Carolina Kostner, condamnata de Tribunalul national antidoping

In lumea patinajului, azi, toata atentia si toate gandurile bune au fost indreptate catre Carolina Kostner, multipla campioana a Italiei.

Retelele de socializare au fost impanzite de statusul „#istandwithcarolina„, nu doar pe paginile fanilor, ci si a numerosi patinatori: Kaitlyn Weaver, Stefano Caruso, Kim Lucine, Javier Fernandez, Adam Rippon,Jeremy Ten, Sarah Meier etc.

Cea care de peste 10 ani a fost pe cele mai inalte culmi ale patinajului artistic a primit verdictul in procesul Schwazer, in care era acuzata de complicitate la dopajul atletului Alex Schwazer, fostul sau iubit, campion olimpic la 50 kilometri mars in 2008. Anchetatorii sustin ca patinatoarea l-a ajutat pe Schwazer sa evite un control antidoping in 2012, la Oberstdorf, si a omis sa il denunte pentru dopaj.

Patinatoarea s-a declarat in nenumarate randuri nevinovata, sustinand ca nu a stiut nimic despre problemele fostului iubit.

„Eu nu m-am dopat niciodata, nu l-am ajutat pe Alex niciodata sa se dopeze si nu am stiut nimic despre asta pana cand testul a rezultat pozitiv. […] Nu se pune problema pana unde se merge in numele iubirii, pentru ca daca as fi stiut ca Alex se dopa, mai ales pentru binele lui, l-as fi convins sa marturiseasca. Acuza ca l-as fi acoperit este insuportabila pentru mine.” – Carolina Kostner

Cu toate acestea, Tribunalul national antidoping a suspendat-o astazi pe Kostner pentru 16 luni, timp in care nu va putea participa la nici o competitie si nici un show pe gheata. (Depistat pozitiv in 2012, fostul sau iubit a primit o suspendare de trei ani si jumatate.)

Cel mai important insa este ca pedeapsa este mai mica decat cea ceruta initial de procurori, 4 ani si 3 luni, redusa ulterior la  2 ani si 3 luni, si ca nu i-a fost retrasa medalia de bronz obtinuta la Jocurile Olimpice de la Sochi.

Carolina Kostner si avocatul sau, Giovanni Fontana, au anuntat ca nu se asteptau la o condamnare si ca vor face cu siguranta apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne.

B7eeYBuCEAE9n-Y

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s