Despre Arta pe gheata sau pasiunea pentru patinaj artistic

Pasiunea mea pentru patinaj artistic e veche… mai veche decat bloggingul, decat cititul si multe altele. De fapt nici nu imi amintesc de cand am inceput sa urmaresc competitiile de patinaj, dar momente pline de suspans si admiratie in fata televizorului uitandu-ma la frumoasele povesti spuse pe gheata se numara cu siguranta printre cele mai vechi amintiri ale mele.

De cand am inceput sa scriu pe blog, am inceput sa povestesc si aici despre asta. Nici nu se putea altfel. Am mers la unul dintre spectacolele lui Plushenko de la Bucuresti, am fost un sac de nervi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, am plans pentru retragerea lui Daisuke Takahashi, am fost piele de gaina in Arena di Verona avandu-l in fata pe Stephane Lambiel si al sau nemuritor Nessun dorma, toate astea trebuiau consemnate pentru amintire :)) Cand am inceput sa fac pauze tot mai lungi de la a scrie blog, toate povestile mele despre patinaj ramaneau nespuse… asa ca la un moment dat am deschis o pagina facebook pe care am inceput sa scriu despre orice misca pe gheata, stiri off season, rezultate din competitii mai mici sau de la cele majore: europene, mondiale etc.

Si treptat a devenit o treaba serioasa. Daca postam despre competitii, existau si mesaje de la cei care ma trageau la raspundere de ce nu se transmit toate la televizor sau de ce comenteaza X transmisia :)) Daca nu postam, primeam mesaje ce se intampla, de ce am fost lipsa? Dar in ocaziile cand se intampla asta, era doar din simplul motiv ca nu intotdeauna timpul era la fel de prietenos si disponibil… nicicand din dezinteres.

Adevarul e ca nu toti au inteles ca e o pagina doar a unui fan al patinajului si nu toate mesajele au fost dintre cele mai dragute, dar cu timpul s-a strans o comunitate frumusica in jurul acestei pasiuni comune si nu putine au fost si mesajele cu multumiri si felicitari. In prezent, peste 800 de persoane sunt abonate la stirile paginei Arta pe gheata si eu ma simt extrem de mandra si utila, mai ales in perioada competitiilor cand exista o miscare continua acolo. Poate ca nu sunt multi, dar pentru mine e mare lucru tinand cont ca a pornit totul fara nici un plan maret si ca atat de rar am avut de-a lungul vietii cunostinte carora sa le fie drag patinajul…

Aici voi continua sa imi scriu uneori parerile personale despre competitii, patinatori, momente, dar pentru noutati si clasamente, linkuri pentru evolutii si alte lucruri serioase, mai precis pentru o doza zilnica de patinaj, va invit cu mare drag oricand pe facebook la Arta pe gheata 🙂

Mai ales ca urmeaza Campionatul European de patinaj artistic 2018, de la Moscova (15 – 21 ianuarie), Jocurile Olimpice de iarna ( 9 – 25 februarie) si Campionatul Mondial (19 – 25 martie)! Avem atatea de povestit!

https://www.facebook.com/artapegheata/

972189_218466321651431_362220900_n

4 gânduri despre „Despre Arta pe gheata sau pasiunea pentru patinaj artistic

  1. Dupa tenis, patinajul artistic si schiatul m-au fascinat mereu, iar cei ce practica aceste sporturi ‘albe’ muncesc din greu pentru a ne delecta privirile, si încânta Sufletele. Pacat ca e ignorat iar generatiile tinere s-au sedentarizat în labirintul confortabil, înselator al jocurilor virtuale.

Thanks for leaving a comment! They make my day :)