The imitation game

The imitation game m-a luat prin surprindere. Nu stiam nimic despre el pana cu vreo cateva zile in urma cand am intrat intamplator pe pagina cinematografului la care mergem de obicei. Nu eram setata pe nici un film, doar curioasa de aparitii caci nu mai fusesem de ceva vreme la cinema si ma cam indepartasem de lumea filmelor chiar si pe net. Mi-a atras atentia din prima clipa si am stiut ca asta vreau sa vad doar descoperind afisul.

Nu mai vazusem demult un film care sa fie hrana pentru minte si suflet.

The imitation game este adaptarea cinematografica a biografiei lui Alan Turing, un matematician britanic, geniu al secolului XX, considerat unul dintre parintii informaticii si computerului modern. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Alan si-a oferit ajutorul pentru a descifra codul secret nazist Enigma. Intr-o lupta disperata contra timpului, lider al unei echipe de alte minti stralucite si agenti secreti, a reusit in cadrul centrului top secret Bletchey Park, sa aduca un contribut esential in accelerarea sfarsitului razboiului si salvarea a milioane de vieti omenesti.

Te va uimi ca nu stiai aceasta poveste, ca nu ai invatat-o in orele de istorie de la scoala. Te va frustra. Si te va uimi si mai tare descoperind ca un erou al razboiului a fost condamnat pentru acte obscene. Condamnat la un tratament cumplit si condamnat la a fi sub un urias con de umbra zeci de ani dupa moartea sa!!

Si apoi il vei iubi, il vei respecta si ii vei purta povestea cu tine…

„First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win.” (Mahatma Gandhi). E la fel si pentru Alan Turing.

Toate laudele lumesti pentru Benedict Cumberbatch care ilustreaza genial un geniu.

Minunate insa si performantele celorlalti actori: Kiera Knightley (Joan Clarke), Matthew Goode (Hugh Alexander), Alex Lawther (tanarul Alan Turing) si altii.

Un film pe care nu doar vi-l recomand din toata inima, ci va spun ca trebuie sa il vedeti cat mai curand!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s