Intimissimi on ice – Operapop

Verona mi s-a infatisat inca o data magica! Daca la prima intalnire i-am strabatut stradutele inguste in cautarea principalelor puncte turistice de interes, de data asta toata atentia a fost doar pentru Arena!

Cel mai mare amfiteatru in aer liber a devenit, pentru scurt timp, un patinoar cum nu mai exista in lume. 35000 litri de apa inghetati in 7 zile pentru ca staruri pop mondiale, soprane, baritoni,campioni olimpici si mondiali in patinaj sa puna la cale o seara magica!

Am fost prezenta la spectacolul Intimissimi on ice – Operapop in cea de-a doua seara, pe 21 septembrie (chiar de ziua mea, dupa cum va spuneam anterior 🙂 ). Nu am vrut sa urmaresc prea mult postarile dupa prima zi de spectacol, pentru a nu strica surprizele pregatite. Am citit doar site-ul Arenei, care m-a avertizat asupra faptului ca nu este permis sa fotografiezi sau sa filmezi spectacolele, si cateva forumuri, care dadeau de grija spectatorilor in privinta vestimentatiei, pregatirilor etc. Unele sfaturi au fost de folos, altele m-au ingrijorat inutil. Pe scurt si la obiect, daca urmeaza sa ajungeti vreodata la un spectacol la Arena (ceea ce va recomand si va doresc din suflet, caci este o experienta de neuitat), este bine sa aveti pernute pe care sa va aseze in special daca aveti locuri pe treptele din piatra, locurile de sus; sa fiti pregatiti cu umbrele in cazul in care vremea se decide sa fie nastrusnica; sa nu va faceti griji pentru sonorizare caci se aude absolut perfect de oriunde; eventual sa aveti un binoclu daca aveti bilete pe locurile de sus. Si in rest bucurati-va la maxim de spectacol! Pe forumuri mai era precizat de aparatele foto, dar in cele din urma decizia de a nu il lua pe al meu a fost una proasta, caci erau alte persoane cu aparate (mici, e drept) care fotografiau cu lejeritate, eu a trebuit sa stau pe baza telefonului; se mai spunea despre o imbracaminte si incaltaminte lejera, la fel in special pentru locurile de sus… va spun ca nu este nici o dificultate iesita din comun in a urca sau cobori acele trepte, o tinuta eleganta chiar e recomandata de site-ul Arenei si se preteaza tuturor evenimentelor ce au loc in acest spatiu. O mare parte dintre spectatorii de la Operapop on ice erau eleganti pot spune si a dat un plus atmosferei generale 🙂

Cat despre vreme, pentru seara de 21 erau prevazuti ceva stropi de ploaie la Verona. Organizatorii s-au gandit si la acest risc si au distribuit poncho-uri de ploaie tuturor spectatorilor inca de la intrare. Pe la jumatatea show-ului, cateva fulgere au amenintat Arena in treacat, dar din fericire au fost doar de efect, in compania celorlalte lumini si efecte vizuale realizate de organizatori.

Alaturi de poncho, s-au distribuit si flyere cu programul serii, unde erau notate toate actele spectacolului, cu numele fiecarei melodii, solist, patinator care participa la acel moment.

Spectacolul a fost prezentat de Gerri Scotti si Federica Panicucci, doi binecunoscuti si iubiti prezentatori italieni. Au dat startul unei seri speciale Anastacia si Kiesza, ambele cu o prestatie impecabila. La vocea puternica a Anastaciei a amutit intregul public, mie deja mi se zburlise pielea de la primele versuri… Cat despre Kiesza, pot spune ca nici nu imi era drag hitul ei cu Uh ah inainte, iar azi l-am avut mai toata ziua in minte 🙂

20140921_212753 20140921_214224

A urmat una dintre cele mai frumoase povesti spuse pe gheata. Nu au mai fost prezentari, intreruperi ale firului povestii. Directorul Francisco Negrin si directorul creativ Marco Balich au descris pe scurt acest spectacol astfel:

„Prin puterea viselor, a senzualitatii, pasiunii si feminitatii, showul ne poarta de la duritatea cristalelor de gheata la fina si delicata dantela. Showul este o calatorie a transformarii unei lumi reci si fara sentimente catre o lume a romantismului, unitatii si bucurii.”

Showul a fost alcatuit din doua acte, cu cinci parti, acestea spunand povestea intocmai precum capitolele unei frumoase carti. Cinci lumi diferite, toate incantatoare.

1. THE ICE WORLD

Sunetul strapungator al unei viori trezeste o lume de gheata in care barbatii si femeile se lupta unii cu altii, fara comunicare si fara emotii.

A fost vioara Catharinei Chen care a inmarmurit intreaga Arena si a transmis un fior fiecarei spectator, cantand Iarna lui Vivaldi.

20140921_220501

  • The ice comes: Inverno

Le quattro stagioni, A. Vivaldi – Catharina Chen, violonista

  • The ice wars – Men

Fortunae Plango Vulnera – Carmina Burana, Carl Orff

Stephane Lambiel, Jian Tong, Robin Szolkowy, Dmitry Sukhanov, Ice Corps

  • The ice wars – Women

Titanium & Stronger mash up, Kelly Clarkson, David Guetta feat. Sia, Aranjament John Metcalfe

Carolina Kostner, Qing Pang, Fiona Zaldua, Hot Shivers, OperaPop dancers, Ice Corps

  • The ice wars – Battle

Si, vendetta! – Rigoletto, G. Verdi. Bariton Palle Knudsen, Soprana – Sara Hershkowitz

Lambiel, Pang si Tong, Zaldua si Sukhanov, Szolkowy, Hot Shivers, OperaPop dancers, Ice Corps

2. THE POWER OF DREAMS

Visele sunt viziuni care dau speranta si elibereaza omul de fiorul inghetului, o ploaie de meteoriti patrunde ca un rau de lava, printre cristalele de gheata, creand imaginile unei iubiri.

  • Chasing a dream

Va pensiero, Nabucco. G. Verdi

Stephane Lambiel

Un moment splendid in care Stephane Lambiel topeste treptat gheata cu focul pasiunii sale. Piruetele sale deseneaza pe gheata flacari ce se intind spre ecranul central si duc spre treptele inalte ale Arenei… o aparitie feminina in rosu ii bantuie visele si ii incalzeste inima.

20140921_221856

  • Dancing a dream

Ebben, Ne andrò lontana – La Wally, A. Catalani. Soprana Elisa Balbo

Carolina Kostner

  • Revelation

A time for us, Romeo & Giulietta, Nino Rotta. Aranjament John Metcalfe

Carolina Kostner, Stephane Lambiel, Anna Cappellini & Luca Lanotte

Anna si Luca, in roluri de indragostiti, le infatiseaza culoarea pasiunii celor doua inimi de gheata si totusi visatoare… Stephane si Carolina.

3. THE FIRE IN THE SOUL

Cu batai timide, cele doua inimi aprind focul iubirii, intr-un vartej de senzualitate si pasiune: intunericul si singuratatea sunt invinse de forta puternica a iubirii.

  • Transmitting the fire 

Burn, Ellie Goulding, Aranjament John Metcalfe

Carolina Kostner, Stephane Lambiel, Zaldua & Sukhanov, Robin Szolkowy, Hot Shivers, Ice Corps

Gheata nu a fost niciodata mai fierbinte.

20140921_223424

  • Birth of sensuality

La ci darem la mano – Don Giovanni, W. Mozart. Bariton Palle Knudsen, Soprana Sara Hershkowitz

Carolina Kostner

  • Birth of passion

Vedi, le fosche notturne spoglie/ Stride la vampa – Il trovatore, G. Verdi

Mezzo Soprana Trine Bastrup Moller

Stephane Lambiel, Anna Cappellini & Luca Lanotte, Fiona Zaldua & Dmitry Sukhanov, Myriam Leuenberger si Robin Szolkowy, Hot Shivers, Ice Corps, OperaPop actors

4. THE GARDEN OF DELIGHT

O natura complice si festiva se formeaza din gheata, celebrand iubirea. Flori si simboluri colorate tes o panza pretioasa si caleidoscopica.

  • Natural lace

Viva la vida, Coldplay. Aranjament John Metcalfe, Catharina Chen violonista

Fiona Zaldua, Hot Shivers, Ice Corps

20140921_231552

  • Love lace

Flower duet, Lakme. Mezzo Soprana Trine Bastrup Moller. Soprana Elisa Balbo

Qing Pang & Jian Tong, Ice corps

  • Diamond lace

Diamonds are a girl’s best friend – gli uomini preferisconole bionde, Jule Styne & Leo Robin, Soprana Sara Hershkowitz, Aranjament Steve Sidwell

Zaldua & Sukhanov, Myriam Leuenberger & Robin Szolkowy, Hot Shivers, Ice Corps, OperaPop dancers

20140921_232351

5. THE CELEBRATION

Ia nastere uniunea, se formeaza perechea. Este primavara senzualitatii. Ca intr-un concert intre vis si realitate, incepe petrecerea.

  • Pary!: Largo al factotum Barbiere di Siviglia, G. Rossini; Bariton Palle Knudsen

Carolina Kostner, Stephane Lambiel, Jeffrey Buttle, Hot Shivers, Ice Corps

  • Into the cosmos: Nessun dorma – Turandot, G. Puccini; Enrique Ferrer

Stephane Lambiel

Ave Maria – Carolina Kostner

Desi cu greu poti alege momentele favorite ale unei asemenea seri, acestea doua pot concura cu siguranta la cele mai deosebite. Nessun dorma si Ave Maria au emotionat toate inimile de pe Arena, iar Stephane si Carolina au ridicat tot publicul in picioare pentru a-i aplauda necontenit. De vis!

  • Grand defile: A little party never killed nobody (Tema din The Great Gatsby)

20140921_234747

Toata distributia se inclina in fata publicului. Carolina ia cuvantul si spune ca aceasta seara a fost despre iubire, pasiune si arta… tot ce a insemnat si patinajul pentru ea in ultimii 20 de ani. Vocea tradeaza aparitia unor lacrimi si Stephane o strange protector in brate. Toata distributia ii urmeaza exemplul, intr-o imbratisare uriasa. Publicul aplauda in continuare, fara a indrazni sa puna capat unei seri de neuitat. Astfel de momente ai dori sa nu se mai incheie…

A fost o seara a artelor, o combinatie de muzica pop, opera si patinaj, dar si a jocurilor spectaculoase de lumini create de light designer – Bruno Poet… si cu adevarat de  poezie am avut parte.

Dar nu doar acesta merita mentionat, ci multi multi altii, printre care:

  • Director creativ: Marco Balich – creator de ceremonii olimpice si showuri internationale
  • Coregraf: Nathan Clarke (coregraful Rihannei). Consultant coregrafie: Jeffrey Buttle, medaliat cu bronz olimpic in 2006 si campion mondial in 2008.
  • Coregraf Hot Shivers: Andrea Gilardi
  • Dirijor Alessandro Cadario
  • Violonista Catharina Chen
  • Opera: Elisa Balbo, Trine Bastrup Moller, Sara Hershkowitz, Enrique Ferrer, Palle Knudsen
  • Ice Corps: Filippo Ambrosini, Paolo Bacchini, Jeffrey Buttle, Matteo Guarise, Ondrej Hotarek, Kim Lucine, Karel Zelenka
  • Actori Opera pop: M. Baldani, A. Marici, F. Vecchi, J. Veranes
  • Dansatori Opera pop: V. Cavedoni, G. Cerruti, D. Gobbi, K.Picci, D. Pescarolo, M. L. Savio

Cu totii merita felicitari si multumiri. Mi-au indeplinit o mare dorinta si mi-au adus o bucurie indescriptibila 🙂

6 gânduri despre „Intimissimi on ice – Operapop

Thanks for leaving a comment! They make my day :)