Seria ISU Grand Prix of Figure Skating 2015/2016

Sezonul 2015/2016 de patinaj artistic isi anunta un debut rasunator. Multipli campioni ce au lipsit sezonul trecut, luand o pauza meritata dupa Jocurile Olimpice din 2014, vor reveni cu forte proaspete: Yuzuru Hanyu (JPN), Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS),  Mao Asada (JPN), Patrick Chan (CAN).

Skate America va da startul, de pe 23 octombrie, pana pe 25 aceeasi luna, in Milwaukee. Este anuntata participarea medaliatului cu bronz olimpic si mondial Denis Ten (KAZ), vicecampionilor olimpici Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (RUS), vicecampionilor mondiali Wenjing Sui/Cong Han (CHN), vicecampionilor mondiali la dans Madison Chock/Evan Bates (USA) si campioana europeana in 2014, Julia Lipnitskaia (RUS). Vor debuta in competitiile de seniori Evgenia Medvedeva (RUS), Shoma Uno (JPN) si Anna Yanovskaya/Sergey Mozgov (RUS).

Skate Canada va fi extrem de urmarit, in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, intrucat va gazdui confruntarea dintre campionul olimpic, Yuzuru Hanyu, si triplul campion mondial, Patrick Chan. Cap de afis sunt, de asemenea, si campionii mondiali en-titre in proba de perechi, Meagan Duhamel/Eric Radford (CAN), campioana mondiala Elizaveta Tutkamysheva (RUS) si medaliatii cu bronz mondial in proba de dans, Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN).

Al treilea eveniment Grand Prix, Cupa Chinei, se va desfasura la Beijing, intre 6-8 noiembrie. Ii va avea la start pe Mao Asada, care a decis sa revina in competitii dupa ce anterior isi anuntase retragerea, Javier Fernandez (ESP), Elena Radionova (RUS), Wenjing Sui/ Cong Han (CHN), Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov (RUS) si Madison Chock/Evan Bates (USA).

Seria va continua cu Trofeul Eric Bompard (FRA), in Bordeaux, 13-15 noiembrie. Printre cei mai asteptati sportivi la aceasta competitie se numara campionii mondiali Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (FRA), Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS), Patrick Chan (CAN), Denis Ten (KAZ) si Elizaveta Tuktamysheva (RUS).

Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron

Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (FRA) Sezonul 2014-2015

Moscova va gazdui Cupa Rostelecom, intre 20-22 noiembrie si ii are in concurs pe Javier Fernandez, Stolbova/Klimov, Elena Radionova  si campioni mondiali 2014 in proba de dans, Anna Cappellini/Luca Lanotte (ITA).

Ultima competitie Grand Prix va fi Trofeul NHK, de la Nagano, ce va avea loc intre 27-29 noiembrie. Pe lista de participare se regasesc Mao Asada, Yuzuru Hanyu, Satoko Miyahara (JPN), Papadakis/Cizeron si Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev  (RUS), si ei absenti sezonul anterior, dar din cauza unei accidentari de aceasta data. Proba de perechi va avea unul dintre cele mai interesante „dueluri”, intre campionii mondiali en-titre, Duhamel/Radford si campionii olimpici, Voloszhar/Trankov.

Seria ISU Grand Prix of Figure 2015/2016 se va incheia cu finala din Barcelona (SPA), in perioada 10-13 decembrie 2015. La aceasta se vor califica primii 6 patinatori clasati in fiecare disciplina, in urma celor 6 evenimente Grand Prix, la care au obtinut un numar de puncte in baza clasarii lor. Punctarea se face astfel: locul 1 – 15 puncte, locul 2 – 13 puncte, locul 3 – 11 puncte, locul 4 – 9 puncte, locul 5 – 7 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte. In probele de perechi si dans, patinatorii aduna puncte doar pana la locul 6.

Listele complete a celor inscrisi in competitiile Grand Prix le gasiti aici.

PS: Alte veste grozava data de ISU este anuntarea statelor ce vor gazdui competitiile de patinaj in 2018.

 • Campionatul european – Moscova, Rusia – 15-21 ianuarie 2018
 • Campionatul mondial la juniori – Sofia, Bulgaria – 5-11 martie 2018
 • Campionatul mondial – ITALIA, Milano sau Torino – 19-25 martie 2018
 • Campionatul mondial de patinaj sincron – Stockholm, Suedia – 6-7 aprilie 2018

Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu stiu ca trebuie sa fiu in tribune la CM 2018!!!!! ❤

2 gânduri despre „Seria ISU Grand Prix of Figure Skating 2015/2016

 1. asta îmi lipseste într-adevar aici în Germania… transmisiunile directe, comentate de la campionatele mondiale de patinaj artistic. Nu stiu de ce, probabil pentru ca Germania nu are sportivi buni în aceste competitii, nu exista interes larg si nu se transmit nici macar stiri in legatura cu acestea. Bineinteles ca pot sa urmaresc pe Eurosport, dar vreau sa zic, imi lipseste atmosfera aceea care se ceea in Romania, pe timpul transmisiunilor live 🙂
  Multumesc pentru informatii! 🙂

  • Cu mare drag!
   Imi pare rau sa aud ca nu se acorda prea multa atentie patinajului in Germania, la televizor cel putin… poate pe televiziunea nationala. De altfel, si in Romania a scazut interesul fata de cand eram eu micuta si urmaream pe TVR. Acum se transmite in continuare, dar nu intotdeauna integral, nu cu o serie de comentatori binecunoscatori… fac atat de multe balbe… dar ne multumim si asa, bine macar ca ii vedem!
   Germania are multi patinatori buni… ba chiar in proba de perechi, multipli campioni mondiali. Aliona Savchenko & Robin Szolkowy au scris istorie vreo 10 ani la rand. De 5 ori campioni mondiali, de 2 ori medaliati cu bronzul olimpic, de 4 ori campioni europeni, de 4 ori castigatori ai Finalei Grand Prix, de 8 ori campionii Germaniei. In prezent, el s-a retras din competitii si este antrenor. Ea doreste sa continue si patineaza impreuna cu Bruno Massot, din Franta… sunt probleme cu federatiile nationale, dar Aliona spera ca, din vara aceasta, sa poata reveni in competitii, alaturi de noul partener, tot pentru Germania.
   Mai sunt binecunoscuti Nelli Zhiganshina si Alexander Gazsi, in proba de dans. Si multi altii.
   In plus, la Oberstdorf se afla unul dintre principalele centre europene de antrenament pentru patinaj (aici se antrena si Carolina Kostner) si gazduieste si o competitie importanta, Trofeul Nebelhorn. Se tine in perioada 24-26 septembrie. Anul acesta participa si campionii olimpici en-titre in proba de perechi, Tatiana Volosozhar si Maxim Trankov, dupa o pauza de un an. Daca se rezolva cu federatiile, tot aici isi vor face debutul competitional si Aliona cu Bruno. Listele complete cu participanti nu au fost inca afisate… dar vor fi cu siguranta sportivi de varf, ca in fiecare an.
   Daca ai ocazia sa ajungi, va fi o incantare, te asigur 🙂

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s