Update la colectia numismatica

Unul dintre lucrurile de rezolvat saptamana asta a fost organizarea si inventarierea monedelor din colectie, de care nu ma mai ocupasem de ceva vreme.

Ultimele monede adaugate colectiei fusesera doar atat… adaugate, nu notate, nu clasificate… iar celelalte nu mai trecusera demult printr-o numaratoare si reasezare.

De data aceasta mi le-am notat pe toate intr-o agenda, pe tari si pe ani, asa cum incepusem deja mai demult, dar fara sa duc la bun sfarsit.

agenda reciclata, catalog colectie numismaticaDe acum inainte sper sa fiu mai organizata in ceea ce le priveste. Fiecare noua achizitie va fi imediat notata in catalog si asezata in locul cuvenit. Cat despre catalog, s-a dovedit de folos o veche agenda telefonica, reciclata.

Cu aceasta ocazie, am constatat inca o data ca trebuie sa imi caut o noua casuta pentru urmatoarele monede intrucat minidiplomatul actual nu mai poate gazdui nimic in plus decat daca le suprapun… iar asta nu ma incanta deloc.

Noile cifre ale colectiei sunt: 229 monede, 13 bancnote, 44 tari… fata de raportul anterior, din martie 2013, cand aveam 193 monede din 27 tari. (Bancnotele nu le notasem atunci).

Tarile noi in colectie sunt: Maroc, Emiratele Arabe Unite, China, Hong Kong, Thailanda, Australia, Luxemburg, Kuweit, Egipt, Brazilia, Canada, Finlanda, Irlanda, Portugalia, Polonia, Serbia, Vatican.

Cea mai veche moneda din colectie ramane cea in 1906.

La urmatorul raport sper sa ne citim cu cat mai multe tari exotice si sa schimbam si anul cel mai indepartat 🙂

Un gând despre „Update la colectia numismatica

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s