C.E. 2014 – Proba masculina, programul scurt

O noua zi de stat cu ochii pe Budapesta, o noua zi de competitie la Campionatul European. Astazi am urmarit evolutiile baietilor si ar fi cel putin trei chestiuni importante de notat:

  • Javier e intr-o forma foarte buna! Go go go Javi pentru JO impotriva lui Patrick Chan!
  • Zoltan Kelemen, reprezentantul nostru, s-a calificat in programul liber cu o evolutie curata!
  • Tomas Verner a revenit!!!!!!!!!!

Dar sa vedem intregul clasament:

1554580_663949490314402_647664547_n

1 Javier FERNANDEZ ESP 91.56 Season Best video

Satan Takes a Holiday – Larry Clinton

Campionul european en-titre, Javier Fernandez, are toate sansele sa castige din nou titlul continental. Astazi, in programul scurt, s-a distantat la peste 7 puncte de urmatorul clasat, dupa o evolutie incantatoare ce a inclus 4S (12,50 puncte), 3A (9,93 puncte), 3L + 3T, doua piruete de nivelul 4, secventa de pasi si o alta pirueta de nivelul trei, prezentate in stilul sau caracteristic: energic, cu multa lejeritate, naturalete… o incantare sa il privesti. Minutele devin secunde, iar programele mereu prea scurte! 😀

2 Sergei VORONOV RUS 85.51

Two Guitars

Si daca Evgeni Plushenko nu este prezent in proba masculina, asta nu inseamna ca Rusia nu poate atrage atentia in aceasta proba, la acest campionat! Sergei Voronov tocmai a dovedit acest lucru, cu o evolutie neasteptat de buna. A executat cel mai bun triplu axel din concurs (10,49 puncte) si o combinatie valoroasa de 4T+3T (15,40 puncte).

Expresivitatea nu-i chiar punctul lui forte, la partea artistica a avut cu 5 puncte mai putin decat la tehnic, dar chiar si asa porneste cu sanse mari de o medalie memorabila in finala.

3 Tomas VERNER CZE 83.51 video

Duelling Banjos ( „Deliverance” soundtrack)

Uhuhu! Valuri valuri pentru Tomas Verner! 😀 De cand astept o astfel de executie din partea sa! Nu l-am mai vazut de multa vreme atat de entuziast in timpul unui program, atat de bucuros la final. Felicitari Tomas! Si sper sa il felicit si dupa programul liber, pentru o medalie!

Splendida alegere muzicala, soundtrackul folosit si coregrafia facuta i se potrivesc genial lui Tomas. Presimt ca va fi un sezon de succes pentru el, un final de cariera cu multe aplauze din partea publicului!

Pe scurt si despre partea tehnica: 4T (7,30 puncte, a atins gheata cu mana la aterizare), 3A grozav (9,93 puncte), 3L + 3T (11,61 puncte), doua piruete de nivelul 4, secventa de pasi de nivelul 3 si o pirueta de nivelul 1. La componentele programului, cea mai mare nota a fost, pe drept, pentru interpretare – 8, 39. La Sochi va fi si mai bine!

„It’s not going to be a battle neither with Javier (Fernandez) nor Sergei (Voronov), it will be just Tomas Verner by himself on the ice, performing his best and towards the crowd on I’ve been taught in my short life that in sports nothing is a given and you always have to fight. I don’ t know if this is my winning strike or not, but I will try it and take my chances.” – Tomas Verner

4 Maxim KOVTUN RUS 83.15 video

Flamenco – Pepe Romero

Un flamenco pe gheata, cu multa atitudine, superb. Doar un tulup l-a impiedicat pe Kovtun sa urce in clasament peste Tomas Verner si chiar peste conationalul sau, Sergei Voronov. L-a executat doar dublu si a primit numai 0,70 puncte. Foarte echilibrat punctajul intre tehnic si artistic, aproape egal si asta pentru ca desi este tanar, este extrem de talentat si interpreteaza foarte bine ceea ce prezinta publicului. Splendida alegere cu aceasta muzica, il pune in valoare de minune.

5 Michal BREZINA CZE 82.80 SB 

In the Hall of a Mountain King – Epica

Cehul a intrat pe gheata foarte determinat si a fost in mare forma, cu elemente tehnice valoroase – 4S + 2T (doar aici a avut o problema, avea planificat 3T, doar a schimbat in ultimul moment si a ales sa nu riste, executand astfel doar un dublu), 3F, 3A (intotdeauna exceptional), secventa de pasi nivel 4, doua piruete nivel 4 si una de nivel 3.  A punctat foarte bine crescendo-ul muzicii si a obtinut un season best.

6 Alexander MAJOROV SWE 79.62

Khorobushko – Bond

7 Florent AMODIO FRA 78.60 SB

La Cumparsita – Sebastien Damiani, F. Larage

Desi il vedeti pe dublul campion al Frantei pe locul 7, as spune nu ca lucrurile au mers prea prost pentru el, ci au mers bine pentru restul si uite asa iata-l pe o pozitie ce nu ii face mare cinste. Si-a inceput programul cu un cvadruplu salcov, a carei aterizare i-a facut ceva probleme. A ramas insa in picioare si a continuat cu un 3A reusit si o combinatie de 3 L + 2T. Ultima pirueta a fost si ea cu probleme si nu a fost deloc punctata. Per ansamblu insa, nu a parut un program esuat, micul francez si-a dat toata silinta si cred ca poate recupera o pozitie, doua in finala.

8 Peter LIEBERS GER 77.42

Clocks – Two Cellos feat. Lang Lang

9 Brian JOUBERT FRA 73.29

Mutation („Amaluna”) – Cirque du Soleil

Unul dintre cei mai asteptati patinatori la Budapesta. Desi la antrenamente a avut randament 100%, in programul scurt de astazi a cazut la 4T si a atins gheata cu mana la 3A. Nu a primit nivel pentru una dintre piruete, iar celelalte au fost de nivelul 2. Un loc 9 este totusi bunut pentru un program ce a luat „nastere” abia de vreo doua saptamana. Brian a schimbat programul scurt pe ultima suta de metri inaintea Campionatului European. Cat despre restul prezentarii, francezul are inca suficienti asi in maneca sa produca explozie in public la fiecare aparitie.

10 Jorik HENDRICKX BEL 73.21

Caravan – Duke Ellington

11 Konstantin MENSHOV RUS 72.12

Coultergeist – Phil Coulter

12 Chafik BESSEGHIER FRA 70.85

Heat
Clozee Moutain Legend

13 Alexei BYCHENKO ISR 68.68 SB

Bei mir bist du schoen („Swing Kids” soundtrack) – James Horner
Sing Sing Sing ( „Swing Kids” soundtrack) – James Horner

Nu a avut sarituri curate, dar programul a fost energic, placut, iar secventa de pasi perfect pe ritmul muzicii.

14 Zoltan KELEMEN ROU 68.32 SB

Rich Man’s Frug  din”Sweet Charity” (musical soundtrack)

Evolutie curata si multe felicitari pentru singurul reprezentant al Romaniei la aceasta editie de europene! Zoli si-a inceput programul cu un 3A foarte bun, punctat cu 9,36, a continuat cu o combinatie 3F +3T (9,40 puncte), 3L. Piruetele au fost doua de nivelul 3 si una de nivelul 2, iar secventa de pasi de nivelul trei.

15 Maciej CIEPLUCHA POL 65.84   SB

Barber of Seville – Gioachino Rossini

16 Viktor PFEIFER AUT 60.89

The Hours (soundtrack) – Philipp Glass

Pacat de greselile tehnice (doar 2A, cazatura la 3L), este un patinator rafinat, elegant, cu programe intotdeauna diferite. Si programul scurt din acest sezon are multe pasaje interesante.

17 Stephane WALKER SUI 60.54

Strobe’s Nanafushi – Kodo

18 Kim LUCINE MON 60.00  SB

Mario Brothers – Koji Kondo

Kim Lucine este un personaj simpatic ce isi permite sa vina cu un astfel de program intr-o competitie de seniori – un program inspirat din jocul video SuperMario. A reusit sa distreze publicul si s-a simtit bine si el pe gheata, a demonstrat asta in fiecare moment al evolutiei sale. Din punct de vedere tehnic, nu a avut elemente foarte valoroase, dar cred ca fanii din patinoar nu au mai fost atenti la acest aspect 😀

19 Franz STREUBEL GER 59.96

Piano Concerto No. 18 op. 23 I. Allegro Con Spirito – Peter I. Tchaikovski

20 Javier RAYA ESP 57.13  SB

Les Miserables – Claude-Michel Schoenberg

I-a lipsit triplu axel, a executat doar simplu.

21 Yakov GODOROZHA UKR 57.09

Tosca (new arrangement) – Giacomo Puccini

A ratat legarea unei sarituri de 3L (executat prea inclinat), dar a evitat pierderea unor puncte pretioase pentru calificare, schimband constructia programului si executand o combinatie (3R+2T) dupa acel 3L.

22 Pavel IGNATENKO BLR 55.99

Ragtime Vabank – Henryk Kuzniak & Vabank Dixieland Band

Prea concentrat pe forta fizica pe care o impun sariturile, iar acestea nu par naturale, nu sunt lungi, nu sunt placute de vazut, par fortate. Frumoasa alegerea muzicala.

23 Viktor ROMANENKOV EST 55.43

Notre Dame de Paris – Richard Cocciante

Piesa muzicala aleasa a incantat si in locul partii tehnice a programului la care Viktor a gresit destul de mult: a cazut la triplu axel si a executat doar simplu flip, in locul unui triplu.

24 Paul Bonifacio PARKINSON ITA 52.08

Wolfgang’s 5th Symphony – Wolfgang Gartner

Calificat la limita!! Era primul „sub linie”, dar norocul lui ca un alt patinator ce a evoluat mai tarziu a dat prea tare cu batul in balta 😀

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s