Patinaj artistic: CM 2010 – Proba de perechi, programul liber

Trei dungi orizontale – negru, rosu si galben – asta as fi vrut sa vad pentru prima treapta a podiumului. Germania. Aliona si Robin. Pentru a treia oara campioni mondiali.

Nu a fost asa.

Au castigat aurul mondial reprezentantii Chinei –  Qing Pang si Jian Tong, cu 211.39 puncte. Diferenta dintre acestia si ocupantii locului doi, germanii, s-a facut la programul scurt. La programul liber a fost o distanta de un punct, ambele patinatoare facand aceeasi greseala – in timp ce partenerii lor au executat un triplu tulup, ele au reusit doar un dublu tulup. Punctajul pentru partea tehnica a fost un pic mai mare pentru germani – 65.86, in timp ce chinezii au obtinut 65.55. Totusi, eu consider ca si din punct de vedere artistic, au transmis mai bine Aliona si Robin… cred ca si publicul din Torino a fost de aceeasi parere, deducand dupa aplauze. Cum a spus antrenorul germanilor,Ingo Steuer, pentru el, argintul elevilor sai valoreaza cat un aur. Pentru mine la fel. Nu neg insa ca si chinezii au fost foarte buni.

Desi nu cu prea mult noroc europenii in acest sezon competitional, am avut parte totusi de doua perechi medaliate de pe batranul continent, cea de-a doua fiind formata din rusii Yuko Kavaguti si Alexander Smirnov. De apreciat este ca au vrut sa dea tot ce au si astfel au riscat pentru aur cu un cvadruplu salcov aruncat, a carui aterizare insa, a ratat-o Yuko. A doua greseala au avut-o la triplu rittberger aruncat, pierzand astfel 2 puncte pentru ambele cazaturi. In rest, un program frumos, cu elemente dificile, pozitii originale, sincronizare buna, asa cum suntem obisnuiti din partea rusilor. 203.79 puncte pentru ei.

Aproape de podium o alta pereche de rusi, tare draga mie, Maria Mukhortova si Maxim Trankov care au transpus foarte frumos pe gheata Love story. O greseala neasteptata insa, din partea lui Maxim, la triplu salcov, la care s-a impiedicat. Pacat pentru ca Mariei ii reusise aterizarea. Au fost depunctati cu un punct, ramanand cu un total general de 197.39. Cat priveste elementele, cea mai buna nota au avut-o pentru interpretare, excelenta!

Locul 5 a fost ocupat de cealalta pereche de chinezi, Dan si Hao Zhang, care au primit pentru prestatia lor 195.78 puncte. Acestia au punctat cel mai bine la partea tehnica, obtinand 66.82 puncte, dar mai au destul de munca la interpretare, tranzitii si celelalte elemente, care le-au adus doar 59.76 puncte. Asa cum eram obisnuiti inainte cu asiaticii de altfel, buni la tehnic, paraleli la artistic.

Cu mult mai expresivi au fost canadienii Jessica Dube si Bryce Davison, clasati pe locul sase. Desi notele nu arata intocmai, ei au transmis foarte bine publicului, au fost foarte apreciati. Un program sensibil, un stil aparte, cu o usurinta surprinzatoare la multe din elementele executate, dand impresia de zbor, nu de patinat. Au fost frumosi, dar doar 177.07 puncte.

Iarasi, nu mi s-a parut ca au transmis, cel putin mie una nu, campionii Statelor Unite, Caydee Denney si Jeremy Barrett. Au ratat la un moment dat amandoi la una din sarituri, Jeremy a cazut, insa in rest fara alte greseli. Cu toate astea, un nou season best pentru ei, iar totalul de 172.47 puncte.

La o diferenta aproape insesizabila, pe locul 8, rusii Vera Bazarova si Yuri Larionov, cu 172.04 puncte. Rusia are mult de munca la mai toate capitolele daca vrea sa faca o figura buna la urmatoarele Jocuri Olimpice, desfasurate la ei acasa.

Clasament final:

1. Ch – Qing Pang / Jian Tong CHN211.39
2. Germ – Aliona Savchenko / Robin Szolkowy 204.74
3. Rus – Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov 203.79
4. Rus – Maria Mukhortova / Maxim Trankov197.39
5. Ch – Dan Zhang / Hao Zhang 195.78

6.  Can – Jessica Dube / Bryce Davison 177.07
7. Sua – Caydee Denney / Jeremy Barrett 172.47
8. Rus – Vera Bazarova / Yuri Larionov 172.04
9.  Sua – Amanda Evora / Mark Ladwig 165.96
10. Can – Anabelle Langlois / Cody Hay154.72
11. Ita – Stefania Berton / Ondrej Hotarek 149.78
12. Fr – Vanessa James / Yannick Bonheur 146.58
13. Elv – Anais Morand / Antoine Dorsaz 144.46
14. Germ – Maylin Hausch / Daniel Wende 142.98

15. Pol – Joanna Sulej / Mateusz Chruscinski 138.26

16. M. Brit – Stacey Kemp / David King 132.87

Un gând despre „Patinaj artistic: CM 2010 – Proba de perechi, programul liber

  1. Vroaim sa castige nemtii si eu. Mie nu-mi plac chinezii de fel, mai ales cand castiga in fata favoritilor mei. Si pe locul 3 rusii, rusii imi plac 🙂

Thanks for leaving a comment! They make my day :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s