic Woman – Santana; Smooth – Santana
 • Antrenor: Robert Martin, Carrie Wall, Mark Mitchell; Coregraf: Julie Marcotte
 • Punctaj: Elemente tehnice: 34,42; Componente: 28,14; Total: 62,56

O crestere in valoare evidenta pentru Marissa si Simon. Au executat un triplu salcov aruncat foarte inalt, deosebit (6,30 puncte).

6. Caydee Denney/John Coughlin SUA – 62.06

 • Muzica: Tosca – Giacomo Puccini
 • Antrenor: Dalilah Sappenfield; Coregraf: Julie Marcotte, Christopher Dean
 • Punctaj: Elemente tehnice: 34,60; Componente: 28,46; Total: 62,06

Au ratat 3R aruncat, dar restul programului a fost executat bine. Au avut un triplu twist foarte inalt in deschiderea programului scurt, plus pasi, o pirueta si o ridicare de nivelul patru.

7. Felicia Zhang/Nathan Bartholomay SUA – 55.83

 • Muzica: Carousel Waltz – Rodgers and Hammerstine
 • Antrenor: Jim Peterson, Lyndon Johnston, Amanda Evora; Coregraf: Jim Peterson
 • Punctaj: Elemente tehnice: 31,71; Componente: 25,12; Total: 55,83

Au gresit amandoi la triplu tulup in paralel, iar interpretarea nu a fost prea convingatoare.

8. Margaret Purdy/Michael Marinaro CAN – 50.26

 • Muzica: Unchained Melody – Alex North
 • Antrenor: Scott Rachuk, Alison Purkiss; Coregraf: Alison Purkiss
 • Punctaj: Elemente tehnice: 26.00; Componente: 24,26; Total: 50,26

Un program presarat cu mai multe greseli mici din punct de vedere tehnic. Au avut insa un plus la interpretarea muzicii.

5 gânduri despre „Skate America 2013 – Rezultatele programelor scurte

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s