C.E. 2014 – Proba de perechi, programul scurt

Tensiune, emotii si temperaturi ridicate in patinoarul din Budapesta ce gazduieste in aceste zile Campionatul European de patinaj artistic. Astazi s-a desfasurat o noua runda in cel mai frumos duel din proba de perechi.

Invingatorii zilei sunt Tatiana si Maxim, reprezentantii Rusiei, dar medalia de aur europeana se acorda maine. Aliona si Robin, adversarii rusilor, pot recupera cu o evolutie curata in programul liber.

Pana atunci insa, ramanem nerabdatori si ne mai uitam o data la clasamentul stabilit de programul scurt:

1  Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV RUS 83.98 Season Best, Personal Best video

Masquerade Waltz – Aram Khatchaturian

Protagonistii principali ai acestei dupa-amieze au fost, fara indoiala, rusii Tatiana si Maxim care au obisnuit deja publicul cu performante absolut splendide. Cei doi au setat un nou personal best si un record mondial cu punctajul obtinut pentru valsul prezentat in Budapesta. Un program impecabil ce a inceput cu un triplu twist foarte inalt (8,10 puncte), a continuat cu un triplu tulup in paralel fara probleme (5,70 puncte) si a culminat cu un triplu rittberger ca la carte (7,10 puncte). Toate elementele au fost de nivelul 4 si toate gradele de executie acordate de arbitri pozitive.

Costume, coregrafie, prestatie, muzica, toate la superlativ.

„We were nervous as we skated toward the end – next to last – and the tension was high. But we were able to deal with it and skated in a good mood.” – Maxim Trankov

2  Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY GER 76.76 video

When winter comes – Chris de Burgh, in aranjamentul lui Andre Rieu

Desi pe locul doi, nu se poate spune despre germani ca au stralucit mai putin decat rusii! Au inceput cu o greseala, un step out la aterizarea triplului flip aruncat. Au continuat insa fara nici o alta ezitare, au primit cel mai inalt nivel pentru toate elementele executate si au avut o interpretare magica pe una dintre cele mai frumoase melodii folosite vreodata pe gheata. Dar mai bine le urmariti evolutia, caci fiecare miscare a lor, fiecare alunecare este mult mai elocventa decat cuvintele noastre. Au transmis o emotie incredibila si au creat o atmosfera magica!

3  Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV RUS 71.70 Season Best, Personal best video

Titine (Charlie Chaplin – Modern Times soundtrack) – Stanley Black
Paris by Night – Je cherche apres Titine (modern arrangement) – Bob Sinclair

Vera si Yuri, in cautarea unei a treia medalie europeana, au avut o evolutie foarte buna, depasindu-si personal best-ul anterior. Doar „spirala mortii” le-a facut probleme, pentru acesta primind doar nivelul 1. Desi au parut usor prea lenti in unele momente, programul e simpatic, cu unele pasaje comice si a incantat publicul.

4  Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV RUS 70.90 Season best

Surrender – Jesse Cook

Programul liber va aduce un al doilea duel interesant, de data asta pentru medalia de bronz, intre doua perechi ruse. Ksenia si Fedor, la doar un punct in spatele conationalilor sai, Vera si Yuri, vor incerca sa patineze la nivel maxim in programul liber pe muzica din Familia Adams. In programul scurt, nu au impresionat cu vreun element original, dar au avut o evolutie per ansamblu curata, cu elemente sigure. In cele mai multe momente, au parut chiar prea controlati si prea putin expresivi… sau poate si programul construit este unul care pune mai mult in evidenta elementele tehnice, o succesiune de sarituri, piruete, ridicari.

5  Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK ITA 69.22 video

The Mask (soundtrack)

Ondrej este fara doar si poate cea mai buna „masca” din patinajul artistic.

Italienii au patinat pe soundtrackul filmului Masca si au oferit un adevarat spectacol publicului. Au transmis bucurie, entuziasm, au aratat ca s-au distrat in timpul acestui program, iar elementele tehnice au fost doar detalii.

Si ei au sansa la medalia de bronz, asa ca lupta pentru ultima pozitie pe podium ramane deschisa.

6  Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA 63.23 SB

Minnie the Moocher – Cab Calloway
Jumpin’ Jack – Big Bad Voodoo Daddy

Francezii au inceput programul tonici, entuziasti, cu un triplu twist foarte inalt, dar cu ceva dificultati la aterizare (nivelul 1). 3T in paralel si 3F aruncat fara ezitari, o ridicare de nivelul 3 si restul elementelor de nivelul 4. Este evidenta evolutia celor doi, au devenit mai siguri si mai constanti in executii.

7  Andrea DAVIDOVICH / Evgeni KRASNOPOLSKI ISR 55.32  SB 

Fantasy for Violin and Orchestra – Joshua Bell

Aparitie interesanta printre primele perechi europene de top. Desi israelienii patineaza impreuna doar de anul trecut si sunt debutanti la campionatul european, au reusit sa evolueze fara mari greseli, doar cu mici emotii la aterizarea 3S aruncat.

„We only started training 6 months ago and I only started in pairs in March so we’re pretty happy. I’ve always wanted to do Pairs since I was 6 .It was my dream but I never thought I would. Pairs skating is much more powerful and a little scary and the elements are more technically difficult than in Singles skating. I love it.” – Andrea Davidovich

8  Maylin WENDE / Daniel WENDE GER 55.19

November Rain – David Garrett

Un program modern din partea sotilor Wende, cu o coregrafie frumoasa, dar umbrita astazi de o cazatura a lui Daniel la saritura in paralel si o aterizare fortata a lui Maylin la 3F aruncat.

9  Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA  SB, PB video

Samson and Delilah – Camille Saint-Saens

Nicole si Matteo, sau sa spunem Samson si Delilah de data asta, au avut mai multe imperfectiuni la nivel tehnic, dar au incercat elemente dificile si merita felicitati pentru asta. 3S in paralel cu step out la ambii parteneri, 3S aruncat aterizat pe doua picioare. Pirueta, ridicarea si pasii au fost de nivelul 4.

10  Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER 52.40

Where the Light Gets In – Sennen

Au gresit la triplu tulup in paralel, Aaron a cazut la aterizare, triplul twist a fost doar de nivelul 1, iar spirala mortii a fost doar la nivelul de baza. Cel mai bun element a fost secventa de pasi.

11  Daria POPOVA / Bruno MASSOT FRA 52.36 SB

Les Aristochats – C2C

Au cazut amandoi la saritura in paralel (3T), iar la 3S aruncat Daria a aterizat pe doua picioare. Pirueta combinata, secventa de pasi si ridicarea rotationala au fost punctate cu nivel maxim.

12  Natalja ZABIJAKO / Alexandr ZABOEV EST 50.12 SB

Russian Folk Music

O pereche simpatica, pe muzica traditionala ruseasca. Alexandr este la origine rus. Cei doi estonieni s-au calificat pentru Jocurile Olimpice, dar se pare ca este o problema cu pasaportul lui Alexandr si participarea lor este nesigura.

Prezenti sau nu la Sochi, si-au dat toata silinta la Budapesta si au reusit un season best, cu elemente mai simple, dar executii curate.

13  Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR 48.18 SB

Russian Dance – Petr I. Tchaikovski

Pirueta combina in pereche frumoasa, de nivel 4, la fel ca si ridicarea. Probleme in executia triplului twist.

14  Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR 47.79

Concierto de Aranjuez –  Andre Rieu
Red Violin (based on Aranjuez) – Ikuko Kawai

Campionii Marii Britanii i-au depasit inca o data pe mult mai experimentatii lor conationali, Stacey Kemp si David King. Au prezentat un program usor, dar curat cu exceptia aterizarii de la 3S aruncat, cand Amani a atins gheata cu ambele maini. Doar un 2A in paralel si dublu twist apoi, dar pasii si pirueta combinata, in pereche, au fost de nivelul 4.

15  Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT 44.79

Thank You – Dave Brubeck
Unsquare Dance – Dave Brubeck

Cei doi au stat bine doar la capitolul ridicari si pasi.

16  Stacey KEMP / David KING GBR 43.98

Piano Concerto No. 1 – Petr I. Tchaikovski

Deloc satisfacatoare evolutia britanicilor. Triplu twist si spirala mortii doar la nivelul de baza, iar Stacey a cazut si la 2A in paralel si la 3L aruncat.

Nu s-au calificat in finala:

17 Alessandra CERNUSCHI / Filippo AMBROSINI ITA 40.29

18 Elizaveta MAKAROVA / Leri KENCHADZE BUL 39.94

19 Julia LAVRENTIEVA / Yuri RUDYK UKR 37.96

20 Veronica GRIGORIEVA / Aritz MAESTU ESP 34.97 SB

2 gânduri despre „C.E. 2014 – Proba de perechi, programul scurt

    • Ma bucur mult! Este un sezon incredibil, toti patinatorii incearca sa isi depaseasca limitele in vederea unei reusite cat mai mari la cea mai importanta competitie, Jocurile Olimpice 🙂 Merita toata atentia si toata admiratia!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s