Legenda continua

In sfarsit a venit momentul in care Evgeni Plushenko vorbeste deschis si pe larg despre revenirea sa in competitiile de patinaj artistic. Caci zvonuri au fost multe, asteptari si mai multe. Recent, Evgeni a venit si cu raspunsurile, clarificand de ce el, campion olimpic la Torino, dublu vicecampion olimpic, la Salt Lake City si Vancouver, triplu campion mondial, sextuplu campion european, octuplu campion national si cvadruplu campion in finala Grand Prix, isi doreste o alta editie epica de Jocuri Olimpice.

In primul rand, vorbeste despre sanatatea sa, spunand ca momentan nu prezinta probleme, desi au fost unele accidentari la mana si mai apoi o operatie la genunchi, o injectie facuta gresit de un doctor, motive pentru care a avut nevoie de unele pauze in timpul antrenamentelor. Pe langa acestea, au fost si momente de descurajare in care a crezut ca nu va putea reveni la ceea ce reusise in trecut, dar cu ajutorul echipei si a sotiei sale, Yana, a depasit acest impas si in prezent se antreneaza 100 %, dar in liniste, cu calm, pentru a preveni alte probleme ce l-ar putea opri din a-si atinge scopul – acela de a patina la Jocurile Olimpice de acasa cu demnitate. In plus, aceasta ar fi cea de-a patra sa participare la Jocurile Olimpice, lucru nereusit de nici un alt patinator pana in prezent. Astfel, isi doreste sa puna un record personal in istoria patinajului, sa faca ceva ce va fi tinut minte si peste 10-20 ani si ca oamenii sa poata spune: „Plushenko… a fost un mare patinator!”

Se reintoarce pentru ca gaseste mult mai interesante competitiile, showurile demonstrative fiind ca o viata linistita pentru pensionari, unde nu trebuie sa-ti faci griji pentru triplu axel si cvadruple. Totul este monoton, plictisitor, mutandu-te mereu dintr-un oras in altul. Uitase ce este adrenalina… si de aceea a inceput sa o caute in alte lucruri. A inceput sa joace hockey, fotbal, paintball, golf, sa conduca motociclete, masini de curse si nimic din acestea nu il multumea. Asa ca s-a decis sa se intoarca in competitii, impulsionat si de sotia sa care l-a incurajat spunandu-i: „Esti inca tanar si poti patina fara probleme. Asa ca patineaza!”

Si iata-l acum, planuind deja intoarcerea sa, incepand de anul acesta, in decembrie, la campionatul national al Rusiei, in Saransk, cu un program scurt clasic, cu o parte mai lenta si emotionala si o alta foarte alerta, cu un program liber pe muzica lui Edvin Marton, rearanjata, din Moulin Rouge – un tango, si pe langa toate astea cu mult entuziasm.

Cat despre patinatorii sai rivali… se declara constient de atuurile fiecaruia, de faptul ca sunt multi puternici si tineri, varsta fiind un element important in sport, dar crede ca pot fi invinsi, atat timp cat el face bine ceea ce stie.

Asadar… sa reinceapa showul!! 😀

(Interviul oficial, in rusa, si o varianta tradusa in engleza gasiti aici.)

Thanks for leaving a comment! They make my day :)