C.E. 2014 – Finala in proba de perechi

Ultima finala a Campionatului European de patinaj artistic a luat sfarsit, aducand o serie de evenimente neprevazute.

In primul rand, am avut parte de un podium 100% rusesc

1555470_719013711456906_1242265372_n

Campioni europeni au devenit pentru a treia oara Tatiana VOLOSOZHAR & Maxim TRANKOV. Medalia de argint a ajuns la perechea Ksenia STOLBOVA &Fedor KLIMOV, in timp ce bronzul a revenit Verei BAZAROVA & Yuri LARIONOV.

In al doilea rand, ne-am fi asteptat de la o evolutie impecabila si memorabila din partea campionilor, unii dintre marii favoriti pentru aurul olimpic. Va ramane memorabila in primul rand prin faptul ca a fost depasita de evolutia mai putin experimentatilor rusi Ksenia si Fedor, care au terminat primii dupa programul liber.

Si in ultimul rand, eram cu totii sigur ca vom avea parte de o mare confruntare preolimpica a titanilor: Volosozhar/Trankov vs. Savchenko/Szolkowy. Dupa cum vedeti, nici urma de germani pe podium. Din pacate, cei doi au fost nevoiti sa se retraga in aceasta dimineata, dupa antrenamente, din pricina unor probleme de sanatate ale Alionei. Potrivit certificatului medical, Aliona sufera o puternica infectie respiratorie.

„Ne-am hotarat astazi dupa antrenament sa ne retragem. Aliona a incercat, dupa cum au putut vedea toti. Ajunsese deja cu infectie. Doctorul echipei noastre spune ca daca ar continua, ar putea fi bolnava 10 zile. A doua jumatate a programului liber este dificila si riscul unei accidentari prea mare”. – Ingo Steuer, antrenorul germanilor

Mare pacat! Se anunta una dintre cele mai spectaculoase finale europene. Ramane insa doar sa ii uram insanatosire grabnica Alionei, pe langa un calduros La multi ani pentru aniversarea de astazi (30 ani). Sper din tot sufletul sa se prezinte in forma maxima la Jocurile Olimpice si aurul sa revina celor mai buni.

Revenind la clasamentul european, iata rezultatele finale:

1 Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV RUS 220.38   video

Jesus Christ Superstar – Andrew Lloyd Webber

Perechea de aur a Rusiei a retrait astazi dezamagirea unui program nereusit, asemenea celei de dupa programul liber de la finala Grand Prix din decembrie. Dupa o serie de greseli, erau invinsi atunci de marii lor rivali, Aliona Savchenko & Rbin Szolkowy. Astazi au castigat aurul, dar cu o infrangere in programul liber din partea unor compatrioti, Stolbova si Klimov. Au avut greseli mari la capitolul sarituri: step out la 3S in paralel din partea lui Maxim, care nu a mai realizat ulterior a doua saritura in combinatia 3T+2T si o cazatura a Tatianei la 3S aruncat. Restul elementelor au fost reusite. De mentionat acelasi minunat triplu twist de nivelul 4, ca intotdeauna, si ridicari de cel mai inalt nivel.

Datorita punctajului superior obtinut in programul liber, cei doi au avut cel mai bun punctaj in total si au devenit pentru a treia oara campionii Europei. Ramane insa dezamagirea unei a doua evolutii negative, intr-o competitie importanta de nivel international, cu putin timp inaintea visului olimpic.

2 Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV RUS 207.98  SB

The Addams Family (soundtrack) – Marc Shaiman

Primul argint la nivel european pentru Ksenia si Fedor, dupa ce au prezentat cel mai bun program liber din aceasta dupa-amiaza. Au avut un tehnic foarte solid, ce a inclus 3L aruncat, o combinatie valoroasa de 3T+2T+2T, piruete de gradul 4, dar si o greseala la una dintre ridicarile planificate.

3 Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV RUS 201.61

Polovetsian Dances ( „Prince Igor”) – Alexander Borodin

Nici a treia pereche a Rusiei nu a fost lipsita de greseli, au avut probleme la sariturile in paralel, in partea de inceput a programului, dar au continuat apoi fara nici o alta imperfectiune sau ezitare. Mai putin intensi in prezentare fata de italieni. Imi place mult alegerea muzicala.

4 Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK ITA 195.61  SB, PB

Dracula – Philipp Glass

La exact sase puncte distanta de podium, au reusit totusi sa isi imbunatateasca personal best-ul. Triplul salcov in paralel, gresit de Stefania la aterizare, i-a adus doar la picioarele podiumului. Foarte bune ridicarile, piruetele, 3R aruncat si 3S aruncat. Un program ce nu a parut promitator la debutul sezonului, dar care a crescut in timp si a devenit o splendoare.

5 Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA 185.48  SB

Angels and Demons (soundtrack) – Hans Zimmer
Heaven and Hell – Vangelis
Requiem for a Dream (soundtrack) – Clint Mansell

Francezii au avut un program foarte ambitios, au inceput cu o combinatie dificila de 3T + 3T, au incercat intrari grele, diferite in sarituri, in ridicari, au avut viteza buna. Vanessa a ratat aterizarea celei de-a doua sarituri din combinatie.

6 Maylin WENDE / Daniel WENDE GER 168.32

Your Highness (soundtrack) – Steve Yablonsky

Prima competitie pentru cei doi in calitate de soti 😀 Au prezentat un program placut, si-au impartit greselile in familie, el una, ea una si au terminat pe un onorabil loc 6. Bravo.

7 Andrea DAVIDOVICH / Evgeni KRASNOPOLSKI ISR 163.93  SB

Love Theme ( „Romeo and Juliet”) – Nino Rota
Romeo and Juliet Act I, Scene I – Sergei Prokofiev
Stradivarius – Edvin Marton

Cei doi sportivi patineaza impreuna doar de cateva luni, astfel ca putem spune ca este un rezultat incredibil luand in considerare timpul scurt pe care l-au avut la dispozitie pentru a-si gasi unisonul. Ii vom vedea si la Jocurile Olimpice. Au avut ridicari si piruete de cel mai inalt nivel.

8 Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA 154.55

La Traviata – Giuseppe Verdi

9 Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER 153.21

Notre Dame de Paris (soundtrack)

10 Natalja ZABIJAKO / Alexandr ZABOEV EST 149.82  SB

Conquest of Paradise (soundtrack) – Vangelis

11 Daria POPOVA / Bruno MASSOT FRA 149.36

Barry Lyndon (soundtrack)

12 Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT 135.05

Beatles Medley

13 Stacey KEMP / David KING GBR 130.98

Eleanor Rigby – The Beatles
Imagine – John Lennon
Hey Jude – The Beatles

14 Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR 130.46    SB

Burlesque (soundtrack)

15 Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR 127.76

Adios Nonino – Astor Piazzolla
Esperanza – Maxime Rodriguez
El Conquistador – Maxime Rodriguez

La prima experienta intr-un campionat european.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s