Sa traiasca bicicleta!

Ai vrut o bicicleta? Acum pedaleaza! Nu ai inca una? Citeste cu atentie motivele pentru care merita sa iti cumperi si sa o folosesti cat mai des.

The simple pleasure of a bike ride

 1. Cine pedaleaza, contribuie la o mica schimbare in lume. O revolutie silentioasa pentru a spune nu poluarii si consumului de carburant. Natura va fi recunoscatoare.
 2. Cine pedaleaza, respecta ceea ce il inconjoara. Nu murdareste, nu face zgomot, nu polueaza si se insereaza bine in peisaj.
 3. Cine pedaleaza are grija de sanatate. Arde grasimi, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, imbunatateste metabolismul (faciliteaza digestia, imbunatateste circulatia sangelui), protejeaza articulatiile. In plus, desi incredibil, biciclistii sunt mai putini expusi la poluare decat persoanele din automobile – acestia pe langa emanatiile propriului automobil, respira si emanatiile automobilelor din jur, absorbite in spatiul inchis din masina de catre sistemul de ventilatie.
 4. Cine pedaleaza, doarme mai bine. Cercetatorii au descoperit ca peste 30% din cazurile de insomnii sunt datorate de sedentarism. Pedalatul este unul dintre exercitiile fizice foarte recomandate de catre acestia!
 5. Cine pedaleaza isi oxigeneaza creierul si acesta functioneaza mai bine. Cercetatorii americani au demonstrat ca o crestere cu 5% a activitatilor de fitness cardio-respiratorii, venita prin adaugarea de sedinte de ciclism, au dus la o crestere de 15% a rezultatelor obtinute la testele de inteligenta. Ciclismul trimite mai mult oxigen si sange la creier, ajutand la formarea de celule noi in hippocampus, regiunea creierului responsabila cu memoria, care se deterioreaza dupa varsta de 30 ani.
 6. Cine pedaleaza, isi tonifica trenul inferior, abdomenul, fesierii, coapsele si  scapa de celulita inestetica. Un pedalat regulat desigur.
 7. Cine pedaleaza, isi sculpteaza frumos picioarele, acestea fiind cele mai folosite atunci cand mergi pe bicicleta.
 8. Cine pedaleaza devine mai echilibrat. Nu doar binefacere fizica, ci si exercitiu mental: inveti sa iti dozezi fortele pentru ca a accelera inseamna efort!
 9. Cine pedaleaza cunoaste mai bine zona in care locuieste. Descopera colturi inaccesibile cu masina si experimenteaza noi trasee.
 10. Cine pedaleaza economiseste. O bicicleta costa cat un plin la masina, nu are nevoie de combustibil, asigurare, rovinieta.
 11. Cine pedaleaza, creeaza locuri de munca. De la firmele ce produc biciclete, pana la firmele de reparatii, de schimbat cauciucuri etc.
 12. Cine pedaleaza isi imbunatateste caracterul. Invata sa se acomodeze cu diversele stari ale vremii si contratimpii. Un fel de sala zen, in aer liber.
 13. Cine pedaleaza, arata mai tanar.
 14. Cine pedaleaza nu lasa nimic in urma sa si priveste inainte. Nu polueaza si face orasul mai frumos. Nici o preocupare, doar gandul de a merge inainte.
 15. Cine pedaleaza, are nevoie de putin. Doua roti, putina intretinere. Kilometrii sunt nelimitati, trebuie doar sa fiti antrenati.

Bicicleta e sinonima cu libertatea, fara a uita insa ca cine pedaleaza trebuie sa respecte regulile de circulatie si regulile convietuirii civice.

2 gânduri despre „Sa traiasca bicicleta!

  • Nu e tarziu inca 🙂 Si eu vreau una noua, putin mai inalta, mai feminina si cu doua cosuri. Dar pana una alta, imi fac mofturile si cu asta. Mai rau e cand nu ai deloc… ca atunci vrei cel mai mult sa pornesti cu ea :))

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s