Pronosticuri pentru Finala Grand Prix – Sochi 2012

Imi pare doar mie sau deja miroase a gheata si minunatie? Din nefericire, la mine inca nu a nins, asa ca nu ma refer la vremea de afara, ci la mult asteptatul weekend de patinaj! Maine si poimaine (vineri si sambata) avem intalnire cu (aproape) toti cei mai buni patinatori ai momentului! – Finala Grand Prix de la Sochi.

Eu desigur m-am si gandit la cum ar arata podiumurile si ce lupte stranse se vor da la Iceberg Skating Palace.

  • Proba de dans:  1. Meryl Davis & Charlie White, 2. Tessa Virtue & Scott Moir, 3. Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat.
  • Proba de perechi:  1. Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov, 2. Vera Bazarova & Yuri Larionov, 3. Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov.
  • Proba masculina: 1. Patrick Chan, 2. Yuzuru Hanyu, 3. Daisuke Takahashi
  • Proba feminina: 1. Ashley  Wagner, 2. Mao Asada, 3. Akiko Suzuki

Trebuie sa spun ca regret lipsa germanilor in proba de perechi. Aliona si Robin au fost nevoiti sa se retraga din motive de sanatate, dupa primul lor Grand Prix al sezonului. Astfel au asigurat o medalie de aur rusilor Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov.

In ceea ce priveste proba masculina, sunt sigura ca se poate intampla orice. Patrick Chan nu se afla in cea mai buna forma a sa, in timp ce Japonia e o mare putere in acest an, lucru dovedit si de faptul ca dintre cei sase patinatori care vor concura in proba de baieti, patru sunt japonezi. Cred totusi ca Patrick va castiga in Rusia cel de-al treilea titlu Grand Prix. Curioasa va fi lupta pentru argint si bronz. Sa fie Yuzuru, Daisuke sau Javier? Si in ce ordine? Oricare ar fi raspunsurile la aceste intrebari, un lucru e cert: aceasta va fi cea mai spectaculoasa proba!

In proba de dans mizez pe victoria americanilor impotriva canadienilor. Desi intre ei e o lupta si un schimb continuu de titluri, adesea fiind mai apreciati canadienii, sunt de parere ca in acest sezon Tessa si Scott sunt mai vulnerabili ca oricand, mai ales cand vine vorba de programul liber. Toate ca toate, numai sa ii vad pe langa acestia si pe francezii mei dragi pe podium, Nathalie si Fabian. Desi imi sunt foarte simpatici si italienii (Anna si Luca), as prefera sa nu faca nici o surpriza in aceasta competitie, in defavoarea cuplului din Franta.

Cat despre fete, sunt sigura de medalia lui Ashley Wagner, insa va fi o confruntare foarte interesanta intre Akiko si Mao, care au fost de curand la o distanta extrem de mica de puncte. In lupta pentru podium sper sa se impuna si rusoaica Elizaveta Tuktamysheva.

Acestea fiind spuse, sa inceapa nebunia!

Thanks for leaving a comment! They make my day :)